FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Malaysia
Quiz about Malaysia

Malaysia Trivia Quiz


Here are ten questions about my country - Malaysia. Have fun!

A multiple-choice quiz by Matthew_07. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Malaysia

Author
Matthew_07
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,920
Updated
Jan 09 24
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5935
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 113 (7/10), Guest 219 (8/10), Guest 202 (10/10).
Question 1 of 10
1. Malaysia consists of thirteen states and three federal territories. There are eleven states and two federal territories in Peninsular Malaysia (West Malaysia). The remaining are located on Borneo Island (East Malaysia). What are the two states of Malaysia that are located on Borneo Island? Hint


Question 2 of 10
2. What are the four colours that appear on a Malaysia's flag? Hint


Question 3 of 10
3. The highest mountain in Malaysia is ________. Hint


Question 4 of 10
4. On which day do Malaysians celebrate their Independence Day? Hint


Question 5 of 10
5. Which sea separates Peninsular Malaysia (West Malaysia) from Sabah and Sarawak (East Malaysia)? Hint


Question 6 of 10
6. Located in the capital city of Malaysia, which structure surpassed the Sears Tower as the world's tallest buildings in 1998? Hint


Question 7 of 10
7. Malaysia shares land borders with three other countries, namely Brunei Darulssalam, Indonesia and _________. Hint


Question 8 of 10
8. Apart from Malaysia, what other two countries are also located on Borneo? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following events are celebrated in Malaysia? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following islands is NOT part of Malaysia? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 113: 7/10
Jul 20 2024 : Guest 219: 8/10
Jul 20 2024 : Guest 202: 10/10
Jul 20 2024 : Guest 183: 10/10
Jul 17 2024 : Guest 106: 8/10
Jul 16 2024 : Guest 72: 7/10
Jul 16 2024 : Guest 136: 10/10
Jul 15 2024 : Guest 60: 9/10
Jul 14 2024 : Guest 82: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Malaysia consists of thirteen states and three federal territories. There are eleven states and two federal territories in Peninsular Malaysia (West Malaysia). The remaining are located on Borneo Island (East Malaysia). What are the two states of Malaysia that are located on Borneo Island?

Answer: Sarawak and Sabah

The eleven states in Peninsular Malaysia are Perlis, Pulau Pinang (Penang), Kedah, Perak, Selangor, Melaka (Melacca), Negeri Sembilan, Johor, Pahang, Kelantan and Terengganu. Kuala Lumpur is the capital of Malaysia, which is also one of the two federal territories in Peninsular Malaysia.

The other one is Putrajaya. Meanwhile, Sarawak and Sabah are located in East Malaysia. Labuan Island is another federal territory that is located somewhere between Sabah and Sarawak. Sarawak is the biggest state. On the other hand, the smallest state is Perlis, which is located to the top left corner of the country alongside Thailand.
2. What are the four colours that appear on a Malaysia's flag?

Answer: Red, blue, yellow and white

The Malaysian flag resembles the USA flag. It consists of 14 stripes with alternate red and white colour. However, in the Malaysian flag, there is a crescent and a 14-pointed star instead of 50 stars on the USA flag. The yellow crescent is a symbol to show that Malaysia is an Islamic country, with Islam as its official religion.
3. The highest mountain in Malaysia is ________.

Answer: Mount Kinabalu

Mount Kinabalu is also the highest mountain in South East Asia. It has a peak of 4101 meters. It is located in Sabah state. It is said that the name "Kinabalu" derived from "Aki Nabalu" (a Kadazan word), which means "the revered place of the dead". (Source: www.mount-kinablalu-borneo.com) Meanwhile, Mount Mulu is located at Miri, Sarawak.

It is a popular tourist spot. It is famous for its well-preserved natural formations and it is one of the longest networks of caves in the world. Some people have the opinion that Mulu Cave National Park is the eighth wonder of the world!
4. On which day do Malaysians celebrate their Independence Day?

Answer: 31 August

Malaysia gained its independence from the British on 31 August 1957. Normally, the celebration will last for almost a fortnight, until 16 September, as 16 September is Malaysia Day. In 2007 all Malaysians celebrated their 50th anniversary of nationhood.
5. Which sea separates Peninsular Malaysia (West Malaysia) from Sabah and Sarawak (East Malaysia)?

Answer: South China Sea

The South China Sea is a part of the Pacific Ocean, the largest ocean in the world.
6. Located in the capital city of Malaysia, which structure surpassed the Sears Tower as the world's tallest buildings in 1998?

Answer: Petronas Twin Towers

Located in Chicago, USA, the Willis Towers (formerly known as the Sears Towers), was the world's tallest building (442m or 1450 ft) from 1973 until 1998. The Petronas Twin Towers were the world's tallest buildings (452m or 1483 ft) from 1998 until 2004. The 88-floor towers were elegantly designed by Argentine-American architect CÚsar Pelli.
7. Malaysia shares land borders with three other countries, namely Brunei Darulssalam, Indonesia and _________.

Answer: Thailand

Thailand shares border with Perlis state that is located at north Malaysia. Singapore is separated from Johor state at south Malaysia by Tebrau Strait.
8. Apart from Malaysia, what other two countries are also located on Borneo?

Answer: Brunei Darussalam and Indonesia

Borneo houses the worlds oldest rain forest. Brunei Darussalam is located somewhere between Sabah and Sarawak. Meanwhile, Indonesia's Kalimantan is also located at Borneo.
9. Which of the following events are celebrated in Malaysia?

Answer: All of these

All of these events are celebrated in Malaysia. Malaysia is truly a unique country, which is rich in history and diverse cultures. During the British colonial era, labourers were brought into the country from China and India. Besides Malay, Chinese and Indian, there are also many minorities groups in Sabah and Sarawak, such as Iban, Bidayuh, Kayan, Kenyah, Bajau, Kadazan and others.
10. Which of the following islands is NOT part of Malaysia?

Answer: Phuket Island

Phuket Island is situated in Thailand. Meanwhile, Langkawi Island (in Kedah state), Pangkor Island (in Perak state) and Redang Island (in Terenganu state) are all very famous tourist attractions.
Source: Author Matthew_07

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Southeast Asian Nations:

A collection of my geography quizzes on various Southeast Asian nations. Enjoy! Coming soon: Indonesia, Laos, Myanmar, Philippines, Singapore, Thailand, Vietnam. Stay tuned!

  1. Brunei - The Green Heart of Borneo Easier
  2. Cambodia - The Land of Khmers Easier
  3. Malaysia Easier
  4. Malaysia - My Beloved Country Easier
  5. Timor-Leste - Land of the Sleeping Crocodile Easier

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us