Quiz about States and Capitals
Quiz about States and Capitals

States and Capitals Trivia Quiz


This is a quiz about the states and capitals.

A matching quiz by SriniKapa. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA - Cities
  8. »
  9. State capitals

Author
SriniKapa
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
388,770
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
944
Last 3 plays: Guest 73 (7/10), Guest 96 (6/10), Guest 32 (8/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Which capital city is known for its tree canopy?  
Phoenix
2. What capital city is found in the state that also has the city of Nampa?  
Olympia
3. Which capital city is home to one of the world's largest aquariums and the World of Coca-Cola?  
Austin
4. What is the capital of the state that houses the Kennedy Space Center?  
Tallahassee
5. What capital city lies on the Hudson River?  
Springfield
6. Which capital city is found along the Salt and Gila rivers?  
Annapolis
7. What capital city is on the Chesapeake Bay?  
Boise
8. What capital city is the seat of Travis County?  
Atlanta
9. What capital city lies near the Sangamon River?  
Albany
10. What capital city sits on the Puget Sound?  
Sacramento






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which capital city is known for its tree canopy?

Answer: Sacramento

Sacramento is the capital city of California. The state has many large cities such as Los Angeles, San Francisco, San Jose, and San Diego.
2. What capital city is found in the state that also has the city of Nampa?

Answer: Boise

Boise is the capital of Idaho. Idaho is famous for its potatoes. It also has the Snake River running through it.
3. Which capital city is home to one of the world's largest aquariums and the World of Coca-Cola?

Answer: Atlanta

Atlanta is the capital of Georgia. This state is where Martin Luther King, Jr. and Jimmy Carter were born.
4. What is the capital of the state that houses the Kennedy Space Center?

Answer: Tallahassee

Tallahassee is the capital of Florida. Florida is home to famous amusement parks, such as Walt Disney World and Universal Studios Florida.
5. What capital city lies on the Hudson River?

Answer: Albany

Albany is the capital of New York. New York is also home to New York City, the largest city by population in the US (2017 data).
6. Which capital city is found along the Salt and Gila rivers?

Answer: Phoenix

Phoenix is the capital city of Arizona. The state is known for its deserts and canyons.
7. What capital city is on the Chesapeake Bay?

Answer: Annapolis

Annapolis is the capital of Maryland. Maryland has a border with the US capital city, Washington DC.
8. What capital city is the seat of Travis County?

Answer: Austin

Austin is the capital of Texas. The state has a border on the Gulf of Mexico.
9. What capital city lies near the Sangamon River?

Answer: Springfield

Springfield is the capital city of Illinois. The state is also home to the famous city of Chicago.
10. What capital city sits on the Puget Sound?

Answer: Olympia

Olympia is the capital of Washington. In 1980, Mount St. Helens erupted and destroyed a lot of land in Washington.
Source: Author SriniKapa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 73: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 96: 6/10
Jan 16 2023 : Guest 32: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 47: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 67: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 107: 10/10
Dec 30 2022 : GerardQ: 8/10
Dec 29 2022 : Mikeytrout44: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 206: 6/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us