FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Denmark
Quiz about Do You Know Denmark

Do You Know Denmark? Trivia Quiz


Denmark is a country in Northern Europe. How much do you know about the little Kingdom?

A multiple-choice quiz by budde88. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Denmark

Author
budde88
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
240,387
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1478
Last 3 plays: Guest 140 (10/10), Guest 120 (4/10), Guest 76 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the capital of Denmark? Hint

Oslo
Helsinki
Stockholm
Copenhagen

2. What company was NOT founded in Denmark? Hint

Lego
B&O
Carlsberg
Ikea

3. What was the disaster in Seest? Hint

The local football team failed to win the championship
A firework factory exploded
The prime minister was killed
The local church burned down

4. What is the name of the first son of Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary? Hint

Prince Nickolai
Prince Frederik
Prince Felix
Prince Christian

5. Who is Anders Fogh Rasmussen? Hint

A Danish Rockstar
Former Prime Minister
A Prince of Denmark
Leader of Carlsberg

6. Now for some history. What country, or parts of a country, have never been a part of the Kingdom of Denmark? Hint

France
Estonia
Wales
Canada

7. The Faroe Islands are also a part of Denmark, what is the capital? Hint

Nuuk
Reykjavik
Tˇrshavn
Keflavik

8. Where is the Fishertown of Marstal located? Hint

Aeroe Island
Near Copenhagen
Funen
Faeroe Islands

9. We play drums, we are very famous. All the people in the world, every boy and every girl, listen to us. Who are we? Hint

DAD
Aqua
Safri Duo
Michael Learns To Rock

10. What is the country code of Denmark? Hint

D
DE
DMK
DK


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Denmark?

Answer: Copenhagen

Copenhagen is also the biggest city in Denmark, with 1.2 million citizens in 2007. It is located on the biggest Island, Zeeland.
Oslo is the capital of Norway, Stockholm is the capital of Sweden, and Helsinki the capital of Finland.
2. What company was NOT founded in Denmark?

Answer: Ikea

Lego make plastic bricks, Carlsberg is a brewery and B&O, or Bang og Olufsen, make radios and TVs. Ikea is Swedish.
3. What was the disaster in Seest?

Answer: A firework factory exploded

The N.P. Johnsens fireworks exploded in November 2004, and many houses in the area were blown to pieces. One fireman lost his life in the flames.
4. What is the name of the first son of Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary?

Answer: Prince Christian

He was born October 15 2005, in Rigshospitalet in Copenhagen. His full name is Prins Christian Valdemar Henrik John af Danmark.
5. Who is Anders Fogh Rasmussen?

Answer: Former Prime Minister

Anders fogh Rasmussen was elected in 2001, and again in 2005.
6. Now for some history. What country, or parts of a country, have never been a part of the Kingdom of Denmark?

Answer: Wales

Dannebrog the flag of Denmark, fell down from the sky in Estonia. The Vikings had a country in Canada called Wineland (Vinland) and in France they had a region called Normandy (Normadiet).
7. The Faroe Islands are also a part of Denmark, what is the capital?

Answer: Tˇrshavn

Torshavn means Thor's Habour. Thor was one of the Nordic gods.
8. Where is the Fishertown of Marstal located?

Answer: Aeroe Island

Aeroe is a little island just under Funen. The other main towns are Aeroeskoebing and Soeby.
9. We play drums, we are very famous. All the people in the world, every boy and every girl, listen to us. Who are we?

Answer: Safri Duo

Safri duo performed at the Eurovison Song Contest 2001 in Parken in Copenhagen.
10. What is the country code of Denmark?

Answer: DK

Source: Author budde88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jun 03 2023 : Guest 140: 10/10
Jun 03 2023 : Guest 120: 4/10
May 31 2023 : Guest 76: 5/10
May 31 2023 : Guest 23: 3/10
May 26 2023 : Guest 47: 10/10
May 25 2023 : Guest 73: 3/10
May 25 2023 : Guest 62: 9/10
May 23 2023 : Guest 73: 5/10
May 23 2023 : Strike121: 7/10

Score Distribution

quiz
6/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us