Quiz about Cracker Barrel OCS The Food
Quiz about Cracker Barrel OCS The Food

Cracker Barrel OCS, The Food Trivia Quiz


Cracker Barrel Old Country Store is a chain of restaurants and gift shops with 561 locations (as of June 2007) in 41 states in the USA. This quiz pertains mainly to the food served in the restaurant. Cracker Barrel locations all include a gift shop.

A multiple-choice quiz by hopalongsma. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
hopalongsma
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
267,752
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2700
Last 3 plays: Guest 67 (8/10), Ravenloft (9/10), Susanpwa2 (8/10).
1. What type of food served at Cracker Barrel OCS? Hint

gourmet sandwiches and main courses
dishes from various countries of the world
buffet of salads, vegetables, main courses and desserts
homestyle "comfort" food

2. What meals are served at Cracker Barrel? Hint

teatime and lunch only
dinner only
breakfast, lunch and dinner
lunch and dinner, but not breakfast

3. What hours is Breakfast served? Hint

from 6:00 a.m. until 2:00 p.m.
at any time Cracker Barrel is open
from 6:00 a.m. until 10:00 a.m.
from 6:00 a.m. until 12:00 p.m. (noon)

4. What are standard breads served at Cracker Barrel? Hint

biscuits and corn muffins with sourdough bread for sandwiches and selected items.
French bread, criossants, biscuits and muffins
biscuits only
pita bread, corn bread and soft rolls

5. What are some of the breakfast meat choices available at Cracker Barrel? Hint

smoked sausage, bacon and liver mush
Country ham, fried chicken, pork chops and liver mush
crispy bacon and link or patty sausage only
Country ham, pork chops, smoked sausage, and thick sliced bacon

6. What are some of the vegetable n' side choices on the Cracker Barrel dinner menu? Hint

cream style corn, potatoes au gratin, squash casserole and sauteed kale
steamed asparagus, creamed potatoes, carrot salad and eggplant
turnip greens, fried apples, breaded fried okra and macaroni n' cheese
cheese souffle, creamed parsnips, crowder peas and cassoulet

7. Where was the first Cracker Barrel OCS? Hint

Lebanon, TN, USA
Nashville, TN, USA
Atlanta, GA, USA
Detroit, MI, USA

8. What are some of the Cracker Barrel specialities, as listed on their menu? Hint

peanut butter & pickle sandwiches and fried green tomatoes
olive loaf served on herbed bagels with sliced lox
Indian fry bread with corn pudding and cheese pizza
homemade beef stew & cole slaw, Country ham biscuits, beans n' greens and bowl of pinto beans

9. What are some of the meats and main dishes served at Cracker Barrel? Hint

buffalo chicken drumsticks, spareribs, garden burgers and turkey tetrazzini
chicken and dumplins, rib eye steak, chicken fried chicken, lemon pepper grilled trout and roast beef
cottage cheese croquettes, Salisbury steak, fried turkey breast and Spam
Spareribs, fried chicken gizzards & hearts, fried streak o' lean and ham & cheese souffle

10. We haven't even mentioned those tempting Cracker Barrel desserts yet. What desserts are some of the selections offered on the menu? Hint

rum raisin bread pudding, fresh coconut cake and punch bowl cake
rice pudding, jam cake and fruit sherbets
baked apple dumplin', chocolate cobbler, fruit cobblers & ice cream and frozen mug sundaes
banana pudding, pound cake with fruit topping, devil's food cake and angel food cake


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What type of food served at Cracker Barrel OCS?

Answer: homestyle "comfort" food

Cracker Barrel promotes their menu as "good country cookin'." It is the kind of comfort food many in the USA grew up with, especially those who grew up in rural areas.
2. What meals are served at Cracker Barrel?

Answer: breakfast, lunch and dinner

Cracker Barrel opens at 6:00 a.m. every day and closes at 10:00 p.m. Sunday through Thursday. They close at 11:00 p.m. on Friday and Saturday.
3. What hours is Breakfast served?

Answer: at any time Cracker Barrel is open

You can get breakfast, large or small, any time you go to Cracker Barrel.
4. What are standard breads served at Cracker Barrel?

Answer: biscuits and corn muffins with sourdough bread for sandwiches and selected items.

Slather on some of the whipped butter and enjoy!
5. What are some of the breakfast meat choices available at Cracker Barrel?

Answer: Country ham, pork chops, smoked sausage, and thick sliced bacon

Turkey sausage is always available,and hamburger steak, country fried steak, catfish fillets and fried chicken tenderloin are also offered with some breakfast meals.
6. What are some of the vegetable n' side choices on the Cracker Barrel dinner menu?

Answer: turnip greens, fried apples, breaded fried okra and macaroni n' cheese

Some of the other side choices on the menu are whole kernel corn, country green beans, sweet whole baby carrots, apple sauce, pinto beans, dumplins, cole slaw, steak fries, mashed potatoes, hashbrown casserole and vegetable of the day.
7. Where was the first Cracker Barrel OCS?

Answer: Lebanon, TN, USA

The first and all the early Cracker Barrels included a gas station. The gas station feature was eliminated during the US gas shortage of the 1970s.
8. What are some of the Cracker Barrel specialities, as listed on their menu?

Answer: homemade beef stew & cole slaw, Country ham biscuits, beans n' greens and bowl of pinto beans

Some other specialties include country sausage & biscuits, tenderloin steak & biscuits and beans n' greens
9. What are some of the meats and main dishes served at Cracker Barrel?

Answer: chicken and dumplins, rib eye steak, chicken fried chicken, lemon pepper grilled trout and roast beef

Some of the other entrees available are fried chicken livers, hickory smoked pork barbeque, grilled pork chops, catfish fillet (deep fried or spicy grilled), meatloaf, roast beef, country fried steak, sirloin steak, grilled or fried chicken tenderloin and fried shrimp. Also there are lunch and dinner specials daily.
10. We haven't even mentioned those tempting Cracker Barrel desserts yet. What desserts are some of the selections offered on the menu?

Answer: baked apple dumplin', chocolate cobbler, fruit cobblers & ice cream and frozen mug sundaes

There are also seasonal dessert favorites such as Coca Cola cake and strawberry shortcake.
Source: Author hopalongsma

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 67: 8/10
Dec 01 2022 : Ravenloft: 9/10
Dec 01 2022 : Susanpwa2: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 173: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 24: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 109: 9/10
Nov 22 2022 : Guest 104: 7/10
Nov 20 2022 : Guest 5: 8/10
Nov 12 2022 : Guest 107: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Pub Grub Average
2. Cooking Terms Average
3. Culinary Tribonds Average
4. 86 the Chicken! Average
5. Kitchen History Average
6. Culinary Misnomers Average
7. The Golden Age of Lunch Boxes Difficult
8. Restaurant Lingo Average
9. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
10. Let's Get Sauced! Average
11. Food Galore Average
12. Do You Expect Me To Eat That? Easier

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us