FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remember the 20s
Quiz about Remember the 20s

Remember the 20s? Trivia Quiz


How much do you remember the 1920s? Harding dies in office and Coolidge is elected US president. Stalin assumes dictatorial powers in the USSR. Hitler is imprisoned. The stock market crashed. What else??

A multiple-choice quiz by arsalanrizvi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1920s Nostalgia

Author
arsalanrizvi
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
87,334
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2580
Last 3 plays: DeepHistory (10/10), Guest 92 (7/10), Guest 5 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. 1921. The ___________ philosopher Ludwig Wittgenstein writes the "Tractatus Logico-Philosophicus". Hint


Question 2 of 10
2. 1922. The __________________ opens in Washington, D.C. Hint


Question 3 of 10
3. 1923. Spanish painter ________________ finishes 'The Lovers'. Hint


Question 4 of 10
4. 1924. The first winter Olympics were held in ___________. Hint


Question 5 of 10
5. 1925. _________________ publishes "The Hollow Men". Hint


Question 6 of 10
6. 1926. In China _________________ assumes control of government. Hint


Question 7 of 10
7. 1927. Al Capone becomes one of the richest men in the USA.


Question 8 of 10
8. 1928. _________________ Party candidate Herbert Hoover is elected the 31st US President.


Question 9 of 10
9. 1929. Stalin expels ________________ from the USSR. Hint


Question 10 of 10
10. 1930. _______________ wins the first FIFA World Cup. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 17 2024 : DeepHistory: 10/10
Jan 31 2024 : Guest 92: 7/10
Jan 28 2024 : Guest 5: 7/10
Jan 06 2024 : federererer: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1921. The ___________ philosopher Ludwig Wittgenstein writes the "Tractatus Logico-Philosophicus".

Answer: Austrian

The book dealt with the school of philosophy known as logical positivism.
2. 1922. The __________________ opens in Washington, D.C.

Answer: Lincoln Memorial

The memorial was built at a cost of three million dollars on the banks of the Potomac River.
3. 1923. Spanish painter ________________ finishes 'The Lovers'.

Answer: Picasso

4. 1924. The first winter Olympics were held in ___________.

Answer: France

They were held in Chamonix, France.
5. 1925. _________________ publishes "The Hollow Men".

Answer: T. S. Eliot

6. 1926. In China _________________ assumes control of government.

Answer: Chiang Kai-Shek

He was a great nationalist. He assumed control after the death of Sun Yat Sen the previous year.
7. 1927. Al Capone becomes one of the richest men in the USA.

Answer: True

The Supreme Court declares that illegal activities can be taxed; another attempt to handicap the Chicago crime boss.
8. 1928. _________________ Party candidate Herbert Hoover is elected the 31st US President.

Answer: Republican

He served for one term and was replaced by Franklin Delano Roosevelt in 1933.
9. 1929. Stalin expels ________________ from the USSR.

Answer: Trotsky

Trotsky was assassinated by a Soviet agent in Mexico City, Mexico, eleven years later.
10. 1930. _______________ wins the first FIFA World Cup.

Answer: Uruguay

Uruguay defeated Argentine 4-2.
Source: Author arsalanrizvi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us