Quiz about Opened Up a Can of Worms
Quiz about Opened Up a Can of Worms

Opened Up a Can of Worms Trivia Quiz


This quiz was an author's challenge set by kaddarsgirl which is simply about fish and fishing in general. Good luck!

A multiple-choice quiz by pokemonkid3. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Outdoor Activities
  8. »
  9. Fishing

Author
pokemonkid3
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,801
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
771
Last 3 plays: malidog (10/10), Guest 67 (9/10), dan180dan180 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these is not a real fish? Hint

Hamsterfish
Dogfish
Catfish
Goldfish

2. What are the two main types of water called (one for rivers and lakes, and the other mainly for seas)? Hint

Saltwater and sugarwater
Hotwater and coldwater
Freshwater and stalewater
Freshwater and saltwater

3. What is the item on the hook more commonly called? Hint

Food
Bait
Attraction
Stuck

4. Fly fishing is when you are aiming to catch flies.

True
False

5. Which of these is not normally used as bait when fishing? Hint

Worms
Potato
Maggots
Sweet corn

6. Which of these is not a species of fish? Hint

Crab
Salmon
Tuna
Cod

7. Which of these is true when fishing? Hint

Being as loud as possible helps.
Throwing a dead fish back into the water brings it back to life.
Throwing rocks into the water attracts fish.
Being quiet helps to not scare the fish away.

8. Which of these animals is not fake? Hint

Water snake
Water pig
Water rabbit
Water pigeon

9. Which of these is a phrase commonly used in fishing? Hint

Bringing it in
Reeling it in
Hoarding it in
Gathering it in

10. There are people who are opposed to fishing.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these is not a real fish?

Answer: Hamsterfish

A Goldfish is a popular pet, but doesn't usually last more than a couple of years. Both Catfish and Dogfish are real, and can be found in the sea and some rivers, a Hamsterfish is a figment of my imagination.
2. What are the two main types of water called (one for rivers and lakes, and the other mainly for seas)?

Answer: Freshwater and saltwater

Seas are mainly saltwater and rivers/lakes are mainly freshwater but there are exceptions. For example Salt Lake City was set up near, you guessed it, a salt lake!
3. What is the item on the hook more commonly called?

Answer: Bait

The item used to attract fish is universally referred to as bait. Yes, it can be food, but not always as artificial lures can be used. Even though it is stuck, that isn't the name given to it.
4. Fly fishing is when you are aiming to catch flies.

Answer: False

Fly fishing is actually a method of angling that uses home-made "flies" to attract the fish. AS far as I am aware, there is no form of fishing to catch flies.
5. Which of these is not normally used as bait when fishing?

Answer: Potato

Worms and maggots are two of the most popular bait types used when fishing, but sweet corn is used quite a lot as well. Even if Potatoes are used, not many people would automatically associate them as bait.
6. Which of these is not a species of fish?

Answer: Crab

Crabs are part of a group called crustaceans which also includes lobsters. All of the others are typical examples of fish.
7. Which of these is true when fishing?

Answer: Being quiet helps to not scare the fish away.

Fish get scared away by noise so being quiet helps your chances of catching one. Throwing a rock into the water just scares them away and once a fish is dead, I'm pretty sure it cant be brought back to life.
8. Which of these animals is not fake?

Answer: Water snake

A water snake is dangerous to fishermen as there are some species of them that are poisonous. Rabbits, pigeons and pigs don't have a water form unfortunately.
9. Which of these is a phrase commonly used in fishing?

Answer: Reeling it in

Fish are reeled in once they have been caught on the hook, this has to be done carefully as the line may break if too much pressure is put on it.
10. There are people who are opposed to fishing.

Answer: True

Many people consider it cruel to the animals, or are worried about the declining level of fish in our seas. I personally, think its fine if you are not using a barbed hook and plan on returning the fish to the water before it dies (catch and release).
Source: Author pokemonkid3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : malidog: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 67: 9/10
Jan 23 2023 : dan180dan180: 8/10
Jan 03 2023 : Guest 174: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 169: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Waste Knot, Want Knot Average
2. I'd Rather Be Fishing Average
3. Fishing Galore! Average
4. Lord of the Flies Average
5. Fishing with Jalen and Jason Average
6. Dry Fly Fishing Basics Average
7. Spearfishing Average
8. Fishing Average
9. Trout Flies Average
10. Bigger Fish Average
11. All About Fly Rods Average
12. One Fish, Two Fish Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us