Quiz about Pub Grub
Quiz about Pub Grub

Pub Grub Trivia Quiz


A quiz about some of the terrible food I've eaten late at night after getting home from the pub, all of which seemed delicious at the time.

A multiple-choice quiz by Islingtonian. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
Islingtonian
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,235
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
23418
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Guest 73 (3/10), Guest 172 (10/10), Guest 81 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Cheese and jam on toast can seem like a good idea at 2am. Do you know the French words for cheese and jam? Hint

fromage et confiture
brie et marmaduke
chaise et jambon
la cheese et le jam

2. I've been known to experiment with a fish finger and mustard sandwich. Can you name my favourite brand of fish fingers, named after the man who invented the deep freeze? Hint

Findus
Birdseye
Sullivans
Ocean Catch

3. When I was at college, I once tried to make butterscotch mousse after a night out, and actually managed to get it on the ceiling (honestly). The mousse was a well known packet brand, made by Bird's. Can you name it? Hint

St Peter's Syllabub
Cherub's Fancy
Angel Delight
Devil's Surprise

4. After a night drinking Singapore Slings in London's West End, I once ate 10 Kit Kats. Who wrote 'Cat on a Hot Tin Roof'? Hint

Tennessee Williams
Laurie Lee
Somerset Maugham
Dr Seuss

5. Which of these is a revolting rotating hunk of meat, stuck on a spike in a dirty looking restaurant, sliced thin and placed between stale pita bread with fiery sauce, which is inexplicably gorgeous when accompanied by beer?

(NB. for all you Canadians out there, I understand you have your own particular spelling of this word - I'm looking for the one that the rest of the world uses)
Hint

Donna
Donner
Doner
Donnar

6. After-pub recipe for Welsh Rarebit: Toast bread in toaster. Realise you don't have any BLANK sauce, and use ketchup instead. Add cheese and place under the grill. Realise its disgusting. Throw in bin. Go to bed. What's the blank? Hint

Hoisin
Worcestershire
Five Spices
Daddies

7. Cooking after a few drinks often involves boiling enough rice for 10 people, even if you're alone. If you carried on long enough, it might turn into this, a type of rice wine. Hint

sajia
sangria
sake
salaachi

8. If you're out of tinned curry, why not try adding frozen peas to curry sauce? Because of how you'll feel the next morning, that's why. Which of the following pea-related names does not belong to a real band? Hint

Black Eyed Peas
Tasty Black Peas
Goober and the Peas
The Rolling Peas

9. My brother once ate 7 pizzas at one sitting. He said it was for charity, but I have my doubts. Can you name the herb that gives pizza its distinctive flavour?

Answer: (One Word (It begins with O))
10. After-pub recipe for banana milkshake: Pour a glass of milk. Stick a banana in the top. Its surprisingly satisfying. In which film does a character called Frenchie get milkshake thrown over her? Hint

Indochine
Good Morning Vietnam
The French Lieutenant's Woman
Grease


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Cheese and jam on toast can seem like a good idea at 2am. Do you know the French words for cheese and jam?

Answer: fromage et confiture

Add 'chocolat et jambon' (chocolate and ham), and you've got a real feast.
2. I've been known to experiment with a fish finger and mustard sandwich. Can you name my favourite brand of fish fingers, named after the man who invented the deep freeze?

Answer: Birdseye

There really was a Clarence Birdseye (born in 1886) who discovered how to quick freeze food, and was therefore responsible for more indigestion than any other man who ever lived.
3. When I was at college, I once tried to make butterscotch mousse after a night out, and actually managed to get it on the ceiling (honestly). The mousse was a well known packet brand, made by Bird's. Can you name it?

Answer: Angel Delight

Rather disgustingly, when I woke up the next morning, there was mousse in my hair.
4. After a night drinking Singapore Slings in London's West End, I once ate 10 Kit Kats. Who wrote 'Cat on a Hot Tin Roof'?

Answer: Tennessee Williams

A bit of an obscure link, I know, but it's hard to think of good questions about chocolate bars.
5. Which of these is a revolting rotating hunk of meat, stuck on a spike in a dirty looking restaurant, sliced thin and placed between stale pita bread with fiery sauce, which is inexplicably gorgeous when accompanied by beer? (NB. for all you Canadians out there, I understand you have your own particular spelling of this word - I'm looking for the one that the rest of the world uses)

Answer: Doner

Often associated with Greece, although opinions differ as to whether it was invented there, in Turkey, Canada, or Lebanon.

In Canada, the word is apparently spelt "donair", and I have had to reword this question about 5 times to try and get Canadians to stop sending me correction messages. Hopefully this latest attempt will do the trick, but just in case it doesn't, I've arranged for the "Submit a Correction" button below to be wired into the mains, so that it will administer a painful electric shock to anyone who mentions the word "donair" to me again. You have been warned.
6. After-pub recipe for Welsh Rarebit: Toast bread in toaster. Realise you don't have any BLANK sauce, and use ketchup instead. Add cheese and place under the grill. Realise its disgusting. Throw in bin. Go to bed. What's the blank?

Answer: Worcestershire

Welsh Rarebit, in its proper form, is a strangely popular dish. In France they chuck an egg on the top and call it Croque Madame.
7. Cooking after a few drinks often involves boiling enough rice for 10 people, even if you're alone. If you carried on long enough, it might turn into this, a type of rice wine.

Answer: sake

When drinking sake, be careful not to get confused and drink Saki. He'll be annoyed.
8. If you're out of tinned curry, why not try adding frozen peas to curry sauce? Because of how you'll feel the next morning, that's why. Which of the following pea-related names does not belong to a real band?

Answer: The Rolling Peas

I know it must be difficult for a band to think of a name, but I don't think they should ever have to resort to anything with peas in.
9. My brother once ate 7 pizzas at one sitting. He said it was for charity, but I have my doubts. Can you name the herb that gives pizza its distinctive flavour?

Answer: Oregano

You used to be able to get pizza flavour crisps, which like so many things were horrible unless you'd been drinking.
10. After-pub recipe for banana milkshake: Pour a glass of milk. Stick a banana in the top. Its surprisingly satisfying. In which film does a character called Frenchie get milkshake thrown over her?

Answer: Grease

Most of the shake falls on its intended target, Kenickie. Thanks to Heather for the quiz title.
Source: Author Islingtonian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 73: 3/10
Dec 02 2022 : Guest 172: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 81: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 173: 7/10
Dec 02 2022 : Guest 12: 5/10
Dec 02 2022 : Guest 72: 8/10
Dec 02 2022 : Guest 174: 2/10
Dec 02 2022 : Guest 198: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 104: 7/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us