FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Where in the World is W
Quiz about Where in the World is W

Where in the World is W? Trivia Quiz


Well, what do you know about these W places?

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Alphabetical Places
  8. »
  9. Alphabetical Places T - Z

Author
minch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,050
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6213
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Where is Wellington, the capital of New Zealand, located? Hint


Question 2 of 10
2. Whitehall is a London street that runs from the Houses of Parliament to this place? Hint


Question 3 of 10
3. Wrangell Mountain is an active volcano. Where is it located? Hint


Question 4 of 10
4. Napoleon was defeated at a battle that took place near a Belgian town. What is this town's name?

Answer: (One Word - It is also the name of a train station in London.)
Question 5 of 10
5. On what river is Warsaw located? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these states is largest in area? Hint


Question 7 of 10
7. On which Hawaiian Island is Waikiki beach situated? Hint


Question 8 of 10
8. What town in southern Ireland is famous for its crystal?

Answer: (One Word Starts with W)
Question 9 of 10
9. Where is the Western Wall? Hint


Question 10 of 10
10. Which country forming part of the United Kingdom starts with W?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 30 2024 : Guest 1: 4/10
Mar 08 2024 : NETTLES1960: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Wellington, the capital of New Zealand, located?

Answer: Southern North Island

2. Whitehall is a London street that runs from the Houses of Parliament to this place?

Answer: Trafalgar Square

Whitehall is where government offices are located. Nelson's column stands in Trafalgar Square.
3. Wrangell Mountain is an active volcano. Where is it located?

Answer: Alaska

4. Napoleon was defeated at a battle that took place near a Belgian town. What is this town's name?

Answer: Waterloo

5. On what river is Warsaw located?

Answer: Vistula

Berlin is on the Spree.
6. Which of these states is largest in area?

Answer: Wyoming

Wyoming just under 98,000 sq.m. Washington just over 68,000 sq.m Wisconsin just over 56,000 sq.m West Virginia just over 24,000 sq.m
7. On which Hawaiian Island is Waikiki beach situated?

Answer: Oahu

8. What town in southern Ireland is famous for its crystal?

Answer: Waterford

Waterford has been famous for its crystal and glass for centuries.
9. Where is the Western Wall?

Answer: Jerusalem

It is better known as the Wailing Wall.
10. Which country forming part of the United Kingdom starts with W?

Answer: Wales

Famous for its men's choirs, its coal mines and its northern mountains, one of which, Snowdon is the highest in England and Wales.
Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 'X'isting Places Easier
2. Y in the World? Average
3. Is Geography Your Cup of T? Average
4. X Marks the Spot Average
5. A World Search for U Average
6. Several 'V' Destinations Easier
7. From Z to Shining Z Average
8. World Wise aka World Ys Average
9. 'X' Helps Indicate the Spot! Average
10. V Where Is It? Average
11. W International Quiz Average
12. Z end of the World Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us