Quiz about Jekyll and Hyde Lyrics
Quiz about Jekyll and Hyde Lyrics

15 Average Questions about "Jekyll and Hyde" Lyrics


The theater that I work at did this show, and I loved it. It got four out of four stars. This was only the second time in the theater's 20-year history that a show there received a perfect rating. Let's see if you can put up a perfect score as well.

A multiple-choice quiz by Dave12. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Jekyll and Hyde

Author
Dave12
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,648
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
356
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "For I'll live inside you forever, with Satan himself by my side". What song is this from? Hint

Alive
Confrontation
This is the Moment
None of these

2. "There's something strange, there's something wrong, I see a change, it's like when hope dies". What song is this from? Hint

Board of Governers
Murder Murder
His Work and Nothing More
Streak of Madness

3. "How many rules should we break for your dubious aims". "Can't you see I am not playing games". What song is this from? Hint

Board of Governors
Streak of Madness
Take Me as I Am
Facade

4. "Is there a monster, drawing near to me, becoming clear to see, will what I fear to be, be so". What song is this from? Hint

Angst 2
Streak of Madness
Dangerous Game
This is the Moment

5. "Emma Carew, could this be you, what kind of man is this you take". What song is this from? Hint

Engagement Party
In His Eyes
Alive
Dangerous Game

6. "Doctor Jekyll, may I be the first to wish you and your bride-to-be peace and prosperity". Who sings this line? Hint

John Utterson
Danvers
Stride
Lucy

7. "There is no battle I couldn't survive, feeling like this, feeling alive". Who sings this line? Hint

Jekyll
Danvers
Stride
Hyde

8. "A dance of death, out of a mystery tale". Who sings this line? Hint

Hyde
Jekyll
Emma
Lucy

9. "Could it be, have I really lost my way, have I lost my mind, will I lose the day". Who sings this line? Hint

Hyde
Jekyll
Utterson
Emma

10. "Sympathy, tenderness, warm as the summer, offer me their embrace". Who sings this line? Hint

Neither
Both
Hyde
Lucy

11. "Lost in the darkness, ______ surrounds you, once there was morning, now endless ______". What are the missing words? Hint

silence and night
silence and dark
blackness and dark
blackness and night

12. "Emma, can't you understand, it's you that I'm _______ for". What is the missing word? Hint

none of these
afraid
concerned
scared

13. "Distinguished governers, your _______ please". What is the missing word? Hint

answer
response
decision
verdict

14. "What is this feeling of power and _____, I've never known, I feel alive, where does this feeling of power derive, making me know, why I'm alive". What is the missing word?

Answer: (One Word)
15. "Read about the _____ two murders, much worse than the first two murders". What is the missing word? Hint

next
last
worst
current


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "For I'll live inside you forever, with Satan himself by my side". What song is this from?

Answer: Confrontation

"Confrontation" is the song that is sung by Jekyll and Hyde. They sing to each other about how each will prevail over the other.
2. "There's something strange, there's something wrong, I see a change, it's like when hope dies". What song is this from?

Answer: His Work and Nothing More

"His Work and Nothing More" is sung by Jekyll, Utterson, Emma, and Danvers. Utterson starts the song, then Jekyll joins in. Emma and Danvers join in later in the song.
3. "How many rules should we break for your dubious aims". "Can't you see I am not playing games". What song is this from?

Answer: Board of Governors

Danvers, Proops, Glossop, Savage, the Bishop, and Lady Beaconsfield make up the "Board of Governors". In this song, they tell Jekyll that they will not help him with his experiment to separate the good from evil.
4. "Is there a monster, drawing near to me, becoming clear to see, will what I fear to be, be so". What song is this from?

Answer: Streak of Madness

Right after "Streak of Madness" is Lucy and Emma's duet, "In His Eyes". "In His Eyes" is about the two girls saying that if they are smart, they will walk away from Jekyll because of what he's gotten himself into.
5. "Emma Carew, could this be you, what kind of man is this you take". What song is this from?

Answer: Engagement Party

Stride sings this when he is trying to get Emma away from jJekyll because Jekyll is Stride's enemy. Emma tells him that it's her own decision and that she will choose who she likes more - Jekyll.
6. "Doctor Jekyll, may I be the first to wish you and your bride-to-be peace and prosperity". Who sings this line?

Answer: Stride

Jekyll then says, "Mr. Stride, it's most civil of you, to say that as you do, with such patent sincerity". Both of them are obviously joking when they say their lines.
7. "There is no battle I couldn't survive, feeling like this, feeling alive". Who sings this line?

Answer: Hyde

He sings this during the song "Alive". In the scene before this, Jekyll takes the formula and Hyde is alive. Hyde then takes his cane and smashes the lamp on the lab table with it.
8. "A dance of death, out of a mystery tale". Who sings this line?

Answer: Hyde

He sings this during his song with Lucy in "Dangerous Game". This song takes place in the "Red Rat". The "Red Rat" is the brothel.
9. "Could it be, have I really lost my way, have I lost my mind, will I lose the day". Who sings this line?

Answer: Jekyll

At the end of this song, which is called "Angst 2", Hyde enters Jekyll's body. This song is about Jekyll asking God to help him to carry on and defeat the evil.
10. "Sympathy, tenderness, warm as the summer, offer me their embrace". Who sings this line?

Answer: Both

Lucy sings it in Jekyll's study when he is tending to her wound. Hyde sings it later in the show right before he kills Lucy.
11. "Lost in the darkness, ______ surrounds you, once there was morning, now endless ______". What are the missing words?

Answer: silence and night

Jekyll sings this twice. Once in the beginning when he is singing to his father. Again towards the end during "Confrontation" right before he is gripped with the forces of Hyde.
12. "Emma, can't you understand, it's you that I'm _______ for". What is the missing word?

Answer: concerned

Danvers sings this line in the song "Letting Go". This song is the last song at the "Engagement Party". Danvers is Emma Carew's father and, in this song, he sings about not wanting to let her marry Jekyll. But, at the end of the song, he realizes he has to let her go.
13. "Distinguished governers, your _______ please". What is the missing word?

Answer: verdict

Stride sings this towards the end of the scene with the Board of Governers. The governers reply with, "Nay, nay, nay, nay! Positively, absolutely, nay!
14. "What is this feeling of power and _____, I've never known, I feel alive, where does this feeling of power derive, making me know, why I'm alive". What is the missing word?

Answer: drive

Hyde sings this during "Alive". "Alive" is the first song sung by Hyde. Hyde meets Lucy for the first time in the show during this song.
15. "Read about the _____ two murders, much worse than the first two murders". What is the missing word?

Answer: worst

The Newsboy sings this in "Murder" (first song in Act Two). Throughout "Murder", all of the governers on the board are killed by Hyde (except for the Bishop, who is actually killed right before Act One ends).
Source: Author Dave12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Jekyll and Hyde Average
2. 'Jekyll and Hyde' Lyrics Average
3. Jekyll and Hyde Tough
4. "Jekyll & Hyde" DVD Tough
5. Jekyll & Hyde Average
6. The Battle between Good and Evil Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us