FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lakes and Rivers
Quiz about Lakes and Rivers

Lakes and Rivers Trivia Quiz


There are many great lakes and rivers in the world. Do you know where they are?

A multiple-choice quiz by pizza_5. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Physical Geography
  8. »
  9. Lakes

Author
pizza_5
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,437
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7840
Last 3 plays: Guest 184 (10/10), Guest 136 (9/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the world's lowest lake? Hint


Question 2 of 10
2. What is the world's highest navigable lake? Hint


Question 3 of 10
3. What is the world's largest saltwater lake? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the world's freshwater lakes is largest in area? Hint


Question 5 of 10
5. What is the world's longest river, of these choices? Hint


Question 6 of 10
6. What river carries the greatest volume of water? Hint


Question 7 of 10
7. What is Africa's largest lake by surface area? Hint


Question 8 of 10
8. What is the largest river in Cambodia? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the Great Lakes was known as Gitchigumi to native Americans? Hint


Question 10 of 10
10. What is the largest of Australia's salt lakes? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 184: 10/10
Jun 03 2024 : Guest 136: 9/10
May 31 2024 : Guest 174: 8/10
May 23 2024 : Guest 86: 8/10
May 20 2024 : Guest 73: 7/10
May 20 2024 : Guest 76: 5/10
May 20 2024 : Guest 184: 7/10
May 19 2024 : Guest 38: 8/10
May 17 2024 : mazza47: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the world's lowest lake?

Answer: Dead Sea

It is 1,300 feet below sea level.
2. What is the world's highest navigable lake?

Answer: Lake Titicaca

It is 12,507 feet above sea level.
3. What is the world's largest saltwater lake?

Answer: Caspian Sea

The Caspian Sea straddles Europe and Asia. It covers 143,500 square miles and is 92 feet below sea level.
4. Which of the world's freshwater lakes is largest in area?

Answer: Lake Superior

Lake Superior covers 31,800 square miles.
5. What is the world's longest river, of these choices?

Answer: Amazon

The Amazon is 4,345 miles long. The Nile, another contender for this title, is 4,151.

There is, however, some disagreement among geographers on how to come up with the figures, so some will say that the Nile is the longest.
6. What river carries the greatest volume of water?

Answer: Amazon

The Amazon contains nearly one-fifth of all the fresh water that runs over the surface of the earth.
7. What is Africa's largest lake by surface area?

Answer: Lake Victoria

Lake Victoria covers 26,900 square miles and is located in Kenya, Uganda, and Tanzania.
8. What is the largest river in Cambodia?

Answer: Mekong

9. Which of the Great Lakes was known as Gitchigumi to native Americans?

Answer: Lake Superior

10. What is the largest of Australia's salt lakes?

Answer: Lake Eyre

Lake Eyre is a lake of 3,600 square miles with a maximum depth of four feet.
Source: Author pizza_5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us