FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lakes in Asia and Oceania
Quiz about Lakes in Asia and Oceania

Lakes in Asia and Oceania Trivia Quiz


Where in Asia or Oceania is this lake?

A multiple-choice quiz by author. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Physical Geography
  8. »
  9. Lakes

Author
author
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,089
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
14 / 25
Plays
966
- -
Question 1 of 25
1. Where is Lake Baikal? Hint


Question 2 of 25
2. Where is Lake Balkhash? Hint


Question 3 of 25
3. Where is Lake Ysyk-Köl? Hint


Question 4 of 25
4. Where is the Aral Sea? Hint


Question 5 of 25
5. Where is the Caspian Sea? Hint


Question 6 of 25
6. Where is Lake Van? Hint


Question 7 of 25
7. Where is Lake Lop Nur? Hint


Question 8 of 25
8. Where is Lake Tonle Sap? Hint


Question 9 of 25
9. Where is Lake Toba? Hint


Question 10 of 25
10. Where is Lake Laguna de Bay? Hint


Question 11 of 25
11. Where is Lake Biwa? Hint


Question 12 of 25
12. Where is Lake Hövsgöl? Hint


Question 13 of 25
13. Where is Lake Urmia? Hint


Question 14 of 25
14. Where is the Dead Sea? Hint


Question 15 of 25
15. Where is Lake Hawr al Hammar? Hint


Question 16 of 25
16. Where is Lake Tiberias? Hint


Question 17 of 25
17. Where is Lake Assad? Hint


Question 18 of 25
18. Where is Lake Sevan? Hint


Question 19 of 25
19. Where is Lake Mingäcevir Su Anbari? Hint


Question 20 of 25
20. Where is Lake Thale Luang? Hint


Question 21 of 25
21. Where is Lake Nam Ngum? Hint


Question 22 of 25
22. Where is Lake Pangong? Hint


Question 23 of 25
23. Where is Lake Khanka? Hint


Question 24 of 25
24. Where is Lake Kara Kul (Qarokul)? Hint


Question 25 of 25
25. Where is Lake Eyre? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Lake Baikal?

Answer: Russia

This lake is situated in southern Siberia. This is the largest freshwater lake in Eurasia and with a maximum depth of 5715 ft, it is the world's deepest lake.
2. Where is Lake Balkhash?

Answer: Kazakhstan

This lake is situated 600 miles east of Aral Sea.
3. Where is Lake Ysyk-Köl?

Answer: Kyrgyzstan

This is a brackish lake in a mountainous district.
4. Where is the Aral Sea?

Answer: Kazakhstan and Uzbekistan

This is the second largest lake in Asia. It was long the fourth largest lake in the world with 63800 sq.km. However exaggerated use of the inlet rivers Amu-Darya and Syr-Darya for irrigation has made the lake much smaller (now ca.45000 sq.km). It is now considered to be the seventh largest lake in the world.
5. Where is the Caspian Sea?

Answer: Russia, Kazakhstan, Turkmenistan, Azerbaijan, Iran

This is the largest inland body of water in the world with 370.000 sq.km. It is a salt water lake.
6. Where is Lake Van?

Answer: Turkey

This is the largest lake in Turkey. It´s very salty (33%). It´s called Van Gölu in Turkish, which is also the name of a city.
7. Where is Lake Lop Nur?

Answer: China

In this region there is a major Chinese nuclear research and test facility. It was probably site of China´s first nuclear detonation in 1964.
8. Where is Lake Tonle Sap?

Answer: Cambodia

This lake was called Grand Lac in French. Situated just south of the ruins of Angkor Wat.
9. Where is Lake Toba?

Answer: Indonesia

Toba is on Sumatra and contains the large island of Samosir.
10. Where is Lake Laguna de Bay?

Answer: Philippines

Situated on Luzon Island this is the largest lake in the Philippines.
11. Where is Lake Biwa?

Answer: Japan

Situated on Honshu Island. Noted for its beauty and famous in Japanese legends. Outlet in Osaka Bay.
12. Where is Lake Hövsgöl?

Answer: Mongolia

Situated near the border of Russian Autonomous Republic Tuva.
13. Where is Lake Urmia?

Answer: Iran

This is a shallow saline lake in north west Iran.
14. Where is the Dead Sea?

Answer: Israel and Jordan

The sea is 1302 ft below sea level, which makes it the lowest point on earth´s surface. The water is very salty (25%), no animals or plants can live there.
15. Where is Lake Hawr al Hammar?

Answer: Iraq

This is a lake of marshland region, south east Iraq, south of the Euphrates.
16. Where is Lake Tiberias?

Answer: Israel and Syria

It is also called Sea of Galilee. As Israel has annected Syria´s Golan Heights the whole of the lake is now within Israels´s borders. However these borders are not internatonally accepted.
17. Where is Lake Assad?

Answer: Syria

Lake Assad is a reservoir in the Euphrate river named after the late president Hafez al Assad.
18. Where is Lake Sevan?

Answer: Armenia

This is land is called Göksha in Turkish and is largest lake in Armenia.
19. Where is Lake Mingäcevir Su Anbari?

Answer: Azerbaijan

This lake was fomerly called Mingechaurskoye Vodokhranilishche, which is Russian.
20. Where is Lake Thale Luang?

Answer: Thailand

Situated near Gulf of Siam on the Malay Peninsula.
21. Where is Lake Nam Ngum?

Answer: Laos

This is a reservoir north of the capital Vientiane.
22. Where is Lake Pangong?

Answer: China and India

This is a long, narrow lake in Jammu and Kashmir (India) extending east across the Chinese border. It´s called Pankung in Chinese.
23. Where is Lake Khanka?

Answer: Russia and China

In Chinese called Hsing-kai. Situated north of Vladivostok.
24. Where is Lake Kara Kul (Qarokul)?

Answer: Tajikistan

Situated on Pamir plateau near Chinese border in north east Gorno-Badakhstan Aut.Oblast.
25. Where is Lake Eyre?

Answer: Australia

This is the largest salt lake in Australia.
Source: Author author

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us