Quiz about Jekyll and Hyde
Quiz about Jekyll and Hyde

Jekyll and Hyde Test | Musicals


A dark, thrilling show about a determined doctor whose experiment to separate evil from good goes horribly wrong...and causes a few problems in his love life, too! How much do you know about one of my favorite shows?

A multiple-choice quiz by Lucy_Christine. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Jekyll and Hyde

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,139
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
1334
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Here's an easy one to get you started: What are the names of the two main women in Jekyll's life (in the Broadway production)?

Answer: (Two Words (separated by commas))
2. What is Jekyll's main reason for wanting to separate the good from the evil in man? Hint

To explore his evil side
To save Lucy's life
To cure his mentally ill father
To create a paradise with no sin

3. Who was the original Dr. Jekyll and Mr. Hyde on Broadway? Hint

Robert Cuccioli
Colm Wilkinson
Anthony Warlow
Chuck Wagner

4. Lucy occupies what position? Hint

aristocrat
beggar and flower seller
lab assistant to Jekyll
prostitute and singer at a bar

5. Who originally played Lucy? Hint

Rebecca Spencer
Linda Eder
Colleen Sexton
Annie Barthiaume

6. What song do Lucy and Emma sing together? Hint

'Someone Like You'
'The Girls of the Night'
'Sympathy, Tenderness'
'In His Eyes'

7. What does Lucy not toast in the song 'Lucy Meets Jekyll'? Hint

the night
risk takers
romance
happiness

8. What passionate song do Lucy and Hyde sing together? Hint

'It's A Dangerous Game'
'This Is The Moment'
'Take Me As I Am'
'Alive'

9. The first time Lucy kisses Jekyll, why does she do it? Hint

Out of gratitude for helping her
To make Hyde jealous
Because she is in love with him
To get revenge on Emma for treating her like lower class scum

10. Finish this lyric: 'Love is worth forgiving for, now I realize - everything worth living for....'

Answer: (5 Words)
11. Which actor who played the roles of Dr. Jekyll and Mr. Hyde on Broadway was the first to sing the music several keys higher, which is how it was originally written? Hint

Sebastian Bach
David Hasselhoff
Robert Cuccioli
Jack Wagner

12. Which of the following Jekyll and Hyde characters are not on the Board of Governors at St. Jude's Hospital? Hint

Lady Beaconsfield
General Lord Glossop
Sir Danvers Carew
Henry Jekyll

13. Who is Hyde's first victim? Hint

Lady Beaconsfield
the Bishop of Basingstoke
General Glossop
Sir Archibald Proops

14. Why does Hyde kill Lucy? Hint

so she won't reveal that he committed all the horrible murders
she refuses to accept his evil ways
he is jealous of her love for Jekyll
no particular reason, just a lust for blood

15. Who is killed at Jekyll's wedding? Hint

Emma Carew
Simon Stride
John Utterson
Sir Danvers Carew

16. What are Jekyll's final words? Hint

'Emma....'
'John!'
'Father!'
'I'm sorry...'

17. Who composed Jekyll and Hyde? Hint

Frank Ebb
Andrew Lloyd Webber
Frank Wildhorn
Leonard Bernstein

18. Which Jekyll and Hyde leading lady is married to the composer? Hint

Linda Eder
Carolee Carmello
Christiane Noll
Luba Mason

19. How long has Jekyll been working on the good and evil project? Hint

6 months
7 years
10 years
3 years

20. Which early Jekyll and Hyde leading man has also played the leads in 'The Phantom of the Opera' and 'Les Miserables'? Hint

Colm Wilkinson
Michael Crawford
Robert Cuccioli
Rob Evan

21. What popular musical did former 'Jekyll and Hyde' star Sebastian Bach admit to walking out of because he 'couldn't understand it'? Hint

The Phantom of the Opera
Les Miserables
Cats
The Lion King

22. Who wrote the lyrics to Jekyll and Hyde? Hint

Leslie Bricusse
Andrew Lloyd Webber
Frank Wildhorn
Tim Rice

23. What original Broadway cast member's debut solo album did the composer produce? Hint

Christiane Noll
Linda Eder
Robert Cuccioli
Barrie Ingham

24. Which song was on both the original Broadway cast recording and the 1995 concept recording? Hint

Lucy Meets Hyde
Good 'N' Evil
The World Has Gone Insane
A New Life

25. How many people does Hyde kill in the whole show (Broadway production)? Hint

10
6
7
3


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Here's an easy one to get you started: What are the names of the two main women in Jekyll's life (in the Broadway production)?

Answer: Emma, Lucy

Emma Carew, Jekyll's fiancee, and Lucy Harris, the prostitute Jekyll is kind to, who is also Hyde's mistress.
2. What is Jekyll's main reason for wanting to separate the good from the evil in man?

Answer: To cure his mentally ill father

'I will find the answer...I'll never desert you - I promise you this 'til the day that I die. Goodnight, Father.'
3. Who was the original Dr. Jekyll and Mr. Hyde on Broadway?

Answer: Robert Cuccioli

Anthony Warlowe played the roles on the 1995 concept album. Colm Wilkinson recorded the roles on the first concept album. Chuck Wagner was the first to ever play the roles onstage (at the Alley Theatre in Houston in 1990).
4. Lucy occupies what position?

Answer: prostitute and singer at a bar

5. Who originally played Lucy?

Answer: Linda Eder

Rebecca Spencer was the first to ever play Emma. Colleen Sexton was the most recent Lucy on Broadway. Annie Barthiamue played Lucy on the national tour (non-Equity tour).
6. What song do Lucy and Emma sing together?

