Quiz about Jekyll and Hyde
Quiz about Jekyll and Hyde

Musicals Quiz: Jekyll and Hyde | 10 Questions


This is a quiz based on the musical 'Jekyll and Hyde'. Many of the questions are from the Broadway production. If you have seen the show, you should have no trouble with this quiz. :)

A multiple-choice quiz by musettae. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Jekyll and Hyde

Author
musettae
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,532
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
734
Last 3 plays: Guest 82 (7/10), DeepHistory (10/10), Trevor67 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who wrote the music for 'Jekyll and Hyde'? Hint

Elton John
Andrew Lloyd Webber
Frank Wildhorn
Stephen Sondheim

2. In the BROADWAY production of 'Jekyll and Hyde', what is the amount of his 'newly fused formula' that Dr. Jekyll injects into his arm? Hint

10 centiliters
5 centiliters
5 milliliters
10 milliliters

3. Which of the following members of the original Broadway cast remained in his or her role though the show's closing? Hint

George Merritt
Robert Cuccioli
Linda Eder
Christian Noll

4. In the Broadway production, who is the last person Mr. Hyde kills before his own death? Hint

Simon Stride
Lady Beaconsfield
Lucy
Sir Danvers Carew

5. Complete this phrase: 'A rose by any other name...' Hint

Would smell as sweet.
Will pay my wages just the same!
Life is such a dangerous game!
The perfume and the prick's the same!

6. Who recorded the role of Jekyll and Hyde in the 2 CD concept recording of the musical? Hint

Anthony Warlow
Colm Wilkinson
Robert Cuccioli
Robert Evans

7. What is the name of the East End tavern where Lucy works? Hint

The Blue Dog
The Red Rat
The Cellar
The Wharf

8. Which song did not appear in the touring production of 'Jekyll and Hyde'? Hint

Bring on the Men
Sympathy, Tenderness
I Need to Know
No One Knows Who I Am

9. At the end of Act One, whose body does Hyde set on fire? Hint

Archibald Proops
General Lord Glossop
The Bishop of Basingstoke
Lord Savage

10. Which character has the last lines in the musical? Hint

Dr. Jekyll
Emma
John Utterson
Lucy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote the music for 'Jekyll and Hyde'?

Answer: Frank Wildhorn

Frank Wildhorn is responsible for the music in 'Jekyll and Hyde', 'The Scarlet Pimpernel', and 'The Civil War'.
2. In the BROADWAY production of 'Jekyll and Hyde', what is the amount of his 'newly fused formula' that Dr. Jekyll injects into his arm?

Answer: 5 centiliters

In the concept recording of 'Jekyll and Hyde', Dr. Jekyll calls his formula 'HJ7'.
3. Which of the following members of the original Broadway cast remained in his or her role though the show's closing?

Answer: George Merritt

George Merritt played Dr. Jekyll's friend and confidante, Dr. John Utterson.
4. In the Broadway production, who is the last person Mr. Hyde kills before his own death?

Answer: Simon Stride

Hyde kills Simon Stride at his and Emma's wedding before he himself is killed by Utterson's sword.
5. Complete this phrase: 'A rose by any other name...'

Answer: The perfume and the prick's the same!

These lyrics are from the song 'Bring on the Men', which was taken out of the show for the Broadway production, but later put back in for the touring production of the musical.
6. Who recorded the role of Jekyll and Hyde in the 2 CD concept recording of the musical?

Answer: Anthony Warlow

Colm Wilkinson recorded the role on the 1990 highlights recording, and Robert Cuccioli can be heard on the Broadway cast recording.
7. What is the name of the East End tavern where Lucy works?

Answer: The Red Rat

8. Which song did not appear in the touring production of 'Jekyll and Hyde'?

Answer: No One Knows Who I Am

'No One Knows Who I Am' was included in the Broadway production, but later taken out of the show for the touring production. 'Bring on the Men' and 'I Need to Know', on the other hand, were not part of the original Broadway production, but were later added to the show's tour.
9. At the end of Act One, whose body does Hyde set on fire?

Answer: The Bishop of Basingstoke

Hyde kills the bishop and sets his body on fire after he catches the bishop with a prostitute in London's East End.
10. Which character has the last lines in the musical?

Answer: Emma

Emma softly sings to Jekyll as he dies in her arms at the end of Act II.
Source: Author musettae

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 82: 7/10
Jan 06 2023 : DeepHistory: 10/10
Jan 06 2023 : Trevor67: 2/10
Jan 06 2023 : Guest 72: 5/10
Dec 28 2022 : Guest 212: 6/10
Dec 17 2022 : Guest 147: 7/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Jekyll and Hyde Average
2. 'Jekyll and Hyde' Lyrics Average
3. "Jekyll & Hyde" DVD Tough
4. Jekyll & Hyde Average
5. The Battle between Good and Evil Average
6. "Jekyll and Hyde" Lyrics Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us