FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cut Footloose
Quiz about Cut Footloose

Cut "Footloose"! Trivia Quiz


This is a great play about Ren, a teenager from Chicago who moves to a tiny town, Bomont, where dancing is not allowed. Ren struggles to bring some fun to this the town, and in the process he falls for Ariel, the preacher's daughter.

A multiple-choice quiz by rudyluv. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals A-G
  8. »
  9. Footloose

Author
rudyluv
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,743
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
904
- -
Question 1 of 15
1. Who sings "Let's Hear It For the Boy?"

Answer: (One Word)
Question 2 of 15
2. In the beginning of the play, Ariel has a "bad boy" boyfriend. What is his name? Hint


Question 3 of 15
3. What is the song that Rusty, Urleen, and Wendy Jo perform as a trio? Hint


Question 4 of 15
4. Where did Ren work that he got fired from soon after arriving in Bomont? Hint


Question 5 of 15
5. Who almost gets in a fight with Willard at the dance they went to in another town?

Answer: (Two Words)
Question 6 of 15
6. What was Ren suspended from? Hint


Question 7 of 15
7. In the song "Mama Says", what was not a piece of "Mama's" advice? Hint


Question 8 of 15
8. Who sings "Let's Make Believe We're In Love"?

Answer: (One Word)
Question 9 of 15
9. Fill in the blank: "I thought that dreams belonged to other men. Cuz each time I got close they'd ____
_____
_____."

Answer: (3 words)
Question 10 of 15
10. Another fill in the blank: "He didn't like ____ or geography, but check this out: he loved choreography!" Hint


Question 11 of 15
11. How many tries did it take Willard to tie his tie? Hint


Question 12 of 15
12. In "Can You Find It In Your Heart", does Vi sing, "Can you stop and see there's a part of her that's trying to listen?"


Question 13 of 15
13. From "Holding Out For a Hero": "It's gonna take a ________ to sweep me off my feet." Fill in the blank. Hint


Question 14 of 15
14. From "I Can't Stand Still": "Back where I come from life's never ___
___."
Hint


Question 15 of 15
15. Fill in this quote by Rusty: "In Chicago, you can just be walking down the street and get ______ by people you don't even know!"

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who sings "Let's Hear It For the Boy?"

Answer: Rusty

Rust is madly in love with Willard, the slightly dumb cowboy who befriends Ren. Her main song is "Let's Hear It For the Boy", about Willard. "My baby, he don't talk sweet. He ain't got much to say. But he loves, loves me, loves me. I know that he loves me anywaaaaaaaayyyy..."
2. In the beginning of the play, Ariel has a "bad boy" boyfriend. What is his name?

Answer: Chuck

Chuck is a high school drop out. Later on, of course, Ariel falls for Ren, after Chuck hits her. Chuck's song is "The Girl Gets Around". "Well, she'd like you to think she was born yesterday/with her innocent looks and her little-town way/when she's smiling at me she's got angels in her eyes.

But I've seen how she moves and the girl really cooks/She taught me some tricks you can't learn in books/And I'm starting to think she's the devil in disguise..."
3. What is the song that Rusty, Urleen, and Wendy Jo perform as a trio?

Answer: Somebody's Eyes

They repeatedly came on and sang bits of this eerie song when Chuck was slowly finding out about Ren and Ariel. It's about how since Bomont is so small, someone always knows what you are doing. "Somebody's eyes are watching/Somebody's eyes will never close, never sleep/Somebody's after the secrets that you keep/Who's got alibis...From somebody's eyes?"
4. Where did Ren work that he got fired from soon after arriving in Bomont?

Answer: Hardware Store

His friend wanted change for a dollar, so he opened the cash register and the manager thought he was stealing and fired poor Ren. His uncle was really upset with him.
5. Who almost gets in a fight with Willard at the dance they went to in another town?

Answer: Cowboy Bob

Willard's secret is he can't dance, so he keeps avoiding Rusty. Rusty dances with Cowboy Bob because she wants to dance, and then Willard gets angry because Rusty came with him. Rusty stops the fight before it starts, though.
6. What was Ren suspended from?

Answer: the wrestling team

Chuck and his sidekicks Travis and Lyle get in a fight with Ren and blame him. The coach already doesn't like him because he's supposedly a troublemaker and suspends him from the team.
7. In the song "Mama Says", what was not a piece of "Mama's" advice?

Answer: Don't climb a tree--in a lightning storm

This was sung by Willard, who's always quoting his mama. "Mama says: Don't use a toaster--while standing in the shower. Now who could argue with that? Mama says: Don't hold your breath for longer than an hour. The woman knows where it's at..."
8. Who sings "Let's Make Believe We're In Love"?

Answer: Irene

She sings this at the Bar-B-Q. This is when Rusty danced with Cowboy Bob. "Look at the moon slowly risin'/Look at the stars up above/Darlin' just for tonight/Until we get it right/Let's make believe we're in love..."
9. Fill in the blank: "I thought that dreams belonged to other men. Cuz each time I got close they'd ____ _____ _____."

Answer: fall apart again

Sung by Ren "Almost Paradise". That is one of my favorite songs. It's so pretty.
10. Another fill in the blank: "He didn't like ____ or geography, but check this out: he loved choreography!"

Answer: math

From "Dancing Is Not a Crime", spoken by Ren: "Remember this guy from the Book of Sam-u-el: David? Y'know, King David? He made a science outta knocking out giants/He didn't like math or geography, but check this out: he loved choreography!"
11. How many tries did it take Willard to tie his tie?

Answer: 23

From the finale: "[Ren]I rented my tux/[Garvin and Bickle]Bought flowers-[Jeter]12 bucks! [Willard]And on my 23rd try, I finally tied my tie!"
12. In "Can You Find It In Your Heart", does Vi sing, "Can you stop and see there's a part of her that's trying to listen?"

Answer: No

She sings, "Can you stop and see there's a part of her that's trying to obey?"
13. From "Holding Out For a Hero": "It's gonna take a ________ to sweep me off my feet." Fill in the blank.

Answer: superman

"Racing on the thunder/And rising with the heat/It's gonna take a Superman/To sweep me off my feet..."
14. From "I Can't Stand Still": "Back where I come from life's never ___ ___."

Answer: hum drum

"Back where I come from/Life's never hum drum/I wish I could take you there/Oh, we had the world at our feet..."
15. Fill in this quote by Rusty: "In Chicago, you can just be walking down the street and get ______ by people you don't even know!"

Answer: mugged

She was talking to Ren about where he was from and telling him about Bomont and how dull it is.
By the way, please rate this quiz! Thanx! =)
Source: Author rudyluv

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Footloose" Quiz Tough
2. Cutting "Footloose" Tough

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us