FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cities of Denmark
Quiz about Cities of Denmark

Cities of Denmark Trivia Quiz


Do you know some of Denmark's cities?

A multiple-choice quiz by bødker. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Denmark

Author
bødker
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,663
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1569
Last 3 plays: Guest 62 (9/10), Strike121 (5/10), Guest 217 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which city has the fifth biggest area in Denmark? Hint

Odense
Randers
Aarhus
Aalborg

2. Which city is Denmark's northernmost city? Hint

Frederikshavn
Skagen
Hirtshals
Hanstholm

3. Which city is Denmark's southernmost city? Hint

Rudkøbing
Padborg
Esbjerg
Gedser

4. Is Esbjerg Denmark's most westerly point?

Yes
No

5. What is the capital of Fyn?

Answer: (One word; OB)
6. What is the capital of Jutland? Hint

Aarhus
Copenhagen
Aalborg
Thisted

7. From which Danish city is the soccer club FC Nordsjælland from? Hint

Hulsig
Hvidovre
Farum
Helsingør

8. From which Danish city is Shakespeare's Hamlet from? Hint

Helsingør
Køge
Copenhagen
Rønne

9. Which city has Denmark's biggest harbour? Hint

Esbjerg
Skagen
Hanstholm
Frederikshavn

10. In what city is LEGOland and the LEGO head office? Hint

Svendborg
Herning
Billund
Copenhagen


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which city has the fifth biggest area in Denmark?

Answer: Randers

Randers is situated just north of Aarhus and it is known for its brewery Thor.
2. Which city is Denmark's northernmost city?

Answer: Skagen

Skagen is one of Denmark's biggest tourist cities. Mainly Swedish and Norwegian people visit Skagen.
3. Which city is Denmark's southernmost city?

Answer: Gedser

Many people thinks that Padborg is the southernmost city in Denmark, but it is actually Gedser.
4. Is Esbjerg Denmark's most westerly point?

Answer: No

The correct answer is Blåvand, but Esbjerg has one of the biggest harbors in Denmark and is also one of the biggest cities.
5. What is the capital of Fyn?

Answer: Odense

Odense is the city where the great Danish writer Hans Christian Andersen was born.
6. What is the capital of Jutland?

Answer: Aarhus

Aarhus is Denmark's second biggest city. It is well known for "The Old City" and for their brewery Ceres and also for their soccer team AGF.
7. From which Danish city is the soccer club FC Nordsjælland from?

Answer: Farum

The soccer club changed its name after they received the bronze in SAS-ligaen in the season 2002/2003 which was their debut in the best Danish league. They were formerly known as Farum Boldklub. Farum is also a Scandale city. In January 2002 the former mayor Peter Brixtofte was accused for giving illegal money to the soccer club.
8. From which Danish city is Shakespeare's Hamlet from?

Answer: Helsingør

Hamlet was living in Helsingør (Elsinore).
9. Which city has Denmark's biggest harbour?

Answer: Esbjerg

The second biggest harbour is Hanstholm harbour. Esbjerg is also known for their soccer team Esbjerg FB. They are former Danish champions.
10. In what city is LEGOland and the LEGO head office?

Answer: Billund

It is in Billund where all LEGO is made and it is also there that the first LEGOland was built. Also, Denmark's second biggest airport is situated in Billund.
Source: Author bødker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
May 31 2023 : Guest 62: 9/10
May 23 2023 : Strike121: 5/10
May 18 2023 : Guest 217: 6/10
May 17 2023 : Guest 212: 6/10
May 15 2023 : Guest 2: 5/10
Apr 30 2023 : Guest 5: 3/10
Apr 20 2023 : Fiona112233: 5/10

Score Distribution

quiz
6/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us