FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Capitals of the World
Quiz about Capitals of the World

10 Questions about Capitals of the World | Geography


This quiz is about capitals of the world.

A multiple-choice quiz by 10maura. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Cities of the World
  8. »
  9. World Capitals

Author
10maura
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,542
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5594
Last 3 plays: lgholden (9/10), Guest 38 (10/10), Guest 189 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Situated in a central valley, where is the capital city of Santiago located? Hint


Question 2 of 10
2. Although Tokyo is Japan's largest city, it is not the country's capital.


Question 3 of 10
3. The capital city of which country hosted the 2008 Summer Olympic Games? Hint


Question 4 of 10
4. Havana, a port city and capital, is found in which country? Hint


Question 5 of 10
5. The capital city Nuuk is the largest and most populous city of which autonomous region? Hint


Question 6 of 10
6. Vaduz is the capital city and seat of parliament for which country? Hint


Question 7 of 10
7. Brazil's capital city is a World Heritage Site. Name it. Hint


Question 8 of 10
8. Bern, the capital city of Switzerland, is the world headquarters of the Red Cross.


Question 9 of 10
9. The Capitol Building and National Archives are found in which North American capital city? Hint


Question 10 of 10
10. Spain's capital city is found along the Manzanares River. Name it. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : lgholden: 9/10
Jun 18 2024 : Guest 38: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 189: 5/10
Jun 07 2024 : Guest 136: 3/10
Jun 06 2024 : Guest 86: 10/10
May 29 2024 : Guest 172: 8/10
May 29 2024 : Guest 69: 8/10
May 28 2024 : stedman: 10/10
May 26 2024 : sadwings: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Situated in a central valley, where is the capital city of Santiago located?

Answer: Chile

The Government of Chile does not sit in Santiago, despite being the country's capital. Instead, lawmakers come together in Valparaiso.
2. Although Tokyo is Japan's largest city, it is not the country's capital.

Answer: False

Tokyo is found in eastern Honshu. Tokyo is an island city, and the Japanese capital.
3. The capital city of which country hosted the 2008 Summer Olympic Games?

Answer: China

Beijing, China hosted the 2008 Summer Olympic Games. Beijing is located in Northern China, and is the country's capital city.
4. Havana, a port city and capital, is found in which country?

Answer: Cuba

The Republic of Cuba is an island nation, situated in the Caribbean. Fidel Castro became leader of Cuba in 1959.
5. The capital city Nuuk is the largest and most populous city of which autonomous region?

Answer: Greenland

Greenland is part of the Kingdom of Denmark. The island has an area of 2,166,086 square km.
Nuuk is also known as Godthab.
6. Vaduz is the capital city and seat of parliament for which country?

Answer: Liechtenstein

Liechtenstein is landlocked by Switzerland and Austria. It is found in the region of the Alps mountain range.
7. Brazil's capital city is a World Heritage Site. Name it.

Answer: Brasilia

Brasilia is home to over 120 national embassies. The city was founded on April 21, 1960.
8. Bern, the capital city of Switzerland, is the world headquarters of the Red Cross.

Answer: False

While Bern is the capital of Switzerland, the Red Cross is headquartered in Geneva. The Red Cross was set up in 1863 by Henry Dunant.
9. The Capitol Building and National Archives are found in which North American capital city?

Answer: Washington, D.C.

Washington, D.C. is the capital of the United States of America. It has many landmarks and tourist points of interest.
10. Spain's capital city is found along the Manzanares River. Name it.

Answer: Madrid

Madrid is the largest city in Spain by metropolitan land area. Even though it is the national capital, the 1992 Olympic Games were held in Barcelona, Spain.
Source: Author 10maura

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us