FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Geography of Denmark
Quiz about Geography of Denmark

Geography of Denmark Trivia Quiz


Test your knowledge about Denmark.

A multiple-choice quiz by overlaerer. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Denmark

Author
overlaerer
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
35,770
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2110
Last 3 plays: bernie73 (8/10), Guest 64 (7/10), AndySed (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the peninsula that makes up the biggest part of Denmark? Hint


Question 2 of 10
2. Denmark shares a frontier with which European country? Hint


Question 3 of 10
3. What is the capital of Denmark? Hint


Question 4 of 10
4. The capital is situated on which piece of land? Hint


Question 5 of 10
5. Hamlet's castle is situated in which Danish city? Hint


Question 6 of 10
6. Hans Christian Andersen was born on this island? Hint


Question 7 of 10
7. What form of government does Denmark have? Hint


Question 8 of 10
8. The highest point in Denmark is how high? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the biggest lake in Denmark? Hint


Question 10 of 10
10. Denmark is connected to which country by a bridge from Peppar Island? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : bernie73: 8/10
Jun 03 2024 : Guest 64: 7/10
May 30 2024 : AndySed: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the peninsula that makes up the biggest part of Denmark?

Answer: Jutland

2. Denmark shares a frontier with which European country?

Answer: Germany

Southern Jutland has app. 60 miles of frontier with Germany.
3. What is the capital of Denmark?

Answer: Copenhagen

Copenhagen is on the east coast of the island of Sjaeland. It is a major port.
4. The capital is situated on which piece of land?

Answer: Zealand

5. Hamlet's castle is situated in which Danish city?

Answer: Elsinore

Kronborg 'crown castle' is overlooking the sound that separates Denmark and Sweden.
6. Hans Christian Andersen was born on this island?

Answer: Funen

Hans Christian Andersen was born in 1805 in Odense the biggest city on Funen.
7. What form of government does Denmark have?

Answer: Constitutional Monarchy

Margrethe the Second has been the queen since 1972. The elected Folketinget is the legislative body.
8. The highest point in Denmark is how high?

Answer: 100 - 200m

The highest point in Denmark is app. 172 meters.
9. What is the name of the biggest lake in Denmark?

Answer: Arresoe

Arresoe in Northern Zealand is the biggest lake, but Furesoen contains more water.
10. Denmark is connected to which country by a bridge from Peppar Island?

Answer: Sweden

There is a tunnel from Amager to Peppar Island. From Peppar Island there is a bridge to Sweden.
Source: Author overlaerer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us