Quiz about Jekyll  Hyde DVD
Quiz about Jekyll  Hyde DVD

"Jekyll & Hyde" DVD Trivia Quiz


"Jekyll & Hyde" is my favorite musical, and I love the DVD. Of course, it's never as good as seeing the show live, but I like being able to see it whenever I want. For those of you who have the DVD, this quiz is for you.

A multiple-choice quiz by CaseyRae2901. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Jekyll and Hyde

Author
CaseyRae2901
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,311
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Tough
Avg Score
13 / 25
Plays
543
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the actor and actresses who played the main three roles, in this order: Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Lucy Harris, Emma Carew. Hint

Kevin Gray, Michelle Dawson, Kate Suber
Chuck Wagner, Colleen Sexton, Andrea Rivette
David Hasselhoff, Colleen Sexton, Andrea Rivette
Robert Cuccioli, Linda Eder, Christiane Noll

2. State Dr. Jekyll's FULL name. Hint

Henry Albert John Jekyll
Henry John Albert Jekyll
Henry John Alfred Jekyll
Henry John Arthur Jekyll

3. State Emma Carew's full name. Hint

Emma Alice Margaret Carew
Emma Margaret Elizabeth Carew
Emma Alice Melissa Carew
Emma Anne Elizabeth Carew

4. How long has Lord Savage lived in St. James, and what does he claim he's never seen there? Hint

50 years, a wedding or a funeral
60 years, a pauper or a madman
15 years, a rich man
24 years, an honest man

5. What is the name of Emma's former lover?

Answer: (Two Words, 1st name and last name)
6. What kind of social occasion does Jekyll jokingly tell Emma that he tries never to miss? Hint

One attended by herself (Emma)
One attended by Lady Beaconsfield
One attended by Lord Savage
One attended by the Bishop of Basingstoke

7. Who does Guinevere recognize from Jekyll's party when they arrive at the Red Rat? Hint

Henry Jekyll
Emma Carew
Sir Danvers Carew
John Utterson

8. What does Guinevere say is all Lucy needs to learn?

Answer: (Four Words - to __ __ ____)
9. According to the song "Good N Evil", what was Lucy's philosophy? Hint

Good is evil and therefore all evil is good.
It's easier by far from the way that things are, to remain good and evil
Evil's the one that is free everywhere, good is the one that they sell
Evil does well, good, not so good

10. Which of these was NOT a reason for Jekyll's friends calling him a "devil"? Hint

He became engaged to Emma Carew
He gave Lucy his card
He kissed Lucy
He took his friends to the Red Rat

11. When Jekyll tells Utterson that he had found the volunteer that he needed, who did John, at first, think he meant? Hint

Someone from the Red Rat
One of Jekyll's servants
Someone from his engagement party
One of Emma's friends

12. Who/What does Emma accept as more important to Jekyll than she is? Hint

His experiment
Lucy
His Father
Mr. Utterson

13. What makes Jekyll agree to see Lucy when she visits his house? Hint

Poole advises him to see her
She has his visiting card
She wouldn't go away until he agreed to see her
He didn't agree to see her

14. During the song "Sympathy, Tenderness", what does Lucy say she sees in Jekyll's face? Hint

Sympathy & Tenderness
Friendliness & Gentleness
Goodness & Sweetness
Kindness

15. What makes Lucy say she's in love with Jekyll? Hint

He calls her a lady and treats her like one
Because he tells her first
She is jealous of his love for Emma
She never says it

16. What happened to make Jekyll kiss Lucy? Hint

Jekyll never kissed Lucy
She told him she loved him
She kissed his hand
Emma kissed Simon Stride

17. How does Archibald Proops address Hyde during the song "Murder, Murder"? His words were: "Step aside, ___
_______."
Hint

you creature
Mr. Hyde
you peasant
you monster

18. What word did Hyde say was probably hard for Lady Beaconsfield to pronounce?

Answer: (One Word)
19. Who is there to see Lord Savage off when he tries to escape Hyde? Hint

Sir Danvers and Emma Carew
Lady Beaconsfield and Archibald Proops
Dr. Jekyll and John Utterson
Guinevere and Lucy Harris

