Quiz about The Hunger Quizzes
Quiz about The Hunger Quizzes

The Hunger Quizzes


This is a quiz about some of the wonderful food that can be found while we travel around the United States.

A multiple-choice quiz by monstermoose. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
monstermoose
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,804
Updated
Aug 28 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1923
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (9/10), Guest 173 (10/10), Guest 104 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Being from North Carolina, I feel a bit of pride in one type of food that we claim as our own. However, Memphis, Texas and Kansas City also claim it as their own too. What kind of food am I talking about? Hint

Baked Potatos
Fried Chicken
Barbeque
Sandwiches

2. Next, we head down to Louisiana. We are headed for a restaurant that is famous for it's French-style beignets and coffee with chickory. What is the name of this place? Hint

Cafe au Lait
Cafe du Monde
The Chickory Cafe
The French Quarter Cafe

3. Next, we continue west, stopping in a state that is known for its green chilis. You can find them all over the place. People use them to make sauces and salsas or just eat them as they are. What state is this? Hint

New Mexico
Nevada
Arizona
Utah

4. Then it's over to California. We decide to take in a baseball game while we are passing through. Dodger Stadium is already filling up, so we decide to grab some food on the way to our seats. What is the name of the hot dog sold at Dodger Stadium? Hint

The Big Dodger
The Double Dodger
The L.A. Dog
The Dodger Dog

5. We are still in California, so we head to San Francisco. We can feel the cool air coming off the bay as we head to Fisherman's Wharf. What kind of food is Fisherman's Wharf known for? Hint

Seafood
Hamburgers
Steaks
English Pub Food

6. We keep heading North and into Washington. We stop in Seattle to take in the sites and decide to grab some coffee. What huge chain of coffee shops was founded in Seattle? Hint

Caribou Coffee
Dunkin' Donuts
Starbucks
Joe Espresso

7. Now we start heading east to the midwest. We stop and have some great Italian beef sandwiches, some pizza and something called a "Superdawg". Where are we? Hint

Indianapolis
Topeka
Chicago
Columbus

8. We head back out, driving north again. We seem to be deep into dairy country. Everywhere I look I see cheese. People are even wearing huge chunks of cheese on their heads. Where are we now? Hint

North Dakota
Minnesota
Wisconsin
Michigan

9. Next we head for New England, and that can only mean one thing. Lobster. Which of these is NOT a way lobster is usually prepared? Hint

Lobster bisque
Lobster rolls
Deep fried lobster nuggets
Lobster Newberg

10. On our way again. We stop in Kentucky and have a bowl of something called "burgoo". It's considered a tradition to eat this at what popular sporting event? Hint

The Kentucky Derby
The Superbowl
The World Series
The Daytona 500


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Being from North Carolina, I feel a bit of pride in one type of food that we claim as our own. However, Memphis, Texas and Kansas City also claim it as their own too. What kind of food am I talking about?

Answer: Barbeque

It's true that several places all claim the barbeque as something unique to their region. Here in the Carolinas, it's pork. Either pulled, sliced or chopped with a vinegar based sauce.
In Memphis, it's still pork that can either be eaten "dry" or with a tomato based sauce.
In Kansas City, it's all about the ribs. Sauce also plays a big part of the BBQ experience here.
Texas means beef. Brisket is one of choicest cuts, slow smoked and juicy.
2. Next, we head down to Louisiana. We are headed for a restaurant that is famous for it's French-style beignets and coffee with chickory. What is the name of this place?

Answer: Cafe du Monde

The Cafe du Monde has been in business for over 100 years. They have a sign that reads "Open everyday except Christmas or when a hurricane gets too close". Their beignets have been featured on many TV food shows from "Man vs. Food" to "Unwrapped". They even get a mention in the Jimmy Buffett song "The Wino and I Know".
3. Next, we continue west, stopping in a state that is known for its green chilis. You can find them all over the place. People use them to make sauces and salsas or just eat them as they are. What state is this?

Answer: New Mexico

New Mexico chilis can be either red or green, depending on when they are picked. The people of New Mexico really do put them on just about everything. I have a friend who says his wife even puts them on peanut butter and jelly sandwiches.
4. Then it's over to California. We decide to take in a baseball game while we are passing through. Dodger Stadium is already filling up, so we decide to grab some food on the way to our seats. What is the name of the hot dog sold at Dodger Stadium?

Answer: The Dodger Dog

The Dodger Dog is a 10" frankfurter in a steamed bun. You can get it either steamed or grilled, although the grilled version is considered by most to be the "classic" way. Estimates put the sales of Dodger Dogs at just over 2 million sold every year.
5. We are still in California, so we head to San Francisco. We can feel the cool air coming off the bay as we head to Fisherman's Wharf. What kind of food is Fisherman's Wharf known for?

Answer: Seafood

Fisherman's Wharf is the place to go for fresh seafood in San Francisco. The Wharf features many restaurants and other attractions. One paticular restaurant, Forbes Island, is actually floating in the bay.
6. We keep heading North and into Washington. We stop in Seattle to take in the sites and decide to grab some coffee. What huge chain of coffee shops was founded in Seattle?

Answer: Starbucks

Starbucks now has over 35,000 locations worldwide. The business was founded in Seattle in 1971 by 2 teachers and a writer. They picked the name after the character in Herman Melville's book "Moby Dick".
7. Now we start heading east to the midwest. We stop and have some great Italian beef sandwiches, some pizza and something called a "Superdawg". Where are we?

Answer: Chicago

Chicago has always shown a great amount of pride in their pizza. Italian beef sandwiches are in a class all their own. Superdawg is a drive-in hot dog restaurant that has been open since the 1940s.
8. We head back out, driving north again. We seem to be deep into dairy country. Everywhere I look I see cheese. People are even wearing huge chunks of cheese on their heads. Where are we now?

Answer: Wisconsin

Wisconsin is the largest cheese producer in the U.S. As a state they produce more than 600 varieties of cheese and are the only state to offer a "Master Cheesemaker" program.
9. Next we head for New England, and that can only mean one thing. Lobster. Which of these is NOT a way lobster is usually prepared?

Answer: Deep fried lobster nuggets

Lobster did not become a popular dish in America until the 19th century. Before that it was ground up to make fertilizer or cut up as fish bait.
10. On our way again. We stop in Kentucky and have a bowl of something called "burgoo". It's considered a tradition to eat this at what popular sporting event?

Answer: The Kentucky Derby

Burgoo is a thick stew that contains pork, beef, chicken and vegetables. The traditional drink of the Derby is the mint julep.
Source: Author monstermoose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 67: 9/10
Dec 01 2022 : Guest 173: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 104: 10/10
Nov 21 2022 : Guest 64: 10/10
Nov 21 2022 : Guest 68: 9/10
Nov 18 2022 : bradncarol: 9/10
Nov 17 2022 : Guest 108: 8/10
Nov 16 2022 : Guest 66: 10/10
Nov 12 2022 : Guest 90: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Pub Grub Average
2. Cooking Terms Average
3. Culinary Tribonds Average
4. 86 the Chicken! Average
5. Kitchen History Average
6. Culinary Misnomers Average
7. The Golden Age of Lunch Boxes Difficult
8. Restaurant Lingo Average
9. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
10. Let's Get Sauced! Average
11. Food Galore Average
12. Do You Expect Me To Eat That? Easier

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us