Quiz about Tomato or Chocolate
Quiz about Tomato or Chocolate

Tomato or Chocolate? Trivia Quiz


While tomatoes contain lycopene, chocolate contains anadamine. Both of these substances make you happy, so make sure you eat plenty of them. Can you guess where you can get these substances from? Good luck!

A multiple-choice quiz by Lpez. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
Lpez
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,854
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1389
Last 3 plays: Guest 67 (8/10), Guest 108 (9/10), Guest 71 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The Caprese Salad is an Italian salad with mozzarella cheese, basil, olive oil and salt. What else is added to the salad? Hint

Chocolate
Tomato
Neither
Both

2. The Middle East offers a lot of great foods. In Israel, a traditional salad is eaten with cucumbers and what else? Hint

Tomato
Neither
Chocolate
Both

3. A milkshake is usually made from milk or ice cream, and flavored with something. Which substance is used most frequently to flavor to a milkshake? Hint

Tomato
Turnips
Sardines
Chocolate

4. Would you use tomato or chocolate when making cookies with a certain flavor of chips? Hint

Tomato
Chocolate
Neither
Both

5. "Huevos a la mexicana" are a delicious traditional dish made with eggs in Mexico. Are they cooked with tomato or chocolate? Hint

Chocolate
Both
Neither
Tomato

6. When referring to the term "kisses", what am I most likely talking about? Tomato or chocolate? Hint

Tomato
Both
Neither
Chocolate

7. Both tomato and chocolate can be used in the making of cakes. However, which ingredient would a baker most likely use? Hint

Tomato
Chocolate
Neither
Both

8. Ketchup is a delicious sauce. Which of the following ingredients can be used to make it? Hint

Chocolate
Both
Neither
Tomato

9. You could find both tomato and chocolate in white. However, which of those two were manufactured by Nestle since 1930? Hint

Both
Tomato
Chocolate
Neither

10. Which of these ingredients would you use to make fried chicken? Tomato or chocolate? Hint

Chocolate
Both
Tomato
Neither


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Caprese Salad is an Italian salad with mozzarella cheese, basil, olive oil and salt. What else is added to the salad?

Answer: Tomato

The Caprese salad has the colors of the Italian flag: green (basil), white (mozzarella cheese) and red (tomatoes). Salt and olive oil are also added for taste. Balsamic vinegar can also be mixed with the salad, in addition to many other dressings. The olive oil boosts the tomato's power to make you happy.
2. The Middle East offers a lot of great foods. In Israel, a traditional salad is eaten with cucumbers and what else?

Answer: Tomato

The Israeli Salad is one of the most eaten foods in Israel, and it is extremely simple! It only takes diced tomatoes and cucumbers, garnished with oil, parsley, onion and salt and pepper. Lemon juice can also be added.
3. A milkshake is usually made from milk or ice cream, and flavored with something. Which substance is used most frequently to flavor to a milkshake?

Answer: Chocolate

Sure, you can use tomatoes, sardines or turnips but would that really taste good? Milkshakes originated in the United States and can be prepared in a variety of different ways. Milkshakes are a mixture of milk, ice cream, flavoring (chocolate, for example) and an extra decoration ingredient, maybe chocolate syrup?
4. Would you use tomato or chocolate when making cookies with a certain flavor of chips?

Answer: Chocolate

Chocolate chip cookies were created in the United States, by Ruth Graves Wakefield. Even though the original chips are made with semi-sweet chocolate, other types of it can be used, in addition to nuts, oatmeal and other ingredients to make a richer cookie.
5. "Huevos a la mexicana" are a delicious traditional dish made with eggs in Mexico. Are they cooked with tomato or chocolate?

Answer: Tomato

Translated literally as "Mexican style eggs", this breakfast dish is a mixture of scrambled eggs with fried tomato, onion and chilli. It's easy to prepare and delicious!
6. When referring to the term "kisses", what am I most likely talking about? Tomato or chocolate?

Answer: Chocolate

Made by "Hershey's", "Kisses" are small chocolate drops which are very popular. Perhaps distinguished by their aluminum foil wrapping, "Kisses" candies are made with the "Hershey" original chocolate recipe.
7. Both tomato and chocolate can be used in the making of cakes. However, which ingredient would a baker most likely use?

Answer: Chocolate

I'm guessing you are confused by the fact that tomato can also be used to bake cakes... I was too! As it turns out, you can bake a cake with tomato soup and cinnamon as your main ingredients! This, of course, can never beat the old-fashioned chocolate cake, which has many popular varieties, such as Devil's Food and Black Forest.
8. Ketchup is a delicious sauce. Which of the following ingredients can be used to make it?

Answer: Both

Ketchup is commonly eaten with french fries, hot dogs and hamburgers. Even though its origin is Asian, American Sandy Addison created one of the first tomato ketchup recipes in 1801. Before, other variations made with pickled fish, oysters and other ingredients that might sound strange today were made.

Chocolate ketchup can also be created when mixing the tomato ketchup with chocolate syrup. Not something I would personally eat...
9. You could find both tomato and chocolate in white. However, which of those two were manufactured by Nestle since 1930?

Answer: Chocolate

White chocolate contains cocoa butter, as well as sugar and milk solids. The name of the creator of white chocolate is unknown, but the Nestle company started selling a bar in 1930. Hershey's started competing after 1993, with white chocolate candies.

White tomatoes (though not actually white) are pale yellow fruits, which are sweeter than other tomatoes.
10. Which of these ingredients would you use to make fried chicken? Tomato or chocolate?

Answer: Neither

Most common fried chicken recipes do not include either tomato or chocolate. The dish is made with cereal or a breading mixed with spices, which covers the chicken.
Source: Author Lpez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 67: 8/10
Nov 28 2022 : Guest 108: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 71: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 73: 8/10
Nov 22 2022 : Guest 104: 8/10
Nov 21 2022 : Guest 64: 7/10
Nov 21 2022 : Guest 136: 8/10
Nov 21 2022 : Guest 73: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Cooking Terms Average
2. Culinary Misnomers Average
3. Pub Grub Average
4. Kitchen History Average
5. Culinary Tribonds Average
6. 86 the Chicken! Average
7. Have a Drink on Me Average
8. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
9. Do You Expect Me To Eat That? Easier
10. Let's Get Sauced! Average
11. Cool Beans! Average
12. We Have a Pill for That! Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us