20. How did Emma get into Jekyll's laboratory in the beginning of Act II? Hint

Jekyll let her in
Poole let her in
Hyde let her in
She had a spare key

21. To whom does Jekyll leave all that he possesses? Hint

Emma Carew
John Utterson
Edward Hyde
Sir Danvers Carew

22. According to the song "In His Eyes", what, to Emma and Lucy, is worth forgiving for? Hint

love
happiness
Jekyll
a friend

23. What "sad news" does Hyde bring Lucy at the Red Rat? Hint

He has to go away
The Spider wants to kill her
The Red Rat is closing down
Jekyll has been injured

24. How did Jekyll address Lucy in his letter?

Answer: (Three Words)
25. Who was killed in his/her own bedroom? Hint

Emma Carew
Simon Stride
Lucy Harris
General Glossop


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the actor and actresses who played the main three roles, in this order: Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Lucy Harris, Emma Carew.

Answer: David Hasselhoff, Colleen Sexton, Andrea Rivette

David Hasselhoff starred as Dr. Jekyll and Mr. Hyde, Colleen Sexton played Lucy and Andrea Rivette played Emma Carew.
2. State Dr. Jekyll's FULL name.

Answer: Henry John Albert Jekyll

His name was said in the Wedding scene just before he began changing into Hyde.
3. State Emma Carew's full name.

Answer: Emma Alice Margaret Carew

Her full name is harder to catch than Jekyll's is, because it is said by the priest in the middle of Jekyll & Hyde's transformation, but if you listen closely, you can hear it.
4. How long has Lord Savage lived in St. James, and what does he claim he's never seen there?

Answer: 60 years, a pauper or a madman

Lord Savage asks Utterson, "If Jekyll's as clever as you say he is, what's he doing trying to save paupers and mad men? Of what possible use is that? I've lived in St. James for 60 years, and I've never even seen a pauper, let alone a mad man."
5. What is the name of Emma's former lover?

Answer: Simon Stride

Simon approached Emma at her engagement party and sings to her, "It's time to awaken before it's too late. Before you forever determine your fate." She refuses him, because she's in love with Henry Jekyll now. She sings, "I'm complete. In Henry's eyes I see what I am meant to be."
6. What kind of social occasion does Jekyll jokingly tell Emma that he tries never to miss?

Answer: One attended by Lady Beaconsfield

After Jekyll arrives to his own engagement party late, he asks Emma if she is angry with him. She tells him, "I'm just happy you're here." He responds, "Well, I try never to miss any social occasion attended by Lady Beaconsfield. Tell me, is there a Lord Beaconsfield?" Emma informs him, "He died 30 years ago." His answer is, "Sensible fellow!"
7. Who does Guinevere recognize from Jekyll's party when they arrive at the Red Rat?

Answer: John Utterson

John Utterson takes Jekyll and two others to the Red Tar and Guinevere, the manageress, recognizes John from previous visits and says "Mr. Utterson, is it not?" Jekyll, surprised, says "Mr. Utterson? Why, John!" Neither Sir Danvers Carew nor Emma Carew were ever at the Red Rat.
8. What does Guinevere say is all Lucy needs to learn?

Answer: To be on time

Lucy arrives at the Red Rat late and one of her friends says "I suppose you've been up in Hyde Park again listening to all them speeches?" Lucy responds with, "And what's wrong with that? I like to listen. I just want to learn." To which Guinevere responds, "All you need to learn is to be on time!"
9. According to the song "Good N Evil", what was Lucy's philosophy?

Answer: Good is evil and therefore all evil is good.

The lyric is: "My philosophy, any child can see, good is evil and therefore all evil is good!" All of these are lyrics from the song "Good N Evil", though.
10. Which of these was NOT a reason for Jekyll's friends calling him a "devil"?

Answer: He kissed Lucy

All four of these instances took place in the play, but no one except Jekyll and Lucy knew about their kiss.
11. When Jekyll tells Utterson that he had found the volunteer that he needed, who did John, at first, think he meant?

Answer: Someone from the Red Rat

Jekyll tells Utterson that he found a volunteer and Utterson says to him, "Promise me you're not contemplating a volunteer from the Red Rat!" Jekyll's reply is "Good Heaven's John! Do you think I'm such an unprincipled character?"
12. Who/What does Emma accept as more important to Jekyll than she is?

