Quiz about Ten Questions Nine Categories
Quiz about Ten Questions Nine Categories

Ten Questions Nine Categories Trivia Quiz


There is little, if anything, that connects these ten questions. The quiz is a complete mix of mostly unrelated subjects. Not too difficult.

A multiple-choice quiz by YOMD39. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
YOMD39
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
10,468
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2985
Last 3 plays: Guest 86 (6/10), heatherpipe (5/10), Guest 108 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Devil's Tower is located in which of the following? Hint

Middle Rocky Mountains
Sweetgrass Hills
Black Hills of South Dakota
Medicine Bow Mountains

2. What English word was derived from the French word for 'forty'? Hint

Quarter
Quartet
Quarantine
Quarrel

3. Which Chief Justice of the United States graduated from the University of Minnesota and obtained his Law degree in St. Paul, MN.? Hint

Earl Warren
Harlan Stone
John Marshall
Warren Burger

4. In which city is the World Golf Hall of Fame? Hint

St. Augustine, FL
Jacksonville, FL
Orlando, FL
Ponte Vedra Beach, FL

5. In what city is the National Freshwater Fishing Hall of Fame located? Hint

Brainerd, MN.
Hayward, WI.
Green Bay, WI.
Sheboygan, MI.

6. Which of the following is not true regarding 'Gutta Percha'? Hint

It was used in making jewelry
It was originally used as the core of a golf ball
It is a resin from a South African plant
It was used for electrical insulation

7. The State of Delaware was named in honor of which of these men? Hint

Samuel Argall
Caesar Rodney
Peter Stuyvesant
Thomas West

8. When Mount Vesuvius erupted in 79 AD. two Italian towns were completely buried, one of which was Pompeii. What was the other town that was also completely buried during that eruption? Hint

Villa Caserta
Torre de Greco
Herculaneum
Torre Annunziata

9. One method to identify bacteria is to use the Gram's stain. Bacteria are grown in the laboratory, transferred to a glass slide and treated with Gentian Violet. They are then washed with Gram's solution and if they still retain a blue color they are gram-positive. If they are decolorized, they are gram-negative. Which of the following is not true? Hint

Mycobacterium tuberculosis is gram-negative
Bordetella pertussis is gram-negative
Staphyloccocus aureus is gram-positive
Streptoccocus bacillae are gram-positive

10. Which liqueur was originally made in 1510 to combat malaria and it was a brandy grape wine to which were added unique ingredients including juniper, myrrh, angelica, cloves, cinnamon, cardamon, vanilla, tea and honey? Hint

Chambord
Drambuie
Benedictine
Glaya


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Devil's Tower is located in which of the following?

Answer: Black Hills of South Dakota

The Black Hills of South Dakota extend into Wyoming and Devil's Tower is included in that range.
2. What English word was derived from the French word for 'forty'?

Answer: Quarantine

Originally, quarantine was a maritime detention of a ship in harbor if any members of the crew were suspected of having a contagious infection or disease. In 1385 in the port of Marseille the time for such detention was set at forty days or quaranta days.
3. Which Chief Justice of the United States graduated from the University of Minnesota and obtained his Law degree in St. Paul, MN.?

Answer: Warren Burger

He obtained his Law Degree from the St. Paul Law College, now known as the William Mitchell College of Law
4. In which city is the World Golf Hall of Fame?

Answer: St. Augustine, FL

The World Golf Hall of Fame was initially located in Pinehurst, NC. In May 1998 it merged with other golf organizations and was dedicated in the World Golf Village, 8 miles northwest of St. Augustine, FL.
5. In what city is the National Freshwater Fishing Hall of Fame located?

Answer: Hayward, WI.

This Hall of Fame was established in Hayward, WI. in 1960 and incorporated in 1970.
6. Which of the following is not true regarding 'Gutta Percha'?

Answer: It is a resin from a South African plant

This is a resin from the Isonandra Gutta tree in the Malay Peninsula. The natives used it for making jewelry and other trinkets. It was imported to Europe and became an excellent waterproof insulation for underewater telegraph cable and electrical wiring.
7. The State of Delaware was named in honor of which of these men?

Answer: Thomas West

Thomas West was the First Baron De la Warr and was the first colonial Governor of what became Delaware.
8. When Mount Vesuvius erupted in 79 AD. two Italian towns were completely buried, one of which was Pompeii. What was the other town that was also completely buried during that eruption?

Answer: Herculaneum

Since 79 AD., Mount Vesuvius has erupted five more times, the last being in 1944. The town of Torre Annunziata was completely buried in the eruption of 1631 and the town of Torre de Greco was completely buried in the eruption of 1794.
9. One method to identify bacteria is to use the Gram's stain. Bacteria are grown in the laboratory, transferred to a glass slide and treated with Gentian Violet. They are then washed with Gram's solution and if they still retain a blue color they are gram-positive. If they are decolorized, they are gram-negative. Which of the following is not true?

Answer: Mycobacterium tuberculosis is gram-negative

Mycobacterium tuberculosis may or may not retain the blue color and it is classified as gram-variable.
10. Which liqueur was originally made in 1510 to combat malaria and it was a brandy grape wine to which were added unique ingredients including juniper, myrrh, angelica, cloves, cinnamon, cardamon, vanilla, tea and honey?

Answer: Benedictine

The original recipe was developed by monks in the Fecamp Abbey in France. It was rediscovered by one of the lawyers at the monastery who put it into commercial production.
Source: Author YOMD39

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 86: 6/10
Nov 25 2022 : heatherpipe: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 108: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 184: 3/10
Nov 25 2022 : Guest 109: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 101: 2/10
Nov 25 2022 : Guest 213: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 73: 5/10
Nov 24 2022 : Guest 68: 3/10

Score Distribution

quiz
12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us