Quiz about The Battle between Good and Evil
Quiz about The Battle between Good and Evil

The Battle between Good and Evil Quiz


See how much you know about the songs from 'Jekyll and Hyde'. The first 10 questions I'll give you some lyrics & you have to name the song in which they come from. In questions 11 - 20 I'll give you lyrics and you name the character who sings them.

A multiple-choice quiz by confused cass. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals H-N
  8. »
  9. Jekyll and Hyde

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
168,136
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
14 / 20
Plays
393
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song is this line from:
"I like to have a man for breakfast each day. I'm very social and I like it that way."?
Hint

Girls of the Night
Facade
Bring on the Men
I Need to Know

2. What song is this line from:
"I must be wise, I must try to analyse each change in me."?
Hint

Confrontation
His Work and Nothing More
Alive
Transformation

3. What song is this from:
"So many secrets I long to share, all I have needed is someone there..."?
Hint

Someone Like You
A New Life
In His Eyes
Facade

4. What song is this line from:
"The frightened princess doesn't know what to do! Does she just run away? Does she risk it and stay? Either way there's no way to win."?
Hint

Murder, Murder
Alive
It's a Dangerous Game
Confrontation

5. What song is this line from:
"I'll search the world until the answer's found and then success will pound upon my door!"?
Hint

Transformation
No One Must Ever Know
I Need to Know
Lost in the Darkness

6. What song does this line come from:
"Take all your evil deeds and rot in hell!" ?
Hint

Streak of Madness
Possessed
Confrontation
How Can I Continue On?

7. What song is this line from:
"I'm inclined to think half mankind thinks the other half is blind."?
Hint

Facade
Streak of Madness
Letting Go
Reflections

8. What song is this line from:
"They call him 'La creme de la creme'"?
Hint

Girls of the Night
Facade
It's a Dangerous Game
The Engagement Party

9. What song is this line from:
"London has this killer on the loose! Or a gang! Either way - Let 'em hang!"?
Hint

Murder, Murder
Lost in the Darkness
It's a Dangerous Game
Board of Governers

10. What line is this song from:
"And most of all, the look that hypnotized me!"?
Hint

Once upon a Dream
Someone like you
In His Eyes
Lisa Carew ( or Emma Carew)

11. Who sings this line:
"Dear God, guide me. Show me how to succeed."?
Hint

Henry Jekyll
John Utterson
Stride
Lucy Harris

12. Who sings this line:
"A new dream I have one I know that very few dream."?
Hint

Hyde
Lisa (or Emma)
Lucy
Jekyll

13. Who sings this:
"Lisa,(or Emma, in some versions) all my life I've been possessed"?
Hint

Lady Nosh
Stride
John Utterson
Jekyll

14. Who sings this line:
"Doctor Jekyll may I be the first to wish you and your bride-to-be peace and prosperity?"?
Hint

John Utterson
Lucy
Hyde
Stride

15. Who sings this:
"If you are wise, you will see me there love... is the only danger!"?
Hint

Lucy
Jekyll
Nellie
Lisa (or Emma, in some versions)

16. Who sings this line:
"Don't destroy the work you've done! Henry, there's too much at stake!"?
Hint

John Utterson
Lord Savage
Stride
Bishop of Basingstoke

17. Who sings this:
"Like the night, it's a secret sinister, dark and unknown. I do not know what I seek yet I'll seek it alone!"?
Hint

Jekyll
Hyde
Lucy
Lord Savage

18. Who sings this line:
"He has his work and nothing more! He is obsessed"?
Hint

Lisa (Emma)
Sir Danvers
John Utterson
Jekyll

19. Who sings this:
"Time's not a friend - hurrying by I wonder..."Who am I?"?
Hint

Sam
Lisa (Emma)
Lucy
Nellie

20. Who sings this line:
"I'll become whole as you dance with death!"?
Hint

Hyde
Jekyll
Lucy
Sir Danvers


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song is this line from: "I like to have a man for breakfast each day. I'm very social and I like it that way."?

