Quiz about No Thanks Ive Lost My Appetite
Quiz about No Thanks Ive Lost My Appetite

No Thanks, I've Lost My Appetite Quiz


Our earth is an amalgam of cultures with a wide variety of eccentricities and idiosyncrasies. My intention with this quiz is to serve you a meal of some of the most outlandish culinary concoctions that the inhabitants of this planet have to offer.

A multiple-choice quiz by Ingold. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Incredible Edibles

Author
Ingold
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
281,020
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1105
Awards
Top 20% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Welcome. Please be seated. Would you care for a drink while the chef prepares your first course? Only one of the following names of alcoholic beverages is fictitious. Which one? Hint

Cutworm brandy
Seagull wine
Baby mouse wine
Asian three lizard liquor

2. Ah. Here comes the waiter with your appetizer. Wait a minute, what's this? But this must be a mistake; it is a bowl of clay. On which of the following continents do the native inhabitants "not" practice geophagia? Hint

Africa
Europe
Australia
South America

3. This evening we will start with a salad, Yum Khai Mod Daeng, served in the Issan or North-Eastern region of Thailand. What ingredients make this salad unique? Hint

Weaver Ants, eggs and larva
Bumble Bees
Butterflies and caterpillars
Dragonflies

4. Perhaps a green salad is more to your liking? The Inuit make a most interesting salad and use seal oil as a dressing. Where do you think they get the salad ingredients? Hint

Harvest in the fall
From under the snow
From the stomach of Caribou
From the sea

5. You did not find the salads to your taste, maybe you would prefer to try the soup du jour? This dish, menudo, is prepared with cattle and sheep organ meats, brains, head, tails and hooves. Which country does the soup with this blend of meat originate? Hint

Spain
Mexico
Morocco
Portugal

6. Possibly, monsieur, a simple serving of fish would be more to your liking? Surströmming is a Swedish dish where fresh fish are soaked for a day in a briny solution, packed in a barrel and set in the sun for another day then left in a storage shed until ripe. What type of fish is used for this delicacy? Hint

Catfish
Grouper
Flounder
Herring

7. Ah, but you did not even sample the fish, could it be that you like the flavour of red meat? Pacha is a dish created by the Iraqis, preparation involves skinning and broiling a portion of a lamb. Which part of the lamb is used? Hint

Tail
Leg
Head
Abdomen

8. Maybe, sir, you would find something from the dairy case a little more palatable? Casu marzu is a cheese from Sardinia in Italy. What does this product contain that puts it in a class of its own? Hint

Live fly larvae
Penicillium roqueforti
Proprionibacteria
Monounsaturated fat

9. I trust you save a little space for dessert? The item I have chosen to leave you with a sweet taste in your mouth is Hasma. This Chinese confection includes ingredients such as Sago (a tapioca like starch), coconut juice and melon balls. It also incorporates one of the following items, which one? Hint

Eyes of fish
Fallopian tubes of frogs
Tentacles of jellyfish
Tails of newts

10. Now that you have had your dessert would you like a cup of Kopi Luwak? During the curing of the beans which process, of the four listed below, gives this brew its unique taste? Hint

Soaked in a vat of urea.
Passing through the digestive tract of a small mammal.
Aged in an oaken cask.
Placed in water until moldy.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Welcome. Please be seated. Would you care for a drink while the chef prepares your first course? Only one of the following names of alcoholic beverages is fictitious. Which one?

Answer: Cutworm brandy

Seagull wine is a fermented beverage created by the Inuit.

Baby mouse wine is a Chinese "Health Tonic". Touted to remedy asthma, liver problems and many other medical conditions.

In China the Gecko lizard is believed to posses great "gi" or powerful energy. Drinking this wine is one method of transferring this energy.
2. Ah. Here comes the waiter with your appetizer. Wait a minute, what's this? But this must be a mistake; it is a bowl of clay. On which of the following continents do the native inhabitants "not" practice geophagia?

Answer: Europe

Dr. Weston A. Price stated that in studying diets of certain tribes in the high Andes, in Central Africa and the Aborigines of Australia he reported morsels of food were dipped into liquefied clay. The explanation was that this was to prevent "sick stomach". These people were reported to use the clays for combating dysentery and food infections.
Bentonite, as well as other types of healing clay, not only draws toxic material out of the body if taken internally, but also reduces pain and infection in open wounds on both humans and animals.
3. This evening we will start with a salad, Yum Khai Mod Daeng, served in the Issan or North-Eastern region of Thailand. What ingredients make this salad unique?

