FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Teesside NE of England
Quiz about Teesside NE of England

Teesside, NE of England Trivia Quiz


For those who want to do a silly little quiz on the north east of england especially Teesside.

A multiple-choice quiz by pussfill. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. England
  8. »
  9. Northeast England

Author
pussfill
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
31,178
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1129
Last 3 plays: Guest 195 (7/10), Guest 90 (8/10), Guest 185 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. John Walker who invented the friction Lights (matches) is buried where ? Hint


Question 2 of 10
2. Captain Cook was born in Middlesbrough, but where ? Hint


Question 3 of 10
3. Teesside is famous for its industry - which big firm established itself in the Billingham area ? Hint


Question 4 of 10
4. Billingham was the first place to house an establishment which incorporated all leisure facilities under one roof - the first in the world - name it ? Hint


Question 5 of 10
5. Which Teesside town was bombed in World War One? Hint


Question 6 of 10
6. Who sponsors the Premier league Riverside stadium home to Middlesborough Football club ? Hint


Question 7 of 10
7. Who made Darlington famous? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these made Darlington famous? Hint


Question 9 of 10
9. Name the highest peak in the Teesside area Hint


Question 10 of 10
10. Which town has the widest high street in England ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : Guest 195: 7/10
Apr 09 2024 : Guest 90: 8/10
Apr 06 2024 : Guest 185: 6/10
Mar 29 2024 : Guest 193: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 185: 9/10
Mar 26 2024 : Guest 92: 10/10
Mar 17 2024 : Bluebottle2: 7/10
Mar 05 2024 : Guest 94: 9/10
Feb 27 2024 : Guest 80: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John Walker who invented the friction Lights (matches) is buried where ?

Answer: Norton

2. Captain Cook was born in Middlesbrough, but where ?

Answer: Marton

3. Teesside is famous for its industry - which big firm established itself in the Billingham area ?

Answer: ICI

4. Billingham was the first place to house an establishment which incorporated all leisure facilities under one roof - the first in the world - name it ?

Answer: Forum

5. Which Teesside town was bombed in World War One?

Answer: Hartlepool

6. Who sponsors the Premier league Riverside stadium home to Middlesborough Football club ?

Answer: Cellnet

7. Who made Darlington famous?

Answer: George Stephenson

8. Which of these made Darlington famous?

Answer: First passenger railway pulled by steam engine

The first passenger railway ran from Darlington to Stockton. It was the first railway to use a steam engine.
9. Name the highest peak in the Teesside area

Answer: Roseberry Topping

10. Which town has the widest high street in England ?

Answer: Stockton

Source: Author pussfill

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us