FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Washington DC
Quiz about Washington DC

Washington, D.C. Trivia Quiz


This is a quiz about the USA's capital. Enjoy!

A multiple-choice quiz by annaguynn. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History
  8. »
  9. U.S. States & Cities

Author
annaguynn
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
95,495
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2957
Last 3 plays: boombaby (6/10), Guest 174 (2/10), johnwrocker (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who designed the layout of the city of Washington, D.C.? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the first president to live in the White House?

Answer: ( Two words, or just surname )
Question 3 of 10
3. What is the long strip between the Capitol Building and the Washington Monument called? Hint


Question 4 of 10
4. The Washington Monument is effectively two "different colors".


Question 5 of 10
5. Which president was at the dedication ceremony of the Jefferson Memorial? Hint


Question 6 of 10
6. Where is the Tomb of the Unknowns?

Answer: ( Three Words ... formerly called Tomb of the Unknown Soldier )
Question 7 of 10
7. What is the name of the theatre where President Lincoln was shot? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the place where George Washington lived? Hint


Question 9 of 10
9. Where was President John F. Kennedy's funeral held? Hint


Question 10 of 10
10. Which river runs through Washington, D.C.?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : boombaby: 6/10
Jun 13 2024 : Guest 174: 2/10
Jun 05 2024 : johnwrocker: 7/10
Jun 02 2024 : shmonkers: 8/10
May 31 2024 : Guest 174: 4/10
May 29 2024 : Guest 69: 5/10
May 29 2024 : Kabdanis: 9/10
May 28 2024 : jackseleven: 5/10
Apr 26 2024 : Guest 76: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who designed the layout of the city of Washington, D.C.?

Answer: Pierre L'Enfant

Pierre L'Enfant's planning was greatly influenced by cities in Europe and the design has many "circle drives" so that if the city were under attack, the defenders could point their cannons and weapsons in any direction so to defend themselves.
2. Who was the first president to live in the White House?

Answer: John Adams

Even when President and Mrs. Adams moved into the White House in late 1800, it had yet been completed. Abigail Adams used to hang her washing in the unfinished East Room!
3. What is the long strip between the Capitol Building and the Washington Monument called?

Answer: The Mall

The National Mall runs between about nine of the Smithsonian Institution Museums. From The Mall you can get to any of the Smithsonian Museum buildings.
4. The Washington Monument is effectively two "different colors".

Answer: True

Construction of the Washington Monument began before the start of the Civil War, and when the war broke out they had to halt the work because they needed the funds for weapons and ammunition. When the construction began again several years after the war ended, the marble they used was a different tone from the marble they started with, so the Monument is two different shades of white!
5. Which president was at the dedication ceremony of the Jefferson Memorial?

Answer: Franklin Roosevelt

The Jefferson Memorial was dedicated on April 13, 1943 on the 200th Anniversary of Jefferson's birth.
6. Where is the Tomb of the Unknowns?

Answer: Arlington National Cemetery

The Tomb of the Unknowns is guarded 24 hours a day, 365 days a year by members of the 3rd United States Infantry (The Old Guard).
7. What is the name of the theatre where President Lincoln was shot?

Answer: Ford's Theater

President Lincoln was shot at Ford's Theatre while attending the play "Our American Cousin" and was taken to a house across the street from the theatre where he later died.
8. What is the name of the place where George Washington lived?

Answer: Mount Vernon

George Washington loved his home in Mount Vernon and spent his happiest years there.
9. Where was President John F. Kennedy's funeral held?

Answer: Saint Matthew's Cathedral

On the front steps of St. Matthew's Cathedral is where the famous photo was taken of little John Kennedy Jr. saluting his father's casket as it went by.
10. Which river runs through Washington, D.C.?

Answer: Potomac

Strictly speaking, the Potomac is the boundary between DC and Virginia and therefore doesn't actually run through DC.
Source: Author annaguynn

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us