FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Wonderful World of Korean Cuisine
Quiz about The Wonderful World of Korean Cuisine

The Wonderful World of Korean Cuisine Quiz


There was not a Korean food quiz that I could find so I created one. This quiz will cover the more common foods.

A multiple-choice quiz by bronzehunnyjen. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. International Cuisine
  8. »
  9. Korean Foods

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
243,077
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1068
Last 3 plays: Guest 172 (5/10), Guest 183 (7/10), Guest 174 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Almost every Korean meal involves "kimchi." What is this? Hint


Question 2 of 10
2. Korea is the largest consumer of a seasoning that is typically used in Korean cuisine. What seasoning is this? Hint


Question 3 of 10
3. What do many Koreans start their meals with? Hint


Question 4 of 10
4. "Mandu" is a dumpling. What can it contain? Hint


Question 5 of 10
5. Some of the Korean population eats dog meat, but how many? Hint


Question 6 of 10
6. "Bindaetteok" is a pancake and is taken on the go like "mandu" is. But what is it made of? Hint


Question 7 of 10
7. How is the main beef dish "bulgogi" traditionally prepared? Hint


Question 8 of 10
8. Which noodle dish is primarily eaten in the summer? Hint


Question 9 of 10
9. Korean cuisine is easily recognizable from other Asian cuisines because there are quite a lot of sidedishes, called "banchan", littering the table. Which one is not a sidedish? Hint


Question 10 of 10
10. Many Korean meals end with fresh cut fruit or a sweet rice cake. But "shikhye" is a sweet beverage made from rice. What else is in this odd dessert? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 172: 5/10
Jun 14 2024 : Guest 183: 7/10
Jun 01 2024 : Guest 174: 5/10
May 29 2024 : Guest 180: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Almost every Korean meal involves "kimchi." What is this?

Answer: fermented spicy cabbage

Making "kimchi" is a very labor-intensive job which usually takes most of the day. The Korean cabbage is combined with julienned carrots and Korean radish, spring onions, and a LOT of crushed red pepper. Traditionally, it is then placed in a large ceramic pot and buried underground to ferment.
2. Korea is the largest consumer of a seasoning that is typically used in Korean cuisine. What seasoning is this?

Answer: garlic

Korea is the largest consumer of garlic. It is used in almost every appetizer, soup, entrée, and side dish.
3. What do many Koreans start their meals with?

Answer: soup

There are many types of soup, one of the most common is miso soup. "Kimbap" resembles a California roll but the rice is seasoned and meat is used.
4. "Mandu" is a dumpling. What can it contain?

Answer: all of these

Although handmaking "mandu" is a tedious process, once they are made they are taken everywhere. They can be boiled to make soup, steamed, and pan-fried.
5. Some of the Korean population eats dog meat, but how many?

Answer: a quarter of the population

Eating dog meat stems from the belief that the meat itself has special powers. Much like why some cultures eat turtle meat to help prolong their life.
6. "Bindaetteok" is a pancake and is taken on the go like "mandu" is. But what is it made of?

Answer: mung bean flour mixed with vegetables or kimchi

Spring onions, zucchini, carrots, and peppers are only some of the items added to the flour derived from mung beans. Sometimes squid, shrimp, and oysters are added as well but this is usually called "pajeon."
7. How is the main beef dish "bulgogi" traditionally prepared?

Answer: marinated and grilled

"Bulgogi" is thinly sliced and marinated in soy sauce, garlic, sesame oil, spring onions, pepper, and sugar. At restaurants it is cooked in front of you on a grill. The meat is wrapped in a lettuce leaf and topped off with spicy red bean paste.
8. Which noodle dish is primarily eaten in the summer?

Answer: mul naengmyeon

There are two types of "naengmyeon:" "mul" and "bibim." They both consist of cold thin handmade buckwheat noodles topped with sliced vegetables, fruit, a boiled egg, and thinly sliced beef. But "mul naengmyeon" is in a cold broth while "bibim naengmyeon" substitutes the broth for "gochujang," a spicy red bean paste.
9. Korean cuisine is easily recognizable from other Asian cuisines because there are quite a lot of sidedishes, called "banchan", littering the table. Which one is not a sidedish?

Answer: bibimbap

"Bibimbap" is the same as "bibim naengmyeon" but substitutes the noodles for rice. "Kongnamul" is seasoned soybean sprouts. "Sigeumchi namul" is seasoned spinach. And "hobakjeon" is fried zucchini.
10. Many Korean meals end with fresh cut fruit or a sweet rice cake. But "shikhye" is a sweet beverage made from rice. What else is in this odd dessert?

Answer: pine nuts

Traditionally, three pine nuts float at the top of a small bowl filled with this sweet rice punch to signify good luck. Also, there are the disintegrating rice grains at the bottom from which the beverage was made.
Source: Author bronzehunnyjen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us