Answer: Weaver Ants, eggs and larva

Entomophagy, the use of insects as food by people.

At least 1,200 species of insects are eaten in various parts of the world. Many insects, such as aphids, ants, and grasshoppers, are eaten as eggs or in their adult form. Other insects are eaten while still in their wormlike larval stage.
4. Perhaps a green salad is more to your liking? The Inuit make a most interesting salad and use seal oil as a dressing. Where do you think they get the salad ingredients?

Answer: From the stomach of Caribou

The enzymes in the human stomach are incapable of breaking down the greens (moss, lichen, scrub brush, etc) found in the arctic environment. The acids in the stomach of large mammals render them digestible by humans. Caribou stomach contents are also an important source of vitamins A and B, carbohydrates, iron, protein, fat and calcium.
5. You did not find the salads to your taste, maybe you would prefer to try the soup du jour? This dish, menudo, is prepared with cattle and sheep organ meats, brains, head, tails and hooves. Which country does the soup with this blend of meat originate?

Answer: Mexico

Prior to the Mexican Revolution the poverty stricken campesinos had little in the way of food. In most cases the land owners would keep the best meat and the remainder would be left for the peasants.
6. Possibly, monsieur, a simple serving of fish would be more to your liking? Surströmming is a Swedish dish where fresh fish are soaked for a day in a briny solution, packed in a barrel and set in the sun for another day then left in a storage shed until ripe. What type of fish is used for this delicacy?

Answer: Herring

Surströmming owes its existence too lean times and a short supply of salt. The short supply of salt prompted the storage of the fish, for winter use, with a reduced amount of preservatives. Upon opening the containers the fish was found to be fermented and as there was little else to eat, it was consumed.
7. Ah, but you did not even sample the fish, could it be that you like the flavour of red meat? Pacha is a dish created by the Iraqis, preparation involves skinning and broiling a portion of a lamb. Which part of the lamb is used?

Answer: Head

This dish, Pacha, is, in the opinion of the Iraqis, a savory delicacy. The lamb's head is boiled in spiced salty water then served on a plate garnished with parsley. The meat is then picked off of the skull and eaten; the cheeks are considered the most delectable, although many enjoy splitting the skull to eat the brains.

It is served with tandoori bread soaked in the salty broth used to boil the head. To round out the course Pacha is usually served with tripe, the stomach lining cut into strips, sewed and stuffed with rice, sultana, spices, and almond.
8. Maybe, sir, you would find something from the dairy case a little more palatable? Casu marzu is a cheese from Sardinia in Italy. What does this product contain that puts it in a class of its own?

Answer: Live fly larvae

The preparation of this cheese is quite simple. Just wrap it in cheesecloth and leave it outside on a table. The cheese fly, Piophila casei, will soon find it and turn it into a hatchery. Once the larvae have hatched they feed on it and cause the cheese to decompose. If the decomposition is allowed to continue for too long the cheese becomes toxic. Another health risk this product poses is the larvae can pass through the stomach and imbed itself in the intestinal lining. For these reasons casu marzu cheese cannot be legally sold in Italy.
9. I trust you save a little space for dessert? The item I have chosen to leave you with a sweet taste in your mouth is Hasma. This Chinese confection includes ingredients such as Sago (a tapioca like starch), coconut juice and melon balls. It also incorporates one of the following items, which one?

Answer: Fallopian tubes of frogs

At its time of creation this soup was created for and only served to Emperors. It is also reputed to have medicinal effects on the lungs, kidneys, and skin complexion.
10. Now that you have had your dessert would you like a cup of Kopi Luwak? During the curing of the beans which process, of the four listed below, gives this brew its unique taste?

Answer: Passing through the digestive tract of a small mammal.

Considered by some as the world's finest coffee, Kopi Luwak originates in the jungle on the Indonesian island of Sumatra. The coffee cherries are consumed by small catlike mammals, civets, known to the natives as luwaks. Before the undigested bean exits the animal it absorbs various chemicals and enzymes.

It is then collected by hand and processed in the same manner as a regular coffee bean. The coffee brewed from these beans is said to possess a flavour that is earthy musty and exotic with hints of caramel or chocolate.
Source: Author Ingold

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us