Quiz about Man Eating Bugs
Quiz about Man Eating Bugs

Man Eating Bugs! Trivia Quiz


This is not what you think! It isn't a quiz about B-movie monsters who suck your innards and regurgitate you for their youngsters to feed on. It's really about man .. eating ... bugs!!!!

A multiple-choice quiz by bagendbo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Incredible Edibles

Author
bagendbo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
9028
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: vykucek (8/10), bmrsnr (10/10), RobinDuston (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. There are an increasing number of people out there who believe it is more beneficial, and more nutritious, to feast on insects. Do you know what they are called? Hint

Insectaphiles
Arthropodists
Entomophagists
Lepidopterists

2. Do you realise that 100 grams of cricket contains ...? Hint

140 calories and 10 grams of protein
370 calories and 4 grams of protein
121 calories and 12.9 grams of protein
210 calories and 7 grams of protein

3. Weaver ants are commonly eaten in ... Hint

Russia
America
Australia
Asia

4. What is the main moral argument for eating insects as opposed to livestock? Hint

Mammals have complex brains, emotions and responses... insects don't
Humans and insects don't share the same characteristics .. most of the time!
It's easier to chase a spider round a field than a cow
Insects are wild and taste better... livestock is domesticated and bland

5. What do deep-fried maguey worms taste like, according to one entomopaghy veteran? (Not me!) Hint

Soggy mushrooms in batter
Spicy tortillas
Salty french fries
Crisp onion rings

6. You shouldn't attempt to eat insects if you are already allergic to what? Hint

Nickel
Peanuts
Shellfish
Penicillin

7. Who, in the bible, has set a precedent for eating locusts? Hint

Herod
Jesus
John the Baptist
Noah

8. How do the Chinese silkworm harvesters prefer their silkworms? Hint

Boiled
Sweetened
Pickled
Fried

9. When you've caught a 'bug' (viral one!) then it is possible that some insect-filled dishes may help you to recover. But what is supposed to help with virility? Hint

Black Widow spider
House Spider
Funnel Web spider
Tarantula spider

10. What sweet ingredient is commonly used to make mealworms, crickets, and ants more attractive to confectioners interested in broadening their market appeal? Hint

Marshmallow
Fudge
Chocolate
Toffee


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There are an increasing number of people out there who believe it is more beneficial, and more nutritious, to feast on insects. Do you know what they are called?

Answer: Entomophagists

It's absolutely true! I was thinking about my daughter's nauseous collection of plastic insects, which she stores in a sweetie jar, when I decided to do some research. The funny thing is, as you'll find out - there's a quite an argument for trying this new cuisine!
2. Do you realise that 100 grams of cricket contains ...?

Answer: 121 calories and 12.9 grams of protein

If you compare 100 grams of cricket with 100 grams of beef, chicken or lamb ... you'd probably ingest less fat and equally the same amount of protein! Buy yourself a fishing net and 'hop' off to grab a few!
3. Weaver ants are commonly eaten in ...

Answer: Asia

In southeast Asia, there is not the same predominantly 'western' revulsion toward eating bugs. Weaver ant eggs are widely used in soups and salad in Thailand ... try adding a few to your vegetable broth!
4. What is the main moral argument for eating insects as opposed to livestock?

Answer: Mammals have complex brains, emotions and responses... insects don't

When you really think about it, our squeamish reaction to eating insects is nonsensical. If I had to watch what goes on in a slaughter house and then sit and eat a lamb chop, I'd probably prefer to gulp down the multitude of flies that invade my home every summer!
5. What do deep-fried maguey worms taste like, according to one entomopaghy veteran? (Not me!)

Answer: Crisp onion rings

When I read this I felt very odd .. mostly because it was before lunch and I like onion rings! I was a bit concerned that my local cafe proprietor had already discovered the maguey worm!
6. You shouldn't attempt to eat insects if you are already allergic to what?

Answer: Shellfish

Insects and many shellfish belong to the same phylum - arthropoda. If you are able to eat insects though, don't eat them raw ... and that goes for mammal meat too!
7. Who, in the bible, has set a precedent for eating locusts?

Answer: John the Baptist

Mark 1:6 ... "Now John was clothed with camel's hair, and had a leather girdle around his waist, and ate locusts and wild honey."
One example of an early entomophagist ... so there's no objection on religious grounds then!
8. How do the Chinese silkworm harvesters prefer their silkworms?

Answer: Fried

After the silk is harvested, so are the silkworms ... resourceful!
Simply fry the silkworms in butter or lard, add the yolk of an egg and season with salt and pepper. (From "Phytologia" by Erasmus Darwin)
9. When you've caught a 'bug' (viral one!) then it is possible that some insect-filled dishes may help you to recover. But what is supposed to help with virility?

Answer: Tarantula spider

Yes, it's true! Why not share a nice romantic tarantula stir-fry with your truly beloved, washed down with a little ant brandy - which aids digestion!
10. What sweet ingredient is commonly used to make mealworms, crickets, and ants more attractive to confectioners interested in broadening their market appeal?

Answer: Chocolate

There are quite a few chocolate-based recipes containing insects. For instance, chocolate chip mealworm cookies and chocolate covered crickets are common recipes in entomophagy cookbooks. And remember, there are people out there who eat kangaroo, ostrich, monkey and dog... so personally, I would sooner have the bug eaters to dinner!
Source: Author bagendbo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 05 2023 : vykucek: 8/10
Jan 02 2023 : bmrsnr: 10/10
Dec 27 2022 : RobinDuston: 2/10
Dec 27 2022 : daisygirl20: 7/10
Dec 19 2022 : stedman: 6/10
Dec 16 2022 : mulder100: 8/10
Dec 16 2022 : buckeye52: 4/10
Dec 01 2022 : Guest 165: 7/10
Nov 29 2022 : colbymanram: 7/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us