FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Little Quiz on Games
Quiz about A Little Quiz on Games

A Little Quiz on Games


These popular games are fun for any occasion. See what you know from any of your fun social occasions.

A multiple-choice quiz by happy1. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys

Author
happy1
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,734
Updated
Aug 28 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
7185
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: peggy-bee (9/10), Maybeline5 (9/10), Liz5050 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which game do you buy and sell properties, avoid jail time, and draw chance cards? Hint


Question 2 of 10
2. How many player colors does the game "Trouble" have? Hint


Question 3 of 10
3. In order to move in the game "Sorry" (using basic rules), what do you do with the cards? Hint


Question 4 of 10
4. In which of the following board games do you take over provinces on the map with the use of your armies and dice? Hint


Question 5 of 10
5. In the US, red and black are the traditional colors of the game markers for which board game?

Answer: (One word - played on an 8x8 grid)
Question 6 of 10
6. In which of the following games do you take objects out of a body? Hint


Question 7 of 10
7. Three of the following card games involve nearly identical rules. Which card game doesn't belong? Hint


Question 8 of 10
8. How many players are in the card game Bridge? Hint


Question 9 of 10
9. This is a game for kids in which you move with colors: Hint


Question 10 of 10
10. What is "Yahtzee" played with? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : peggy-bee: 9/10
Feb 27 2024 : Maybeline5: 9/10
Feb 27 2024 : Liz5050: 9/10
Feb 21 2024 : Guest 172: 8/10
Feb 21 2024 : tluvgrandpa: 7/10
Feb 20 2024 : Guest 67: 10/10
Feb 19 2024 : davejacobs: 8/10
Feb 18 2024 : H53: 9/10
Feb 13 2024 : snhha: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which game do you buy and sell properties, avoid jail time, and draw chance cards?

Answer: Monopoly

"Monopoly" is a fun board game that was patented back in 1935, and is owned by Parker Brothers. According to the "Guinness Book of World Records", it is the most played commercial board game in the world.
2. How many player colors does the game "Trouble" have?

Answer: 4

"Trouble" is a board game played by four players, given the red, yellow, green and blue colors respectively, where you have to get your pieces to go around the board by rolling the dice. By landing on an opponent's piece, you send it back to the start. Beware, others can land on your piece!
3. In order to move in the game "Sorry" (using basic rules), what do you do with the cards?

Answer: draw

Every card in "Sorry" has a numerical value which tells you to go a certain amount of spaces forwards (or back). Its rules are very similar to "Trouble".
4. In which of the following board games do you take over provinces on the map with the use of your armies and dice?

Answer: Risk

In "Risk", every player gets to try for world domination with the use of the armies at his disposal. To win, one must not only be a good strategist, but also very lucky with dice.
5. In the US, red and black are the traditional colors of the game markers for which board game?

Answer: Checkers

Though there are many variants, checkers is a two-player game played on a chess-like board and involves diagonal moving in order to end up the only player with pieces on the board.
6. In which of the following games do you take objects out of a body?

Answer: Operation

In "Operation", you are the doctor and must perform mock-surgery on a patient. You must remove plastic objects from his body without touching the sides of the opening where the object comes out. Some of the objects: Adam's Apple, Water on the Knee, Funny Bone, and my personal favourite, Bread Basket.
7. Three of the following card games involve nearly identical rules. Which card game doesn't belong?

Answer: Hokm

In "Taki", "Mau Mau", and "UNO", the style of play is very similar to crazy eights: one must get rid of all their cards by placing them on a central pile. In "Hokm", a Persian card game, the object of the game is to win 'tricks', like in "Whist".
8. How many players are in the card game Bridge?

Answer: 4

Bridge is a card game that involves winning tricks. Four players play this forming two teams - east-west and north-south. One team declares a suit and predicts how many tricks they will take, and the other team tries to prevent them from taking the tricks they need.
9. This is a game for kids in which you move with colors:

Answer: Candy Land

In "Candy Land" you have to find the lost king of Candy Land. You take turns moving along a path by drawing cards with colours on them, and moving to the next tile with the matching colour.
10. What is "Yahtzee" played with?

Answer: dice

"Yahtzee" was invented (according to Hasbro) by a Canadian couple who used to play it on their yacht. It involves five dice that you throw and record your results by trying to get as many points as possible.
Source: Author happy1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us