Quiz about What Cant I Make
Quiz about What Cant I Make

What Can't I Make? Trivia Quiz


One of my favorite cookbooks is Mark Bittman's "How to Cook Everything." In this quiz, try to guess what I'm making!

A multiple-choice quiz by xinfinity. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
xinfinity
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,213
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2504
Last 3 plays: Guest 67 (10/10), Guest 204 (9/10), Ravenloft (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Let's start with a couple of appetizers!
This first one is easy to make: all you need to make me is tortillas, oil, and salt. People like to eat me with salsa, queso, or guacamole. What am I?
Hint

Fajitas
Plantain Chips
Caesar Salad
Tortilla Chips

2. On to soup! This one originally hails from Russia.
The main ingredients include beets, onion, water, lemon, salt, pepper, egg, potatoes, and sour cream.
Hint

Chicken Noodle soup
Gazpacho
Lentil Soup
Borscht

3. How about a salad to round out the next course?

All chicken salads have pretty standard ingredients, but there are a few that set this distinctive salad apart!

I include apple, celery, mayo, and walnuts.
Hint

Waldorf Salad
Grilled chicken
San Francisco Chicken
Chicken caesar

4. Who doesn't love pasta?

This pasta dish has a very distinctive sauce, which sets it apart from all others.
It includes bacon or pancetta, eggs, parmesan cheese.
Hint

Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti and meatballs
Lasagna
Pasta with pesto sauce

5. A quick bread is one that does not have to rise! This next one is a southern staple.

In order to make me, you'll need to make sure you have buttermilk, bacon drippings or fat, cornmeal, flour, and egg.
Hint

Whole Wheat
San Francisco sourdough
Cornbread
Foccacia

6. Another southern favorite!

I'm a very traditional way to eat chicken. My primary distinction, is that I'm first dredged in egg and flour, and then cooked in hot oil!
Hint

Chicken A La King
Fried chicken
Roasted Chicken
Chicken Cordon Bleu

7. This next one is a little bit trickier!

My name literally means "bone with hole," and I have the distinctive characteristic of including delicious bone marrow.

In order to make me, make sure you have veal shanks, oil, onion carrot and celery, white wine, and stock.
Hint

Pork Tenderloin
Beef Wellington
Osso Buco
Shrimp Scampi

8. Let's head on over to the middle east for this next vegetarian dish!

I'm usually described as a chickpea fritter, served with lime or tahini dressing.

My main ingredients include chickpeas, garlic, cilantro, flour, and oil to fry.
Hint

Tatziki
Falafel
Gyro
Pancakes

9. Though this next side dish is considered a vegetable, it's often a child's favorite side at thanksgiving! I can be eaten with plenty of butter, or even gravy.

You only need a couple of ingredients to make me: potatoes, butter, milk, and salt and pepper. What am I?
Hint

Baked Potatoes
Mashed Potatoes
French Fries
Hashbrowns

10. Every meal should end with dessert!

I am a rich custard that means "burnt cream"

The only ingredients you need to make me are vanilla, heavy cream, egg, and sugar.

What am I?
Hint

Panna Cotta
Tiramisu
Flan
Creme Brulee


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Let's start with a couple of appetizers! This first one is easy to make: all you need to make me is tortillas, oil, and salt. People like to eat me with salsa, queso, or guacamole. What am I?

Answer: Tortilla Chips

Tortilla chips can be used in a variety of ways! There can be eaten with numerous dips, as the base for nachos, or topping for soups and salads.
2. On to soup! This one originally hails from Russia. The main ingredients include beets, onion, water, lemon, salt, pepper, egg, potatoes, and sour cream.

Answer: Borscht

This soup can be served hot or cold! Packed full of vitamins and nutrients, it is an incredibly healthy soup.
3. How about a salad to round out the next course? All chicken salads have pretty standard ingredients, but there are a few that set this distinctive salad apart! I include apple, celery, mayo, and walnuts.

Answer: Waldorf Salad

Walnuts and apples are what set this chicken salad apart! It can be eaten on sandwiches, or over greens for a healthier alternative.
4. Who doesn't love pasta? This pasta dish has a very distinctive sauce, which sets it apart from all others. It includes bacon or pancetta, eggs, parmesan cheese.

Answer: Spaghetti alla Carbonara

There are a few different ways to make this dish, but traditionally, the raw egg is cracked over the hot spaghetti! The heat from the spaghetti cooks the egg to make a delicious, creamy sauce.
5. A quick bread is one that does not have to rise! This next one is a southern staple. In order to make me, you'll need to make sure you have buttermilk, bacon drippings or fat, cornmeal, flour, and egg.

Answer: Cornbread

Cornbread can be eaten with all sorts of other foods! It goes with soups and chilis, and can be made into casseroles as well.
6. Another southern favorite! I'm a very traditional way to eat chicken. My primary distinction, is that I'm first dredged in egg and flour, and then cooked in hot oil!

Answer: Fried chicken

Chicken can be fried in any number of different oils: olive oil, peanut oil, lard, vegetable oil, or a combination of. Just be careful: If the oil is too hot, the outside will burn before the chicken is cooked!
7. This next one is a little bit trickier! My name literally means "bone with hole," and I have the distinctive characteristic of including delicious bone marrow. In order to make me, make sure you have veal shanks, oil, onion carrot and celery, white wine, and stock.

Answer: Osso Buco

Traditionally, this dish is served with risotto, but is excellent with gremolada as well! Make sure that the veal shanks you purchase have a soft center of marrow.
8. Let's head on over to the middle east for this next vegetarian dish! I'm usually described as a chickpea fritter, served with lime or tahini dressing. My main ingredients include chickpeas, garlic, cilantro, flour, and oil to fry.

Answer: Falafel

Falafel can be eaten a variety of ways: as a fried snack, sandwich, or more. I am often seasoned with coriander, cumin, cayenne, cilantro, or more.
9. Though this next side dish is considered a vegetable, it's often a child's favorite side at thanksgiving! I can be eaten with plenty of butter, or even gravy. You only need a couple of ingredients to make me: potatoes, butter, milk, and salt and pepper. What am I?

Answer: Mashed Potatoes

Yum! Everyone has their own opinion on how mashed potatoes should be made, all of which are valid! You can use any combination of types of potatoes, leave the skin on, and even spice them up with additional spices.
10. Every meal should end with dessert! I am a rich custard that means "burnt cream" The only ingredients you need to make me are vanilla, heavy cream, egg, and sugar. What am I?

Answer: Creme Brulee

Once the custard is made, you can burn the sugar in a number of ways, including the broiler of your oven. However, I think most chefs would agree that a propane torch is the most fun!
Source: Author xinfinity

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 67: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 204: 9/10
Dec 01 2022 : Ravenloft: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 203: 9/10
Dec 01 2022 : Guest 24: 9/10
Nov 28 2022 : ziggythepooh: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 67: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 154: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us