Quiz about Jekyll  Hyde
Quiz about Jekyll  Hyde

Jekyll & Hyde Trivia Quiz


So this is for all you fans of this great musical. The songs used in this quiz will be based on the Original Broadway Cast Recording. So have fun!

A multiple-choice quiz by janephob. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Jekyll and Hyde

Author
janephob
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,037
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
508
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who are the composers of this musical? Hint

Andrew Lloyd Webber and Tim Rice
Elton John and Tim Rice
Alain Boublil and Claude-Michel Schonberg
Frank Wildhorn and Leslie Bricusse

2. In what year did the musical take place (according to the synopsis in the Original Broadway Cast Recording)? Hint

1900
1885
1825
1850

3. Who sang this? "I see a change, it's like when hope dies." Hint

Emma Carew
Henry Jekyll
John Utterson
Sir Danvers Carew

4. "Now there is no choice, I must put aside the _________I feel inside. There's no place to hide." What's the missing word? Hint

feelings
hate
love
fears

5. From which song is this? "When this all began, we knew there'd be a price to pay. Too late now to turn away. We have come too far." Hint

Finale
Once Upon a Dream
I Must Go On
Take Me As I Am

6. From "Facade": "Now I'm prepared to bet you what you see's not what you get, cause man's a master of _____________." Hint

disguise
deceit
illusion
magic

7. The Song "Pursue the Truth" is the duet between whom in the Original Broadway Cast Recording? Hint

Sir Danvers and Emma
Lucy and Hyde
Jekyll and Utterson
Jekyll and Hyde

8. From "Someone Like You": "I ________ through windows, watched life go by." Hint

look
peer
jump
gaze

9. Which is the last song of the first act? Hint

Someone Like You
This Is the Moment
Murder Murder
Alive (Reprise)

10. Last question, not about the musical but about the cast. Christiane Noll, who played Emma Carew, gave her voice in an animated picture. Which picture was it? Hint

Mulan
The Prince of Egypt
The Magic Sword: Quest for Camelot
The King and I


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who are the composers of this musical?

Answer: Frank Wildhorn and Leslie Bricusse

This music of this musical was composed by Frank Wildhorn with Book and lyrics by Leslie Bricusse. Webber and Rice worked together for "Joseph..." and "Jesus Christ Superstar". Boublil and Schonberg worked together for "Les Miserables" and "Miss Saigon". John and Rice worked together for "The Lion King" and "Aida". All great musicals!
2. In what year did the musical take place (according to the synopsis in the Original Broadway Cast Recording)?

Answer: 1885

It said in the synopsis that in the year 1885 in the city of London is where the story took place.
3. Who sang this? "I see a change, it's like when hope dies."

Answer: John Utterson

He sang this during "Your Work and Nothing More" after Henry had transformed into Hyde and started to lock himself in his laboratory.
4. "Now there is no choice, I must put aside the _________I feel inside. There's no place to hide." What's the missing word?

Answer: fears

Jekyll sang this before he started to sing "This Is the Moment" as he made up his mind to go on with his plan.
5. From which song is this? "When this all began, we knew there'd be a price to pay. Too late now to turn away. We have come too far."

Answer: I Must Go On

Check the lyrics carefully. Emma sang this after she had an argument with Jekyll at her engagement party. It just share the same tune as "Once Upon a Dream" but the words are different.
6. From "Facade": "Now I'm prepared to bet you what you see's not what you get, cause man's a master of _____________."

Answer: deceit

This is in the beginning of the story where we see all the Londoners sang about each other and warned us to "look behind the facade."
7. The Song "Pursue the Truth" is the duet between whom in the Original Broadway Cast Recording?

Answer: Jekyll and Utterson

Jekyll and Utterson sang this after Jekyll was refused his proposal from the hospital board.
8. From "Someone Like You": "I ________ through windows, watched life go by."

Answer: peer

Beautiful solo, don't you think? She sang this as she daydreamed of her possible relationship with Jekyll.
9. Which is the last song of the first act?

Answer: Alive (Reprise)

Hyde sang this after he had murdered his first victim, The Bishop of Basingstoke, as the curtain fell.
10. Last question, not about the musical but about the cast. Christiane Noll, who played Emma Carew, gave her voice in an animated picture. Which picture was it?

Answer: The King and I

She gave the voice of Anna Leonowens, the teacher of the children of the King of Siam.
Source: Author janephob

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us