Answer: 'In His Eyes'

Lucy sings both 'Someone Like You' and 'Sympathy, Tenderness'. Lcu and Nellie sing 'The Girls of the Night'.
7. What does Lucy not toast in the song 'Lucy Meets Jekyll'?

Answer: happiness

'Here's to the night! Here's to romance...to those unafraid of taking a chance!' Hyde also makes this same toast to Lucy in 'Lucy Meets Hyde'.
8. What passionate song do Lucy and Hyde sing together?

Answer: 'It's A Dangerous Game'

Jekyll and Emma sing 'Take Me As I Am'. Jekyll sings 'This is the Moment'. Hyde sings 'Alive'.
9. The first time Lucy kisses Jekyll, why does she do it?

Answer: Out of gratitude for helping her

At first, Lucy only kisses Jekyll because she is thankful that Jekyll helped her after Hyde beat her. Then she realizes she has feelings for him and kisses him out of passion.
10. Finish this lyric: 'Love is worth forgiving for, now I realize - everything worth living for....'

Answer: is there in his eyes

From 'In His Eyes', sung separately and simultaneously by Lucy and Emma about their love for Jekyll.
11. Which actor who played the roles of Dr. Jekyll and Mr. Hyde on Broadway was the first to sing the music several keys higher, which is how it was originally written?

Answer: Sebastian Bach

All are Jekyll and Hyde leading men, but rock singer Sebastian Bach, his voice used to years of singing heavy metal, was the only one able to hit those high notes with ease!
12. Which of the following Jekyll and Hyde characters are not on the Board of Governors at St. Jude's Hospital?

Answer: Henry Jekyll

Henry Jekyll must go to the Board to ask permission to continue with his research, so he can't be on the Board!
13. Who is Hyde's first victim?

Answer: the Bishop of Basingstoke

Though all of these are killed by Hyde, the Bishop is the first. Hyde finds him with a teenage prostitute and mocks him for his hypocrisy. He then kills him and sets his body on fire while singing the 'Alive!' reprise at the end of the first act.
14. Why does Hyde kill Lucy?

Answer: he is jealous of her love for Jekyll

Hyde see Lucy with a letter from Jekyll telling her to leave London and giving her money to do so. He sings a reprise of 'Sympathy, Tenderness' to her as he viciously stabs her to death.
15. Who is killed at Jekyll's wedding?

Answer: Simon Stride

Jekyll suddenly transforms into Hyde without warning and breaks Stride's neck.
16. What are Jekyll's final words?

Answer: 'Emma....'

Emma cradles the dying Jekyll in her arms as he says her name and dies.
17. Who composed Jekyll and Hyde?

Answer: Frank Wildhorn

Andrew Lloyd Webber wrote 'the Phantom of the Opera', 'Cats', 'Evita', 'Jesus Christ Superstar', and others. Leonard Bernstein wrote 'West Side Story'. Frank Ebb wrote 'Cabaret' and 'Chicago'.
18. Which Jekyll and Hyde leading lady is married to the composer?

Answer: Linda Eder

19. How long has Jekyll been working on the good and evil project?

Answer: 7 years

'Seven years ago I started out on this alone, now it's alone I'll see it through to its conclusion!'
20. Which early Jekyll and Hyde leading man has also played the leads in 'The Phantom of the Opera' and 'Les Miserables'?

Answer: Colm Wilkinson

Crawford has only been in POTO, Rob Evan has played Valjean in 'Les Miz' and the lead roles in 'Jekyll and Hyde', but has not played in POTO. Robert Cuccioli has played Javert in 'Les Miz' in addition to originating the lead roles in 'Jekyll and Hyde', but has not played in POTO.
21. What popular musical did former 'Jekyll and Hyde' star Sebastian Bach admit to walking out of because he 'couldn't understand it'?

Answer: Les Miserables

How anyone could walk out of Les Miz is beyond me!
22. Who wrote the lyrics to Jekyll and Hyde?

Answer: Leslie Bricusse

Wildhorn wrote the music, Webber wrote Phantom, and Rice did lyrics for Jesus Christ Superstar, among others.
23. What original Broadway cast member's debut solo album did the composer produce?

Answer: Linda Eder

His wife, of course!
24. Which song was on both the original Broadway cast recording and the 1995 concept recording?

Answer: A New Life

'Lucy Meets Hyde' and 'The World Has Gone Insane' were on the concept album but not the cast album, as well as 'The Girls of the Night', 'Lucy Meets Jekyll', 'Board of Governors', and several others. 'Good 'N' Evil' is on the cast album.
25. How many people does Hyde kill in the whole show (Broadway production)?

Answer: 7

In this order: The Bishop of Basingstoke, General Lord Glossop, Lady Beaconsfield (Bessie), Sir Archibald Proops, Lord Savage (Teddy), Lucy, and Simon Stride. (in the touring production, a newsoby is also killed at the end of 'Murder, Murder')
Source: Author Lucy_Christine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 19 2023 : Guest 82: 13/25
Dec 15 2022 : Guest 101: 10/25

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Jekyll & Hyde Average
2. Jekyll and Hyde Tough
3. "Jekyll and Hyde" Lyrics Average
4. "Jekyll & Hyde" DVD Tough
5. 'Jekyll and Hyde' Lyrics Average
6. The Battle between Good and Evil Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us