Quiz about That Quiz Makes You Look Fat
Quiz about That Quiz Makes You Look Fat

That Quiz Makes You Look Fat


Is dieting a hobby? For many people, it could be! Test your knowledge of dieting principles, facts, and methods. Please note: This quiz is NOT a substitute for medical advice! Please consult a physician before starting any diet or exercise program!

A multiple-choice quiz by Maggietabby. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
Maggietabby
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,778
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2081
Last 3 plays: Jojo1010 (6/10), Guest 73 (4/10), Guest 109 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. You would like to lose a pound a week. According to calorie control diets, how many calories must you cut from your daily intake to lose a pound in one week? Hint

250
500
1000
100

2. Which of these food groups is the most calorie dense, that is, has the most calories per gram? Hint

Protein
Fat
Sugar
Carbohydrate

3. You usually drink your daily two cups of coffee black, but you start adding two teaspoons of sugar and two teaspoons of full fat cream. Assuming your diet and exercise levels remain the same, approximately how much weight could you potentially gain in one year from this change of habit? Hint

None
10 lbs
25 lbs
5 lbs

4. How many minutes would a woman of average size have to walk at a moderate pace to work off two extra teaspoons of cream and two extra teaspoons of sugar in her coffee daily? Hint

About 1 hr
About 30 to 45 minutes
About 5 minutes
About 15 to 20 minutes

5. Which foods cause the body to use more calories to digest them than they contain and may cause you to lose weight? Hint

Legumes
Celery
None
Oats

6. What do we mean when we talk about the "GI" of foods? Hint

Gluttony Indicator
Group Insertion
General Information
Glycemic Index

7. Which of these foods has the lowest GI? Hint

Potato
Sugar
Brown rice
White Bread

8. Which technique leads to permanent weight loss? Hint

None of these
Sleeping less to burn more calories when awake
Having only one meal a day
Steam baths

9. Which of the following techniques may improve your chances of weight loss? Hint

Using a smaller plate
Recording your food intake daily
All of these
Drinking sufficient water to remain hydrated

10. Regardless of the method chosen, what are the basic principles that lead to weight loss, according to the experts? Hint

Having a half grapefruit with every meal
Taking nutritional supplements daily
Having cabbage soup for lunch
Eating less, exercising more


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You would like to lose a pound a week. According to calorie control diets, how many calories must you cut from your daily intake to lose a pound in one week?

Answer: 500

It is generally accepted that eating 3,500 extra calories over your daily allotment will result in a gain of one lb. in weight. If you eat 500 fewer calories a day than you normally eat, you may lose one lb in a week.
2. Which of these food groups is the most calorie dense, that is, has the most calories per gram?

Answer: Fat

Fat has approximately 9 calories per gram. Sugar and carbohydrate have approximately 4.5 calories per gram, and protein has approximately 4 calories per gram.
3. You usually drink your daily two cups of coffee black, but you start adding two teaspoons of sugar and two teaspoons of full fat cream. Assuming your diet and exercise levels remain the same, approximately how much weight could you potentially gain in one year from this change of habit?

Answer: 10 lbs

Shocking, isn't it? That's a whole dress size! Each teaspoon of cream has 35 calories, and each teaspoon of sugar has 16 calories. You're adding an extra 102 calories a day, 365 days a year for about 37,320 extra calories over the year. Divide by 3,500 and you get 10.66 lbs.
4. How many minutes would a woman of average size have to walk at a moderate pace to work off two extra teaspoons of cream and two extra teaspoons of sugar in her coffee daily?

Answer: About 15 to 20 minutes

An hour of moderate walking burns about 360 calories, give or take, which is about 6 calories a minute. To burn 102 extra calories from the cream and sugar, she would need about 15 to 20 minutes.
5. Which foods cause the body to use more calories to digest them than they contain and may cause you to lose weight?

Answer: None

There's no such thing as a miracle food, unfortunately. Science has debunked the myth of "negative calorie" foods. However, all these choices are considered healthy. Oats and legumes contain fiber, which is said to help you feel full and control cravings.
6. What do we mean when we talk about the "GI" of foods?

Answer: Glycemic Index

The glycemic index of foods tells you what effect their carbohydrates have on your blood sugar levels. Low GI carbohydrates are considered healthier, as they have less impact on the fluctuations of your blood sugar. According to the University of Sydney, choosing low GI carbs reduce your risk of diabetes and lead to sustainable weight loss.
7. Which of these foods has the lowest GI?

Answer: Brown rice

Brown rice has the lowest GI and is said to be helpful in preventing blood sugar fluctuation when eaten in moderation, such as a 150 gram serving.
8. Which technique leads to permanent weight loss?

Answer: None of these

None of these techniques are recommended by nutritional authorities as contributing to safe weight loss. It was found that people who get less sleep may have more trouble losing weight. Five small meals a day or three meals a day with two healthy small snacks are recommended most often. You may lose a bit of size after a steam bath, but you will gain it back almost immediately.
9. Which of the following techniques may improve your chances of weight loss?

Answer: All of these

All of these techniques may improve your chances of losing weight. Food diaries are really important, especially when analyzing problem times and areas. Water helps you feel full. Often feelings of hunger may really be signs of dehydration. Using a smaller plate automatically forces you to reduce your portion size.
10. Regardless of the method chosen, what are the basic principles that lead to weight loss, according to the experts?

Answer: Eating less, exercising more

While there appears to be nothing inherently harmful in any of the other choices, according to the literature, the most consistent advice is that people should eat less and move more.
Source: Author Maggietabby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Jojo1010: 6/10
Nov 28 2022 : Guest 73: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 109: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 94: 2/10
Nov 22 2022 : Guest 104: 6/10
Nov 16 2022 : Guest 204: 7/10
Nov 11 2022 : Guest 70: 4/10
Nov 09 2022 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Cooking Terms Average
2. Culinary Misnomers Average
3. Pub Grub Average
4. Kitchen History Average
5. Culinary Tribonds Average
6. 86 the Chicken! Average
7. Have a Drink on Me Average
8. Cooking Terms for the Everyday Cook (USA) Average
9. Do You Expect Me To Eat That? Easier
10. Let's Get Sauced! Average
11. Cool Beans! Average
12. We Have a Pill for That! Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us