Quiz about Spicy or Mild
Quiz about Spicy or Mild

Spicy or Mild Trivia Quiz


Several tasty foods can be served as either spicy or mild dishes. This is a matching quiz featuring these foods.

A matching quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
392,874
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
997
Last 3 plays: Ravenloft (10/10), Guest 173 (10/10), Guest 173 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The cayenne and jalapeño cultivars of this plant are spicy while the sweet bell and poblano cultivars are mild.  
Chicken
2. Spicy Caribbean jerk and southern fried are various preparations of this poultry.  
Sausage
3. This Mexican dip can be made to be spicy or mild depending on which ingredients are mixed with the tomatoes.   
Salsa
4. Spicy lentil or mild chicken noodle are examples of this type of this dish.  
Guacamole
5. Pepper Jack is a spicy type while Gouda is a mild type of this dairy product.  
Soup
6. This avocado-based appetizer could be either spicy or mild due to any added ingredients.  
Red Beans and Rice
7. Spicy andouille or a milder kielbasa are examples of this type of this meat.  
Cheese
8. This crustacean could be boiled with spices or used in milder bisques.  
Chicken Wings
9. This popular appetizer from Buffalo can be flavored very hot, hot or mild.  
Crawfish
10. This Creole dish is traditionally made on Mondays and can be prepared as either a spicy or mild meal.  
Pepper






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The cayenne and jalapeño cultivars of this plant are spicy while the sweet bell and poblano cultivars are mild.

Answer: Pepper

Peppers are a plant in the Piper genus of the family Piperaceae. Pepper plants can be used as vegetables and as spices. The Capsicum genus produce the more flavored pepper plants.
2. Spicy Caribbean jerk and southern fried are various preparations of this poultry.

Answer: Chicken

Chicken is a type of poultry commonly used as food. Chicken can be prepared by methods such as frying, baking, boiling, grilling or barbecuing. Chicken is served at many restaurants globally. Chicken dishes can be flavored with spicy or mild seasonings such as curry, bourbon, lemon pepper or barbecue sauce.
3. This Mexican dip can be made to be spicy or mild depending on which ingredients are mixed with the tomatoes.

Answer: Salsa

Salsa is a tomato-based sauce and dip. Salsa originated in Mexico. Salsa is usually made by blending tomatoes with various other ingredients such as peppers, chilies, onions and herbs.
4. Spicy lentil or mild chicken noodle are examples of this type of this dish.

Answer: Soup

A soup is a dish which combines a liquid with wither a meat and/or a liquid. Lentil soup is based in parts of Asia. The Indian version of lentil soup contains a variety of spices. Chicken noodle soup is a mild American soup containing noodles, chicken and chicken stock.
5. Pepper Jack is a spicy type while Gouda is a mild type of this dairy product.

Answer: Cheese

Cheese is a dairy product produced from the fat and proteins of milk. Food coloring and various herbs and spices are added to cheese as it is being made. Cheese is considered a staple food as hundreds of types of food are made in various countries.
6. This avocado-based appetizer could be either spicy or mild due to any added ingredients.

Answer: Guacamole

Guacamole is a dish made from avocado, spices and other ingredients. This dish was created by the Aztecs. Guacamole can be used as a condiment or as an ingredient. Guacamole is a popular appetizer served with tortilla chips.
7. Spicy andouille or a milder kielbasa are examples of this type of this meat.

Answer: Sausage

A sausage is a cylindrical ground meat product. Sausages could be made fro meats such as pork, beef, lamb turkey or veal. Spices are sometimes include in the meat before the sausages are made by various preservation techniques.
8. This crustacean could be boiled with spices or used in milder bisques.

Answer: Crawfish

Crawfish are fresh-water crustaceans. Most species of crawfish are found in North America and Australia.

Crawfish is used as food in several countries. In Louisiana, crawfish is found in native cajun and creole dishes. Crawfish can be boiled with corn and potatoes. Crawfish meat can be also used in étouffées and bisques.
9. This popular appetizer from Buffalo can be flavored very hot, hot or mild.

Answer: Chicken Wings

The chicken wing appetizer was first served at the Anchor Bar in Buffalo, New York in 1964. To prepare this appetizer, chicken wings are dipped into sauces and cooked. These sauces vary from very hot to mild according to local seasonings.
10. This Creole dish is traditionally made on Mondays and can be prepared as either a spicy or mild meal.

Answer: Red Beans and Rice

Red beans and rice are made with red beans, vegetables and the pork bones left over from Sunday dinner. This dish is served over rice. The flavor of this dish varies due spices placed in the pot.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Ravenloft: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 173: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 173: 10/10
Dec 01 2022 : Guest 24: 10/10
Nov 29 2022 : demurechicky: 10/10
Nov 27 2022 : Guest 90: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 67: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 65: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 10/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #52:

If it's not one thing, it's another. In this quiz, titles were fairly straight forward-- two things separated by the articles 'and' and 'or'. This fifty-second Commission was put in front of the Author's Lounge in May 2018.

  1. Animal or Mineral Easier
  2. California or Bust Enhancement Average
  3. Is It, or Isn't It? Tough
  4. Duck and Dive Easier
  5. By Hook or By Crook Average
  6. Fact Or Fiction Tough
  7. Still And Sparkling Average
  8. Lemon or Lime Average
  9. All or Nothing Average
  10. Friend or Foe Very Easy
  11. Card or Cash Easier
  12. Spicy or Mild Very Easy

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us