Quiz about Official US State Foods
Quiz about Official US State Foods

Official U.S. State Foods Trivia Quiz


This is a quiz about official US. state foods, which may include fruits, vegetables, even desserts. Enjoy.

A multiple-choice quiz by meister88. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
meister88
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,391
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2136
Last 3 plays: Guest 67 (7/10), Guest 68 (9/10), Guest 98 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This delicious berry, from the genus vaccinium, is the state fruit of Maine. What is this wonderful fruit that can be used in pies, jams, and many other things? Hint

Wild Blackberry
Wild Blueberry
Strawberry
Huckleberry

2. The state dessert of Maryland is the Banana Cream Pie.

True
False

3. This fruit actually has its seeds on the outside: What is the state fruit of Louisiana? Hint

Banana
Apple
Strawberry
Peach

4. What is the state vegetable of Georgia? Don't cry now. Hint

Baby Carrot
Vidalia Sweet Onion
Sweet Potato
Sweet Yellow Pepper

5. What is the state dessert of Missouri? Don't freeze up now. Hint

Pumpkin Pie
Peach Cobbler
Creme Brulee
Ice Cream Cone

6. The state fruit of North Dakota is the Chokecherry.

True
False

7. There is some controversy whether this is a fruit or a vegetable. What is this state FRUIT of Ohio? Hint

Apple
Tomato
Grape
Orange

8. This treat is an anise and cinnamon flavored shortbread cookie: What is the state cookie of New Mexico? Hint

Chocolate Chip
Bizcochito
Peanut Butter
Cameroon

9. The state fruit of South Carolina is the Apple.

True
False

10. This fruit grows on a tree that in folklore was chopped down by George Washington: What is the state fruit of Utah? Hint

Cherry
Peach
Apple
Orange


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This delicious berry, from the genus vaccinium, is the state fruit of Maine. What is this wonderful fruit that can be used in pies, jams, and many other things?

Answer: Wild Blueberry

The Wild Blueberry became the state fruit of Maine in 1991. It is a very healthy fruit that is high in antioxidants and also anti-inflammatories.
2. The state dessert of Maryland is the Banana Cream Pie.

Answer: False

The actual state dessert of Maryland is the Smith Island Cake. This delicious cake is a round, chocolate, multi-layered cake with icing between each layer. It can have as many as ten layers. It is then covered with more icing all around as well as on its top. It is considered one of the top 50 fattiest foods.
3. This fruit actually has its seeds on the outside: What is the state fruit of Louisiana?

Answer: Strawberry

The strawberry became the state fruit of Louisiana in 1980. It can be used as a topping for ice cream, made into jelly, used as a filling for a pie, eaten as is, plus many other uses.
4. What is the state vegetable of Georgia? Don't cry now.

Answer: Vidalia Sweet Onion

This type of onion has been grown in Georgia since the 1930's. By law it may only be grown in certain areas of the state due to the low concentration of sulfur in the soil. This onion has several varieties.
5. What is the state dessert of Missouri? Don't freeze up now.

Answer: Ice Cream Cone

Believe it or not, it is actually the ice cream cone. A group of children ranging in age from 11 to 14, approached the Missouri state government on the idea. They managed to get a bill introduced and passed. There are many different claims to who actually invented this wonderful treat. Some go back to 1896.
6. The state fruit of North Dakota is the Chokecherry.

Answer: True

The Chokecherry became the state fruit of North Dakota in 2007. This fruit is a small berry and can have a very sour taste. They slightly sweeten as they ripen. They grow on a small tree or large shrub and can be used to make jam, jelly, or syrup.
7. There is some controversy whether this is a fruit or a vegetable. What is this state FRUIT of Ohio?

Answer: Tomato

Although there is some dispute whether the tomato is a fruit or a vegetable, it has been the state fruit of Ohio since 2009. It has many varieties and uses. It can be sliced, diced, stuffed, turned into sauce or puree and baked, among other preparations.
8. This treat is an anise and cinnamon flavored shortbread cookie: What is the state cookie of New Mexico?

Answer: Bizcochito

The bizcochito is a crispy, lard-based cookie. It became the state cookie of New Mexico in 1989. Its recipe came with the first Spanish colonists to settle in New Mexico. It can be eaten throughout the day. It is very prevalent at religious ceremonies, as well as weddings.
9. The state fruit of South Carolina is the Apple.

Answer: False

The state fruit of South Carolina is actually the peach. It became the state fruit in 1984. South Carolina is the #2 grower of peaches in tne USA. Only California grows more. Their main season spans from June to September. During that time fruit stands and supermarkets are filled with peaches.
10. This fruit grows on a tree that in folklore was chopped down by George Washington: What is the state fruit of Utah?

Answer: Cherry

The cherry has been the state fruit of Utah since 1997. It comes in both sweet and tart varieties. Utah is the second largest producer of the tart variety and fifth largest producer of the sweet variety in the US. It is the only state that ranks in the top five in both varieties. They can be used in pies, dried, made into a jelly, among other uses.
Source: Author meister88

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 67: 7/10
Nov 27 2022 : Guest 68: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 98: 7/10
Nov 23 2022 : Guest 104: 5/10
Nov 23 2022 : Guest 107: 8/10
Nov 18 2022 : bradncarol: 8/10
Nov 12 2022 : Guest 90: 9/10
Nov 11 2022 : Guest 174: 6/10
Nov 10 2022 : Guest 168: 8/10

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us