Answer: Bring on the Men

This is sung by Lucy and the Dreg's girls and there are some brilliant costumes in this scene.
2. What song is this line from: "I must be wise, I must try to analyse each change in me."?

Answer: Transformation

Jekyll sings this just after he takes the formula.
3. What song is this from: "So many secrets I long to share, all I have needed is someone there..."?

Answer: Someone Like You

Lucy sings this song about Jekyll after he treated her wounds caused by Hyde. She is unaware the two are one and the same.
4. What song is this line from: "The frightened princess doesn't know what to do! Does she just run away? Does she risk it and stay? Either way there's no way to win."?

Answer: It's a Dangerous Game

This song is a powerful duet between Lucy and Hyde just before he kills her.
5. What song is this line from: "I'll search the world until the answer's found and then success will pound upon my door!"?

Answer: No One Must Ever Know

Jekyll sings this song in desperation after Hyde has killed so many people. He is determined to find a way to undo the formula and succeed.
6. What song does this line come from: "Take all your evil deeds and rot in hell!" ?

Answer: Confrontation

This song is right at the end. It is the final battle between Jekyll and Hyde, good and evil.
7. What song is this line from: "I'm inclined to think half mankind thinks the other half is blind."?

Answer: Facade

All the street people sing this song about the rich people, just before the engagement party begins.
8. What song is this line from: "They call him 'La creme de la creme'"?

Answer: Facade

This is sung by the street people before the engagement party.
9. What song is this line from: "London has this killer on the loose! Or a gang! Either way - Let 'em hang!"?

Answer: Murder, Murder

This song is sung by a news crier announcing the newest murders committed by Hyde.
10. What line is this song from: "And most of all, the look that hypnotized me!"?

Answer: In His Eyes

This is a pretty duet between Lucy and Lisa (also known as Emma in some versions). They both are in love with the same man, although they don't know it.
11. Who sings this line: "Dear God, guide me. Show me how to succeed."?

Answer: Henry Jekyll

This line comes from "I Need to Know" and Jekyll sings about his dream.
12. Who sings this line: "A new dream I have one I know that very few dream."?

Answer: Lucy

This line is from 'A New Life' where Lucy sings about wanting to escape the life she has and start over.
13. Who sings this: "Lisa,(or Emma, in some versions) all my life I've been possessed"?

Answer: Jekyll

This line takes place at the engagement party.
14. Who sings this line: "Doctor Jekyll may I be the first to wish you and your bride-to-be peace and prosperity?"?

Answer: Stride

This line comes from "The Engagement Party".
15. Who sings this: "If you are wise, you will see me there love... is the only danger!"?

Answer: Lisa (or Emma, in some versions)

Lisa (Emma) sings this to Jekyll during 'Take Me As I Am'.
16. Who sings this line: "Don't destroy the work you've done! Henry, there's too much at stake!"?

Answer: John Utterson

John tells Jekyll not to give up in "How Can I Continue On" after Jekyll has given up after being turned down by the Board of Governors.
17. Who sings this: "Like the night, it's a secret sinister, dark and unknown. I do not know what I seek yet I'll seek it alone!"?

Answer: Hyde

This is from the song "Alive". Hyde has just been released from Jekyll and is on the prowl.
18. Who sings this line: "He has his work and nothing more! He is obsessed"?

Answer: Sir Danvers

This is in "His Work and Nothing More". Sir Danvers has noticed the change in Jekyll's behaviour and questions whether he is too involved with his work.
19. Who sings this: "Time's not a friend - hurrying by I wonder..."Who am I?"?

Answer: Lucy

Lucy questions who she really is in the song "No One Knows Who I Am".
20. Who sings this line: "I'll become whole as you dance with death!"?

Answer: Jekyll

Jekyll battles with Hyde in "Confrontation".
Source: Author confused cass

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Jekyll and Hyde Average
2. 'Jekyll and Hyde' Lyrics Average
3. Jekyll and Hyde Tough
4. "Jekyll & Hyde" DVD Tough
5. Jekyll & Hyde Average
6. "Jekyll and Hyde" Lyrics Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us