FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about American Beauty
Quiz about American Beauty

American Beauty Trivia Quiz


No. Not the Sam Mendes film. Just ten beautiful places in the United States. Match the place with the state that is in.

A matching quiz by gme24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
gme24
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
408,553
Updated
Mar 18 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
396
Last 3 plays: peggy-bee (10/10), Guest 216 (0/10), haydenspapa (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Mendenhall Glacier Caves  
  Colorado
2. Grand Prismatic Spring  
  Oregon
3. Antelope Canyon  
  Alaska
4. Maroon Bells  
  Montana
5. Hamilton Pool  
  New Mexico
6. Thor's Well  
  Washington
7. Palouse Falls  
  Arizona
8. Turnip Rock  
  Texas
9. Glacier National Park  
  Michigan
10. Carlsbad Cavern  
  Wyoming





Select each answer

1. Mendenhall Glacier Caves
2. Grand Prismatic Spring
3. Antelope Canyon
4. Maroon Bells
5. Hamilton Pool
6. Thor's Well
7. Palouse Falls
8. Turnip Rock
9. Glacier National Park
10. Carlsbad Cavern

Most Recent Scores
Apr 19 2024 : peggy-bee: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 216: 0/10
Apr 18 2024 : haydenspapa: 10/10
Apr 18 2024 : Guest 136: 3/10
Apr 01 2024 : Guest 12: 10/10
Mar 26 2024 : gracious1: 10/10
Mar 20 2024 : Buttrey: 3/10
Mar 10 2024 : Guest 24: 4/10
Mar 02 2024 : Guest 72: 0/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mendenhall Glacier Caves

Answer: Alaska

As the name suggests these are ice caves inside a hollow glacier. The glacier is a short distance away from the capital of Alaska, Juneau. You will need to use a kayak to reach the periphery of the glacier and then climb. Inside the caves the ice has a beautiful blue colour. The glacier is twelve miles long.
2. Grand Prismatic Spring

Answer: Wyoming

This is Yellowstone's largest hot spring. The spring radiates colours from its centre that are similar to white colour going through a prism. The colouration is achieved thanks to bacteria that thrive in the hot conditions of the spring.
3. Antelope Canyon

Answer: Arizona

The canyon was created by wind erosion over a time period of millions of years. It is located in the Lake Powell Navajo Tribal Park. There are two distinct parts of the canyon named upper and lower. The best views of the canyon can be seen around midday when the sun shines on the sandstone walls and arches. The canyon is also known as corkscrew.
4. Maroon Bells

Answer: Colorado

The Maroon Bells are two mountain peaks in the Elk Mountains that rise to a height of fourteen thousand feet and are very close together. At the feet of the two peaks there is a lake called Maroon.
5. Hamilton Pool

Answer: Texas

The pool was revealed when the ceiling of an underground river collapsed. A small waterfall drops into the pool and if you are brave enough you can enjoy a dive and a swim in it.
6. Thor's Well

Answer: Oregon

This is a natural hole that when viewed, gives the illusion that it is swallowing up the sea. It is located near Cape Perpetua.
7. Palouse Falls

Answer: Washington

The falls were created more than 13 thousand years ago during the last ice age. The water drops 200 feet down through a narrow opening. The stream joins up downstream with Snake River.
8. Turnip Rock

Answer: Michigan

Is a small island in Lake Huron. The island is shaped like a turnip rising out of the water. The bottom is slim and white and becomes wider as it rises towards the sky. A truly amazing geological phenomenon that is accessible by kayak.
9. Glacier National Park

Answer: Montana

The park offers some fantastic scenery that combines mountains, lakes and rivers. The flora and fauna abound in this park that covers an area in excess of one million acres.
10. Carlsbad Cavern

Answer: New Mexico

The cavern, together with more than 100 other caverns, can be found in the Chihuahuan Desert. Made of limestone the cavern is full of stalagmites and stalactites and it is ideal for exploration. The Big Room is a large chamber in the cave that it is over 1200 meters long and close to 200 meters wide.
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #69:

Grab some popcorn because this January 2022 Quiz Commission is taking us to the movies with some titles given to Author Lounge writers. In this set, you'll find quizzes named after different films, but they might not all be about said films. Turn off your cell phones, kick back, and enjoy the show!

  1. Pitch Perfect Easier
  2. A Fantastic Woman Very Easy
  3. Kiss Kiss Bang Bang Easier
  4. From Here to Eternity Average
  5. 101 Dalmatians Very Easy
  6. Men of Honour Average
  7. Gone Girl Average
  8. An Officer and a Gentleman Average
  9. The Third Man Very Easy
  10. Guess Who's Coming to Dinner Average
  11. The Sum of Us Average
  12. The Thing Average

Referenced Topics
Match Quizzes   Geography   Names   Islands   Texas   Rivers   Snake   Blue   Alaska   Arizona   Washington   Mexico   Deserts   Colorado   Oregon   Michigan   Lakes   New Mexico   Wyoming   Montana   Glaciers  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by gme24

  Go to Geography Quizzes

  More USA Quizzes

  FunTrivia Homepage

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us