FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Our National Parks  Where Are They
Quiz about Our National Parks  Where Are They

Our National Parks - Where Are They? Quiz


How well do you know some of the parks that are part of the National Park Service system?

A multiple-choice quiz by sportcon. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA - Parks

Author
sportcon
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,183
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6475
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), co214 (7/10), Guest 90 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is Mammoth Cave National Park? Hint


Question 2 of 10
2. Where is Badlands National Park? Hint


Question 3 of 10
3. Where is Lassen Volcanic National Park? Hint


Question 4 of 10
4. Where is Voyageurs National Park? Hint


Question 5 of 10
5. Shenandoah National Park is located in New York State. True or False.


Question 6 of 10
6. Where is Kenai Fjords National Park? Hint


Question 7 of 10
7. Where is Saguaro National Park? Hint


Question 8 of 10
8. Where is Isle Royale National Park? Hint


Question 9 of 10
9. Where is Mesa Verde National Park? Hint


Question 10 of 10
10. Where is Olympic National Park? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 24: 7/10
Feb 19 2024 : co214: 7/10
Feb 12 2024 : Guest 90: 9/10
Feb 10 2024 : Luckycharm60: 10/10
Feb 08 2024 : George95: 10/10
Feb 06 2024 : Guest 168: 3/10
Feb 06 2024 : Guest 168: 3/10
Feb 03 2024 : Guest 166: 10/10
Jan 23 2024 : tluvgrandpa: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Mammoth Cave National Park?

Answer: Kentucky

Mammoth is the longest recorded cave system in the world, more than 336 miles.
2. Where is Badlands National Park?

Answer: South Dakota

Badlands covers over 64,000 acres in southwest South Dakota. The park is the site of many archeological digs.
3. Where is Lassen Volcanic National Park?

Answer: California

All four types of volcanoes in the world are found at Lassen.
4. Where is Voyageurs National Park?

Answer: Minnesota

Voyageurs was named for the French-Canadian canoe-men who trapped and traded in the area.
5. Shenandoah National Park is located in New York State. True or False.

Answer: False

Shenandoah National Park is located in Virginia. Over 100 miles of The Appalachian Trail runs through Shenandoah National Park.
6. Where is Kenai Fjords National Park?

Answer: Alaska

Kenai Fjords is located near Seward, Alaska.
7. Where is Saguaro National Park?

Answer: Arizona

Saguaro is named for the giant saguaro cacti which sometimes reach 50 feet and are unique to the Sonoran Desert.
8. Where is Isle Royale National Park?

Answer: Michigan

Isle Royale is accessible only by boat or float plane - no roads.
9. Where is Mesa Verde National Park?

Answer: Colorado

Mesa Verde has the finest examples of Ancestral Puebloan structures and cliff dwellings in the world.
10. Where is Olympic National Park?

Answer: Washington

Olympic is home to eight kinds of plants and five kinds of animals found nowhere else in the world.
Source: Author sportcon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us