FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Little Known North Carolina Facts
Quiz about Little Known North Carolina Facts

Little Known North Carolina Facts Quiz


Since my daughter started school here two years ago, I've tried to find out what I could about this state. How much do you know?

A multiple-choice quiz by addytude. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States N-O
  8. »
  9. North Carolina

Author
addytude
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
78,387
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
1658
Last 3 plays: Guest 152 (13/20), Guest 64 (11/20), Guest 107 (10/20).
- -
Question 1 of 20
1. How many campuses are there named "University of North Carolina" ? Hint


Question 2 of 20
2. Where did Babe Ruth hit his first professional home run? Hint


Question 3 of 20
3. What is the oldest town in North Carolina? Hint


Question 4 of 20
4. What town is the birth place of "Pepsi"? Hint


Question 5 of 20
5. What town is home to the world's largest frying pan? Hint


Question 6 of 20
6. How many counties are there in North Carolina? Hint


Question 7 of 20
7. When was North Carolina admitted to statehood? Hint


Question 8 of 20
8. In what city can you find the "Musuem of Oddities"? Hint


Question 9 of 20
9. Which of these four famous people is not from Greensboro? Hint


Question 10 of 20
10. What is the North Carolina state bird? Hint


Question 11 of 20
11. In the year 2007 there were more than six area codes in North Carolina?


Question 12 of 20
12. What of these cities is home to a Tobacco Museum? Hint


Question 13 of 20
13. North Carolina has many famous people. In questions 13 to 16 say where the person named if from. Soupy Sales? Hint


Question 14 of 20
14. Donna Fargo? Hint


Question 15 of 20
15. Howard Cosell? Hint


Question 16 of 20
16. Ava Gardner? Hint


Question 17 of 20
17. What is the highest point in North Carolina?

Answer: (6684 feet)
Question 18 of 20
18. What town is home to a giant cigarette? Hint


Question 19 of 20
19. There are only 3 pro sports teams in North Carolina?


Question 20 of 20
20. Where is the "Aluminum Tree Museum" located? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 25 2024 : Guest 152: 13/20
Mar 13 2024 : Guest 64: 11/20
Mar 10 2024 : Guest 107: 10/20
Mar 10 2024 : Guest 71: 9/20
Mar 10 2024 : maricontrari: 12/20
Mar 07 2024 : Guest 74: 11/20
Feb 18 2024 : Guest 75: 5/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many campuses are there named "University of North Carolina" ?

Answer: 7

Asheville, Chapel Hill, Greensboro, Pembroke, Wilmington, Charlotte where my daughter attends, and UNC of the Arts, in Winston-Salem.
2. Where did Babe Ruth hit his first professional home run?

Answer: Fayetteville

It happened on March 7,1914.
3. What is the oldest town in North Carolina?

Answer: Bath

Incorporated in 1705.
4. What town is the birth place of "Pepsi"?

Answer: New Bern

Invented in 1898 by Caleb D. Bradham in his pharmacy which is now the museum.
5. What town is home to the world's largest frying pan?

Answer: Rosehill

6. How many counties are there in North Carolina?

Answer: 100

You can get a complete list of all 100 counties at the U.S. Census Bureau's web page.
7. When was North Carolina admitted to statehood?

Answer: 1789

On November 21st.
8. In what city can you find the "Musuem of Oddities"?

Answer: Wilmington

Exhibits include: an empty bomb shell, a dead two headed, eight legged sheep, and a step by step photo guide of an Australian Aborigine Crocodile killing ritual.
9. Which of these four famous people is not from Greensboro?

Answer: Thomas Clayton Wolfe

Their claims to fame are:
Edward R. Murrow - commentator. William Sidney Porter - author (his pen name was O. Henry). Thomas Clayton Wolfe (who is from Asheville) is an author.
10. What is the North Carolina state bird?

Answer: Cardinal

11. In the year 2007 there were more than six area codes in North Carolina?

Answer: True

252, 336, 704, 828, 910, 919, 980, 984
12. What of these cities is home to a Tobacco Museum?

Answer: Durham

It is located on the grounds of the Duke homestead. There are other tobacco museums, including one at Kenly
13. North Carolina has many famous people. In questions 13 to 16 say where the person named if from. Soupy Sales?

Answer: Wake Forest

Soupy Sales is a comedian.
14. Donna Fargo?

Answer: Mount Airy

Donna Fargo is a country singer. One of her biggest hits was "Happiest Girl in the Whole U.S.A.. (One of my favorite childhood songs.)
15. Howard Cosell?

Answer: Winston-Salem

Howard Cosell was one of the greatest and most known sportcasters of all time.
16. Ava Gardner?

Answer: Smithfield

Ava Gardner was an actress.
17. What is the highest point in North Carolina?

Answer: Mount Mitchell

At 6684 feet it is the highest point in North Carolina and east of the Mississipi River. It is located in Mt. Mitchell state park, which is the oldest state park in North Carolina.
18. What town is home to a giant cigarette?

Answer: Chadbourne

it is located on route 410, and actually blows smoke.
19. There are only 3 pro sports teams in North Carolina?

Answer: false

20. Where is the "Aluminum Tree Museum" located?

Answer: Brevard

The creator/curator is Stephen Paul Jackson. Admission is free.
Source: Author addytude

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us