FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about This is the US
Quiz about This is the US

This is the U.S. Trivia Quiz


There are many U.S. States, but do you know them all? Do you know them all, enough? Test your skills by taking this quiz.

A multiple-choice quiz by bloogy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. U.S. States & Cities

Author
bloogy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
339,707
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2974
Last 3 plays: Lyddie23 (8/10), Guest 68 (9/10), Guest 99 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. How many states did the original United States of America comprise? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following is NOT one of the original states? Hint


Question 3 of 10
3. What year did Florida become a state in the United States? Hint


Question 4 of 10
4. Hawaii and Alaska both became part of the United States in the same year.


Question 5 of 10
5. How much money did the United States Government have to pay for Alaska? Hint


Question 6 of 10
6. When Alaska became the forty-ninth state, what was the arrangement of stars on the U.S. flag? Hint


Question 7 of 10
7. Who was president of the United States when Alaska and Hawaii became states? Hint


Question 8 of 10
8. Which U.S. state has the nickname "Constitution State"? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these states did Thomas Jefferson, the main author of the Declaration of Independence, live in originally? Hint


Question 10 of 10
10. Delaware's nickname is "The First State".



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Lyddie23: 8/10
Jul 10 2024 : Guest 68: 9/10
Jul 07 2024 : Guest 99: 9/10
Jul 06 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 22 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 20 2024 : Guest 71: 6/10
Jun 07 2024 : Guest 107: 8/10
Jun 06 2024 : Guest 164: 8/10
Jun 04 2024 : DomiNeyTor: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many states did the original United States of America comprise?

Answer: 13

The thirteen colonies (as they then were) rebelled successfully against British rule in 1775-1781 and gained internationally recognzied independence in 1783.
2. Which of the following is NOT one of the original states?

Answer: Alabama

The original thirteen sates were: Connecticut, Delaware, Georgia, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, South Carolina, Pennsylvania, Rhode Island and Virginia.
3. What year did Florida become a state in the United States?

Answer: 1845

Before being acquired by the United states, Florida was Spanish territory. The United States bought it in 1819, and it became a state in 1845, 26 years later. In Spanish, Florida means "feast of flowers".
4. Hawaii and Alaska both became part of the United States in the same year.

Answer: True

Hawaii and Alaska both became states in 1959. Alaska was bought by the US in 1867 and Hawaii, having previously been an independent country, was annexed by the U.S. in 1898. Hawaii became a state on August twenty-first, Alaska on January third.
5. How much money did the United States Government have to pay for Alaska?

Answer: $7.2 million

Alaska was sold to the United States from Russia for $7.2 million. That meant that it cost two cents an acre.
6. When Alaska became the forty-ninth state, what was the arrangement of stars on the U.S. flag?

Answer: seven columns, seven rows

On January 3rd, 1959 the new United States flag was made. It had forty-nine stars-seven columns by seven rows.
7. Who was president of the United States when Alaska and Hawaii became states?

Answer: Dwight David Eisenhower

Dwight David Eisenhower, the thirty-forth president of the United States, was the current president at the time (1959).
8. Which U.S. state has the nickname "Constitution State"?

Answer: Connecticut

Connecticut was given its nickname in 1959 by John Fiske. Three towns in Connecticut created the first constitution. That is why we call it the "Constitution State".
9. Which of these states did Thomas Jefferson, the main author of the Declaration of Independence, live in originally?

Answer: Virginia

Thomas Jefferson's birth place was in Shadwell, Virginia. He later moved into Philadelphia to write the U.S. Constitution.
10. Delaware's nickname is "The First State".

Answer: True

Delaware's nickname, "The First State", is on road vehicle license plates in Delaware. It is called "The First State" because it was the first state to ratify the Constitution of the United States.
Source: Author bloogy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us