FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about W International Quiz
Quiz about W International Quiz

W International Quiz


W places are varied and interesting, spread around the world. See how may you know?

A multiple-choice quiz by janshannon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Alphabetical Places
  8. »
  9. Alphabetical Places T - Z

Author
janshannon
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
97,036
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3827
- -
Question 1 of 10
1. When Europe and the United States are shivering in the snow, this W capital city of New Zealand is enjoying summer.

Answer: (One word Southern Hemisphere)
Question 2 of 10
2. The confluence of the White Nile and the Blue Nile create the world's longest river. In what country do these tributaries meet? Hint


Question 3 of 10
3. Japan's Wakasa Wan Quasi-National Park is considered one of the most beautiful areas in the country. It is located on which island?
Hint


Question 4 of 10
4. The second oldest institution of higher learning in the United States, the College of William & Mary, is located in the historic W.

Answer: (One word)
Question 5 of 10
5. What is the capital of Wales? Hint


Question 6 of 10
6. During WWII, Jews in many ghettos tried to organize resistance groups. Those in the W city were the most successful, but even they were only able to hold out just short of a month.

Answer: (One word Capital)
Question 7 of 10
7. The state of West Bengal is in western India.


Question 8 of 10
8. The area once referred to as White Russia is now the country of... Hint


Question 9 of 10
9. Wake is an American island.


Question 10 of 10
10. Israel's Western Wall is also called the... Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Europe and the United States are shivering in the snow, this W capital city of New Zealand is enjoying summer.

Answer: Wellington

Wellington, though a large city, is just two kilometers in diameter, allowing tourists to walk the length of its downtown in about half an hour.
2. The confluence of the White Nile and the Blue Nile create the world's longest river. In what country do these tributaries meet?

Answer: Sudan

The confluence of the two river is at Khartoum, Sudan's capital and largest city.
3. Japan's Wakasa Wan Quasi-National Park is considered one of the most beautiful areas in the country. It is located on which island?

Answer: Honshu

Wakasa Bay in off the Sea of Japan north of Kyoto.
4. The second oldest institution of higher learning in the United States, the College of William & Mary, is located in the historic W.

Answer: Williamsburg

More than four million people visit Colonial Williamsburg each year to learn about U. S. history.
5. What is the capital of Wales?

Answer: Cardiff

Cardiff is in South Glamorgan on the Bristol Channel which divides southern Wales from England.
6. During WWII, Jews in many ghettos tried to organize resistance groups. Those in the W city were the most successful, but even they were only able to hold out just short of a month.

Answer: Warsaw

The Warsaw Ghetto Uprising lasted from, April 19 to May 16, 1943.
7. The state of West Bengal is in western India.

Answer: False

West Bengal, in the east of India, is considered one of the most culturally and ethnically diverse states in the country.
8. The area once referred to as White Russia is now the country of...

Answer: Belarus

Belarus dropped the name White Russian S.S.R when it became independent from the Soviet Union on August 25, 1991.
9. Wake is an American island.

Answer: True

Wake Island is an unincorporated territory of the United States, administered from Washington, DC by the Department of the Interior. It's located in the North Pacific between Hawaii and the Marianas.
10. Israel's Western Wall is also called the...

Answer: Wailing Wall

There is controversy about its safety between Israeli Jews, who say it is in danger of collapse, and the Muslims who maintain the mosque at the top of the wall, who believe it to be safe. Money is being raised for the wall's repair.
Source: Author janshannon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us