FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Remember the 80s
Quiz about Remember the 80s

Remember the 80s? Trivia Quiz


A great deal happened in the eighties. How much do you remember?

A multiple-choice quiz by arsalanrizvi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. Nostalgia
  8. »
  9. 1980s Nostalgia

Author
arsalanrizvi
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
84,661
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6457
Last 3 plays: Guest 104 (6/10), Guest 1 (6/10), DaisiJ (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. 1981. Francois Mitterrand becomes president of ______________. Hint


Question 2 of 10
2. 1982. The first artificial heart transplant is performed in ________________. Hint


Question 3 of 10
3. 1983. The US embassies in _____________ are bombed. Hint


Question 4 of 10
4. 1984. The Olympic Games take place in ______________. Hint


Question 5 of 10
5. 1985. Anne Tyler publishes _________________________. Hint


Question 6 of 10
6. 1986. The space shuttle __________________ breaks apart and then blew up after lift-off. Hint


Question 7 of 10
7. 1987. Soviet Premier ____________________ and US president Reagan sign the INF Treaty in Washington, D.C. Hint


Question 8 of 10
8. 1988. Pakistani president _________________ is killed. Hint


Question 9 of 10
9. 1989. Nicolae Ceausescu of _________________ is overthrown. Hint


Question 10 of 10
10. 1990. _______________ becomes Prime Minister of Britain. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 03 2024 : Guest 104: 6/10
Mar 03 2024 : Guest 1: 6/10
Mar 02 2024 : DaisiJ: 6/10
Mar 02 2024 : Guest 76: 5/10
Mar 01 2024 : Guest 174: 5/10
Feb 29 2024 : Guest 73: 10/10
Feb 29 2024 : Guest 98: 7/10
Feb 26 2024 : RAWEVIL: 5/10
Feb 23 2024 : Guest 63: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1981. Francois Mitterrand becomes president of ______________.

Answer: France

He served for 14 years (1981-1995).
2. 1982. The first artificial heart transplant is performed in ________________.

Answer: Salt Lake City, UT

The transplant was done on Dr. Barney Clark, who lived for another 112 days.
3. 1983. The US embassies in _____________ are bombed.

Answer: Lebanon and Kuwait

Sixty three people were killed in Lebanon, and five in Kuwait. Hezbollah was suspectedly involved in Lebanon.
4. 1984. The Olympic Games take place in ______________.

Answer: Los Angeles

The games were boycotted by 14 pro-Soviet countries in retaliation for the boycott by some Western countries of the Moscow Olympics in 1980, which had been a protest against Soviet military intervention in Afghanistan.
5. 1985. Anne Tyler publishes _________________________.

Answer: The Accidental Tourist

Four years later it was made into a movie.
6. 1986. The space shuttle __________________ breaks apart and then blew up after lift-off.

Answer: Challenger

This event, a great setback for the US space program, occurred on 28th January 1986. The crew was killed.
7. 1987. Soviet Premier ____________________ and US president Reagan sign the INF Treaty in Washington, D.C.

Answer: Mikhail Gorbachev

Both leaders pledged to decrease the nuclear stockpiles in their countries.
8. 1988. Pakistani president _________________ is killed.

Answer: Zia ul-Haq

Zia died in a plane crash, possibly caused by sabotage by political opponents. After his death, elections were held, and Benazir Bhutto became Prime Minister.
9. 1989. Nicolae Ceausescu of _________________ is overthrown.

Answer: Romania

Ceausescu was a ruthless Communist dictator of Romania. He came to power in 1965, and although he maintained strong ties with the West and China, and distance from Moscow, he was responsible for persecuting minorities while trying to turn his country into a manufacturing giant. In 1989, he was overthrown, and he and his wife were executed.
10. 1990. _______________ becomes Prime Minister of Britain.

Answer: John Major

He took over from Margaret Thatcher, the Iron Lady, who had become increasingly out of touch. He went on to win the 1992 election but he was defeated in 1997 by the new Labour Party candidate Tony Blair.
Source: Author arsalanrizvi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor racemany2k before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us