FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Art
Quiz about Art

Art Trivia Quiz


This Quiz is for the Artist and the Art Historian.

A multiple-choice quiz by kelmyk. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Art

Author
kelmyk
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,034
Updated
Oct 21 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3852
- -
Question 1 of 10
1. What was Georgia O'Keefe's husband's profession? Hint


Question 2 of 10
2. Who painted 'The Calling of St. Matthew'? Hint


Question 3 of 10
3. Which artist primarily works in 3D? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following is a secondary color (to an artist, not necessarily in other disciplines)? Hint


Question 5 of 10
5. Which best describes complementary colors? Hint


Question 6 of 10
6. It was thought that Caravaggio died from which disease?
Caravaggio's death was mysterious, but it has NOT been suggested as being due to which of these?
Hint


Question 7 of 10
7. What does stretching watercolor paper prevent? Hint


Question 8 of 10
8. What nationality was Rembrandt? Hint


Question 9 of 10
9. Who was not an American artist? Hint


Question 10 of 10
10. Who founded the Works Progress Administration later named the Works Projects Administration (WPA)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 01 2024 : Guest 86: 3/10
Dec 25 2023 : Guest 166: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Georgia O'Keefe's husband's profession?

Answer: Photographer

Alfred Stieglitz was one of the most influential photographers and art dealers in 20th century America.
2. Who painted 'The Calling of St. Matthew'?

Answer: Caravaggio

Caravaggio was under-appreciated during his life. Too bad for them.
3. Which artist primarily works in 3D?

Answer: Calder

4. Which of the following is a secondary color (to an artist, not necessarily in other disciplines)?

Answer: Green

Red, blue, and yellow are primary colors when mixing pigments.
5. Which best describes complementary colors?

Answer: Contrasting

Complementary colors are opposite one another on the Color Wheel. The complement of a primary color is the secondary color formed by mixing the other two primary colors.
6. It was thought that Caravaggio died from which disease? Caravaggio's death was mysterious, but it has NOT been suggested as being due to which of these?

Answer: Consumption

Caravaggio had been travelling in an area rife with malaria, but his death certificate, discovered in 2001, says only that he died of "illness".
7. What does stretching watercolor paper prevent?

Answer: Buckling

This is not done as often as it should be.
8. What nationality was Rembrandt?

Answer: Dutch

9. Who was not an American artist?

Answer: Anthony Van Dyck

10. Who founded the Works Progress Administration later named the Works Projects Administration (WPA)?

Answer: FDR

'The Seven' came out of the WPA.
Source: Author kelmyk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ponycargirl before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us