Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 2
Quiz about FunTrivia Hobbies Mix Vol 2

FunTrivia Hobbies Mix: Vol 2 Trivia Quiz


A mix of 10 Hobbies questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Hobbies Other

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,166
Updated
Feb 10 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
444
Last 3 plays: Guest 107 (8/10), ReginTollefsen (10/10), Guest 75 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What hobby links actor Omar Sharif, computer giant Bill Gates, and billionaire investor Warren Buffett? Hint

Bungee jumping
Karaoke singing
Amateur hockey
Playing contract bridge

2. In what kind of eating establishment would you be if you were eating souvlakia, sheftalia, halloumi and loukaniko? Hint

Italian
Cypriot
Chinese
French

3. You are watching a TV cooking show and the chef instructs you to "rotate the pan halfway through the baking". Why should you do this? Hint

so the dish cooks evenly
to check the oven's temperature
so you can check to see it isn't burning
to let some heat out of the oven

4. What two colors do you mix to make aqua? Hint

red and purple
blue and green
yellow and white
brown and black

5. In the world of freshwater sport fishing, bass fishing tournaments have become increasingly popular. Which of these anglers would win such an event? Hint

the angler with the largest variety of fish (by species)
the angler who has caught the most fish (by headcount)
the angler with the most expensive boat
the angler whose catch weighs the most

6. I love to use spices in my baking! On one of these, the part we use is found under ground. Which one? Hint

Cloves
Cardamom
Ginger
Cinnamon

7. Many quilts are made from a specific color palette and the quilter buys the fabrics for that specific project. What is the name for the type of quilt made from fabric left over from other projects? Hint

left overs quilt
scrap quilt
leavings quilt
junk stuff quilt

8. What colour is the Italian liqueur limoncello? Hint

green
pink
blue
yellow

9. Lambrusco wine has a history dating back to the Etruscans. Which country does it come from? Hint

Italy
Spain
France
Portugal

10. If apples are made into cider, what are pears made into? Hint

Perry
Mead
Pear wine
Lager


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What hobby links actor Omar Sharif, computer giant Bill Gates, and billionaire investor Warren Buffett?

Answer: Playing contract bridge

Omar Sharif actually wrote bridge columns that appeared in newspapers across the country; he even stipulated that the sets of films he was making had to have a table and three other players ready to play between scenes. Warren Buffett has also been a regular at bridge tournaments for years; he was the one who turned Bill Gates onto the game, and Gates has played on teams with some of the top players in the world.

Question by player kitter96
2. In what kind of eating establishment would you be if you were eating souvlakia, sheftalia, halloumi and loukaniko?

Answer: Cypriot

Souvlakia are small pieces of meat, normally pork or chicken, that are cooked over charcoal on skewers. Sheftalia are made using highly-seasoned minced meat wrapped in caul fat, the membrane that surrounds the stomach of lamb or pig, and cooked over charcoal. Halloumi is soft cheese made with goat milk and loukaniko is a Cypriot sausage.

Question by player gme24
3. You are watching a TV cooking show and the chef instructs you to "rotate the pan halfway through the baking". Why should you do this?

Answer: so the dish cooks evenly

Most conventional convection ovens are warmer toward the back. Rotating the baking dish will help the side towards the cooler part get turned to the warmer part.

Question by player debodun
4. What two colors do you mix to make aqua?

Answer: blue and green

Aqua is an interesting color and looks pretty on clothing and paintings.

Question by player strawberrypie
5. In the world of freshwater sport fishing, bass fishing tournaments have become increasingly popular. Which of these anglers would win such an event?

Answer: the angler whose catch weighs the most

In most nationally recognized bass fishing tournaments, the sought after fish species could include largemouth, smallmouth, white, or even spotted bass. It simply depends on which species inhabit that particular body of water and whatever regulations are set by the event officials.

Question by player creekcritter
6. I love to use spices in my baking! On one of these, the part we use is found under ground. Which one?

Answer: Ginger

Ginger - root; can help against muscle pain and nausea.
Cardamom - seeds; said to help against indigestion and gas.
Cinnamon - inner bark; may be helpful in lowering blood-sugar.
Cloves - flower buds; known to sooth a toothache.

Question by player loona972
7. Many quilts are made from a specific color palette and the quilter buys the fabrics for that specific project. What is the name for the type of quilt made from fabric left over from other projects?

Answer: scrap quilt

Color theory is often used in the design of a good quilt. Sometimes you use colors from opposite sides of the color wheel like red, and green; or purple, and yellow. Sometimes you might choose several shades or tones of one color such as light to dark blue. You might also choose to use colors next to each other on the color wheel such as green, blue and purple; or red, orange and yellow.

Question by player HappyCamper48
8. What colour is the Italian liqueur limoncello?

Answer: yellow

Limoncello is a bright yellow lemon liqueur from Southern Italy that is typically served chilled at the end of a meal, though it makes a delightful addition to many desserts as well. It was originally always made with Sorrento lemons.

Question by player guitargoddess
9. Lambrusco wine has a history dating back to the Etruscans. Which country does it come from?

Answer: Italy

Normally drunk young and slightly fizzy, it is usually made from the Lambrusco grape or one of its clones. The Etruscan civilisation was based in an area roughly corresponding to modern Tuscany in Italy.

Question by player suomy
10. If apples are made into cider, what are pears made into?

Answer: Perry

Cider is always apples, lager is a type of beer and mead is fermented honey.

Question by player coxianexpress
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 107: 8/10
Feb 02 2023 : ReginTollefsen: 10/10
Jan 30 2023 : Guest 75: 5/10
Jan 12 2023 : 1995Tarpon: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 172: 2/10
Dec 27 2022 : Guest 94: 10/10
Dec 22 2022 : CaJiPaDo: 9/10

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us