Answer: His experiment

Emma tells her father that the expirement is the most valuable thing in Jekyll's life. Sir Danvers replies, "Yes, after you!" and she says, "No, before me. Now, I understand that." Emma never knew about Lucy.
13. What makes Jekyll agree to see Lucy when she visits his house?

Answer: She has his visiting card

Poole enters and says "A young lady to see you sir." Jekyll repiles, "Send her away Poole." But then Poole tells him that it was no doubt she found his card "dropped on the street somewhere." Jekyll then says "My card? I will see her."
14. During the song "Sympathy, Tenderness", what does Lucy say she sees in Jekyll's face?

Answer: Friendliness & Gentleness

All of these adjectives are used in the song, but only friendliness and gentleness are used to describe Jekyll's face.
15. What makes Lucy say she's in love with Jekyll?

Answer: He calls her a lady and treats her like one

After he treats her injury, she tells him that she feels "like a lady." He then turns to her and says "You are a lady. A most extraordinary lady." Then she sings "I am in love with the things that I see in his face." Lucy didn't know Emma existed, let alone that Jekyll was engaged to her.
16. What happened to make Jekyll kiss Lucy?

Answer: She kissed his hand

As a thanks for his helping her, Lucy kisses Jekyll's hand. He then leans down and they kiss out of passion.
17. How does Archibald Proops address Hyde during the song "Murder, Murder"? His words were: "Step aside, ___ _______."

Answer: you creature

Hyde finds Proops, Lady Beaconsfield, and Lord Savage together, addressing them as Faith, Hope, and Charity. Lord Savage recognizes Hyde from when he saw him kill General Glossop, and tries to save Lady Beaconsfield, but Hyde interrupts, saying "Sweet how you hypocrites hang together." Then Proops steps up to him and says "Step aside, you....creature."
18. What word did Hyde say was probably hard for Lady Beaconsfield to pronounce?

Answer: Please

As Hyde strangles Lady Beaconsfield with her own diamond necklace, she yells out "Please!" and he says, "Please? That's a hard word for you to pronounce, isn't it, M'Lady? Probably the first time you've ever used it."
19. Who is there to see Lord Savage off when he tries to escape Hyde?

Answer: Sir Danvers and Emma Carew

Sir Danvers asks Lord Savage if he is traveling and Savage responds, "No, escaping!" Emma asks him where he is going and at first he won't tell them, but eventually does. As they are leaving, Hyde kills Savage.
20. How did Emma get into Jekyll's laboratory in the beginning of Act II?

Answer: Poole let her in

Jekyll comes into his laboratory and finds Emma reading his journal. He asks her how she got in and she answers, "Poole let me in. The laboratory door was unlocked."
21. To whom does Jekyll leave all that he possesses?

Answer: Edward Hyde

Jekyll leaves everything to Hyde.
22. According to the song "In His Eyes", what, to Emma and Lucy, is worth forgiving for?

Answer: love

Lucy and Emma sing their duet "In His Eyes" about the man they both love, even though they don't know that the other exists. The lyric is: "Love is worth forgiving for. Now I realize, everything worth living for is there in his eyes."
23. What "sad news" does Hyde bring Lucy at the Red Rat?

Answer: He has to go away

Hyde tells Lucy, "I have some rather sad news, Lucy. I must go away for a while. A friend and I have a little...dispute to settle." Though the Spider didn't want to kill her at this point, he had threatened her life in an earlier scene.
24. How did Jekyll address Lucy in his letter?

Answer: My dearest Lucy

Jekyll begins his letter, "My dearest Lucy". Later, this is echoed when Hyde comes into Lucy's room and calls out to her, "Dearest Lucy!"
25. Who was killed in his/her own bedroom?

Answer: Lucy Harris

Lucy is murdered by Hyde in her bedroom. Hyde kills Simon Stride at Henry and Emma's wedding and he kills General Glossop at the Bishop of Basingstoke's funeral. Emma Carew survives the whole show.
Source: Author CaseyRae2901

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Jekyll and Hyde Average
2. Jekyll & Hyde Average
3. Jekyll and Hyde Tough
4. "Jekyll and Hyde" Lyrics Average
5. 'Jekyll and Hyde' Lyrics Average
6. The Battle between Good and Evil Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us