Quiz about 86 the Chicken
Quiz about 86 the Chicken

86 the Chicken! Trivia Quiz


This is a quiz about restaurant lingo and customs. I worked in restaurants for many years, so I decided I should put my knowledge to good use! Bon appetit and have fun!

A multiple-choice quiz by robynraymer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
robynraymer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
99,762
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
15370
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 12 (9/10), Guest 173 (9/10), triviabore (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What does "86 the chicken" mean? Hint

The chicken is not the best dish on the menu.
We're out of the chicken.
Try to sell the chicken.
The chicken won't be ready in time for dinner.

2. Why does Restaurant Worker A say "behind you" to Restaurant Worker B? Hint

to assure B that A will back B up if there is an argument with a customer
to warn B, whose back is turned, not to bump into A
to assure B that his or her order is almost ready
to inform B that A is waiting behind B in a queue for cocktails from the bartender

3. What is a "deuce" in restaurant lingo? Hint

a two-dollar menu item
two waiters who work as a team
two chefs who work as a team
a table for two

4. What is a pocket ticket? Hint

a wad of tip money in a waiter's pocket
an order pad
an order that a waiter has forgotten to turn in to the kitchen
a restaurant check that a customer has neglected to pay

5. What does it mean to "bus tables"? Hint

to clear them
to wait on customers
to push two tables together
to hurry customers along

6. What happens when a restaurant table "turns"? Hint

A party of customers turns from pleasant to unpleasant.
A waiter clears plates from one course and sets down plates for the next course.
A waiter goes off duty and another waiter takes his/her place.
One party leaves and another sits down.

7. What does "in the front" mean? Hint

in the kitchen
in the dining room
in the restroom
in the parking lot

8. What are "campers"? Hint

customers with sloppy table manners
customers who stay longer than a waiter wants them to
cooks with bad tempers
cooks who purposefully work slowly as a form of revenge

9. What is waiters' "side work"? Hint

waiting on customers
bringing drinks to cooks to bribe them to work more quickly
doing extra jobs for customers such as calling cabs
work such as filling up salt and pepper shakers

10. In the USA, which is considered a standard tip for good but not necessarily excellent service? Hint

5%
15%
25%
33%


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does "86 the chicken" mean?

Answer: We're out of the chicken.

"86" has other meanings, too. To "86" a customer from a restaurant or bar means to kick him or her out for good.
2. Why does Restaurant Worker A say "behind you" to Restaurant Worker B?

Answer: to warn B, whose back is turned, not to bump into A

Since restaurant workers carry hot plates and other dangerous stuff, and since they move around quickly, they have to continually warn each other about their whereabouts.
3. What is a "deuce" in restaurant lingo?

Answer: a table for two

In a waitress's station she might have four deuces, two four-tops, and a six-top.
4. What is a pocket ticket?

Answer: an order that a waiter has forgotten to turn in to the kitchen

If a waiter realizes that he/she has a pocket ticket, he/she must beg the cooks to put that order ahead of all the others so that the customer won't realize what has happened.
5. What does it mean to "bus tables"?

Answer: to clear them

Bus tubs are those big greasy plastic tubs that buspeople and waiters use to collect dirty dishes. Depending on the restaurant, buspeople may also set the table for the next customers; in other places this is done by the server taking the order or while serving the food.
6. What happens when a restaurant table "turns"?

Answer: One party leaves and another sits down.

Turning tables quickly is one way to make more tips.
7. What does "in the front" mean?

Answer: in the dining room

Waiters, bartenders, hosts, and bussers work in the front. Cooks and dishwashers work "in the back."
8. What are "campers"?

Answer: customers who stay longer than a waiter wants them to

A waitress might say to her colleague: "I have campers on Table Nine."
9. What is waiters' "side work"?

Answer: work such as filling up salt and pepper shakers

I once worked in a 24-hour coffee shop in which the side work (filling pans of salad dressing, restocking bread, cutting lemons, and so on) could take as long as an hour.
10. In the USA, which is considered a standard tip for good but not necessarily excellent service?

Answer: 15%

Y'all come back now, hear?
Source: Author robynraymer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 12: 9/10
Today : Guest 173: 9/10
Dec 01 2022 : triviabore: 6/10
Dec 01 2022 : Ravenloft: 10/10
Dec 01 2022 : Dern: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 185: 7/10
Nov 30 2022 : Guest 173: 4/10
Nov 30 2022 : Guest 51: 10/10
Nov 30 2022 : Guest 216: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Cooking Terms Average
2. Culinary Misnomers Average
3. Pub Grub Average
4. Kitchen History Average
5. Culinary Tribonds Average
6. Have a Drink on Me Average
7. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
8. Do You Expect Me To Eat That? Easier
9. Let's Get Sauced! Average
10. Cool Beans! Average
11. We Have a Pill for That! Average
12. Restaurant Lingo Average

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us