Quiz about Favorite Dishes in the USA
Quiz about Favorite Dishes in the USA

Favorite Dishes in the U.S.A. Trivia Quiz


These favorites are from different parts of the USA. Can you name them?

A matching quiz by SMiami. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
SMiami
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
381,850
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1272
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), Ravenloft (8/10), Guest 173 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Conch Fritters  
Vermont
2. Lobster Rolls  
Maine
3. Maple Syrup  
Georgia
4. Blue Crabs   
Ohio
5. Cheesesteak sandwiches  
Baltimore, Maryland
6. Muffuletta  
New Orleans, Louisiana
7. Shrimp and Grits  
Louisville, Kentucky
8. Peach Cobbler  
Philadelphia, Pennsylvania
9. Buckeyes  
South Carolina
10. "Hot Brown" sandwich  
Florida Keys






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Conch Fritters

Answer: Florida Keys

Conch fritters originated in the Bahamas. The sweet, tough meat comes from inside a conch shell. The fritters are made from conch meat, onion and celery. A batter made from flour and egg is added to the other ingredients. Dip them in some sauce after they are fried.
2. Lobster Rolls

Answer: Maine

Maine has always been known for their fabulous lobsters. Instead of having to pick through and eat a whole lobster, which can be messy, lobster rolls are a favorite. Lobster meat is put on a toasted bun and served.
3. Maple Syrup

Answer: Vermont

Maple syrup is a Vermont staple. It can be purchased almost anywhere. Some people sell it out of their homes, after making it from the sugar maple trees on their property.
4. Blue Crabs

Answer: Baltimore, Maryland

Blue crabs are plentiful in the Baltimore area. Most people like to eat the steamed crabs that are coated with seasoning or soaked in garlic. If you don't want to get messy you can always order crab cakes.
5. Cheesesteak sandwiches

Answer: Philadelphia, Pennsylvania

Cheesesteaks are popular in Philadelphia. Take the following, cooked, ingredients and place them on a toasted roll and serve: provolone cheese or (traditional style) Cheez Whiz, thinly cut ribeye steak, sliced bell peppers, mushrooms and onions. (This can also be made with chicken.)
6. Muffuletta

Answer: New Orleans, Louisiana

In the Latin Quatrter you will find the Central Grocery. Go there to have an original muffuletta sandwich. Instead of having an olive salad on the side, all ingredients are placed inside the bun.
7. Shrimp and Grits

Answer: South Carolina

Shrimp and grits can be eaten for any meal. You could add any ingredients you wish, like cheese and bacon. They can be found on most menus in the southeast USA. The dish is also easy to make at home.
8. Peach Cobbler

Answer: Georgia

This dessert has been around since the early 19th century. Biscuit dough is made into a thick crust and poured into a deep dish and peaches are added. Then it's baked and served either hot or warm. Some put vanilla ice cream on top.
9. Buckeyes

Answer: Ohio

The state tree of Ohio is the Buckeye tree. The buckeye dessert resembles the tree's nuts.
If you like Reese's Cups you will love this treat. They have the same basic ingredients but are round little balls with a little peanut butter showing on the top.
10. "Hot Brown" sandwich

Answer: Louisville, Kentucky

"Hot Brown" sandwiches originated in Louisville, Kentucky. Chef Fred Schmidt made the first one in the Brown Hotel in the 1920s. It's basically an open faced hot sandwich. Turkey, bacon, and sauce were some of the ingredients used on the original recipe. There are other versions found around Louisville.
Source: Author SMiami

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 173: 10/10
Dec 01 2022 : Ravenloft: 8/10
Dec 01 2022 : Guest 173: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 71: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 6/10
Nov 24 2022 : kino76: 5/10
Nov 24 2022 : Anastasia0315: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 104: 7/10
Nov 22 2022 : Guest 130: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Cooking Terms Average
2. Culinary Misnomers Average
3. Pub Grub Average
4. Kitchen History Average
5. Culinary Tribonds Average
6. 86 the Chicken! Average
7. Have a Drink on Me Average
8. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
9. Do You Expect Me To Eat That? Easier
10. Let's Get Sauced! Average
11. Cool Beans! Average
12. We Have a Pill for That! Average

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us