FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about European Chocolate Bars
Quiz about European Chocolate Bars

European Chocolate Bars! Trivia Quiz


I love a bit of chocolate, so here is a quiz on my favourite bars!

A multiple-choice quiz by JuliaJam. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Confectionery, Chocolates & Candy
  8. »
  9. Chocolate

Author
JuliaJam
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,344
Updated
Jan 26 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1275
- -
Question 1 of 10
1. I am honeycomb covered in milk chocolate. What bar am I? Hint


Question 2 of 10
2. These are small balls of milk chocolate with a crunchy malt filling. What am I talking about (UK name)? Hint


Question 3 of 10
3. This bar is very, very crumbly and only has milk chocolate in it. The chocolate is swirled around in patterns to create the bar. Which bar is it? Hint


Question 4 of 10
4. This delicious bar has two layers of crispies and nougatine and is wrapped in a thick layer of milk chocolate. Which bar is it? Hint


Question 5 of 10
5. I am only smooth milk chocolate and I make many different products as I am also a chocolate company. Its name is a space term. What is it? Hint


Question 6 of 10
6. This is a famous Rowntree's bar. Its slogan is: Have a break, Have a _____!

Answer: (Two Words)
Question 7 of 10
7. I am split up into round shaped buttons which are multi-coloured. I am chocolate centred and have no artificial colours. What am I? Hint


Question 8 of 10
8. I am a bar with a thin layer of milk chocolate covering a white, coconut filling. What am I? Hint


Question 9 of 10
9. I am a very long, thin bar with holes in! I have a hard, toffee centre and am covered in milk chocolate. Which bar am I? Hint


Question 10 of 10
10. I am a bar which is filled with peanuts and nougat, covered with milk chocolate. What am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Andyboy2021: 10/10
Feb 22 2024 : Gary10: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I am honeycomb covered in milk chocolate. What bar am I?

Answer: Crunchie

Crunchie is a long bar with a pure honeycomb filling and chocolate honeycomb pieces. It is made by Cadbury and its slogan is: "Get That Friday Feeling!"
2. These are small balls of milk chocolate with a crunchy malt filling. What am I talking about (UK name)?

Answer: Maltesers

Maltesers are made with the alcoholic spirit malt. They are made by Mars Incorporated.
3. This bar is very, very crumbly and only has milk chocolate in it. The chocolate is swirled around in patterns to create the bar. Which bar is it?

Answer: Flake

Flakes are very very tasty! They are in a yellow and purple wrapper and are made by Cadbury. They can also come in white chocolate (Snowflake) and hazelnut chocolate (Hazelflake).
4. This delicious bar has two layers of crispies and nougatine and is wrapped in a thick layer of milk chocolate. Which bar is it?

Answer: Double Decker

This bar is very unusual as it has an extremely different selection of textures and flavours. This is also made by Cadbury.
5. I am only smooth milk chocolate and I make many different products as I am also a chocolate company. Its name is a space term. What is it?

Answer: Galaxy

Galaxy was originally made by Nestle, but they created their own company and now make Galaxy, Galaxy Caramel, Galaxy Fruit and Nut, Galaxy Minstrels, Galaxy Ripple and Galaxy Egg. They all have brown wrappers to represent the melting chocolate.
6. This is a famous Rowntree's bar. Its slogan is: Have a break, Have a _____!

Answer: Kit Kat

Kit Kats have been around since the Second World War and are very popular. They are licensed for manufacture in the US by Hershey Candy Company and other Kit Kat products are Kit Kat Chunky, Kit Kat Orange, Kit Kat Mint, Kit Kat Fingers, Kit Kat Peanut Butter Bars, Kit Kat Caramel, Kit Kat White and Kit Kat Dark.
7. I am split up into round shaped buttons which are multi-coloured. I am chocolate centred and have no artificial colours. What am I?

Answer: Smarties

Smarties are small chocolate pieces which are very popular with young children. These are also made by Nestle and they come in these colours: Red, Blue, Yellow, Green, Brown, Pink, Orange and Purple. You can also buy tubes of Mega Smarties (large size) and Pink Smarties.
8. I am a bar with a thin layer of milk chocolate covering a white, coconut filling. What am I?

Answer: Bounty

Bounty Bars are made by Mars and have a blue wrapper. They can come in Dark and Orange Coconut. These were extremely popular in the '90s and are still popular today.
9. I am a very long, thin bar with holes in! I have a hard, toffee centre and am covered in milk chocolate. Which bar am I?

Answer: Curly Wurly

Curly Wurly bars have been around for a long, long time and are loved by almost everybody! They are in a white wrapper with purple edges and 'Curly Wurly' is written in different colours.
10. I am a bar which is filled with peanuts and nougat, covered with milk chocolate. What am I?

Answer: Snickers

Snickers are made by Mars and the bar is in a brown wrapper with navy blue writing. These bars are more aimed at adults than children. The standard Lion bar has no peanuts, although there once was a limited edition peanut variant.
Source: Author JuliaJam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us