Quiz about Name the Sondheim Show
Quiz about Name the Sondheim Show

Name the Sondheim Show Trivia Quiz


So you think you know your Sondheim? Can you pick the show given just a brief phrase from the lyrics? Good luck!

A multiple-choice quiz by spod. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Composers and Lyricists
  8. »
  9. Stephen Sondheim

Author
spod
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
279,766
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
430
Last 3 plays: Guest 123 (9/10), Guest 52 (5/10), Guest 82 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which show would you hear the line "Whatever you can do with them, she's done"? Hint

Company
Follies
A Funny Thing Happened on the Way to the Forum
Merrily We Roll Along

2. Which show includes the line "This is the world I meant"? Hint

Into the Woods
Sunday in the Park with George
Sweeney Todd
Anyone Can Whistle

3. In which show does a character sing "Too busy to know that they're fools"? Hint

Sweeney Todd
Assassins
Company
Passion

4. Which show has a song with the line "Where others would hurry I stroll"? Hint

Follies
Anyone Can Whistle
A Funny Thing Happened on the Way to the Forum
Merrily We Roll Along

5. In which show would you hear "I was just acting for someone up there"? Hint

Sweeney Todd
Passion
Anyone Can Whistle
Assassins

6. Which show has the line "We'll do wonders, won't we"? Hint

Company
Merrily We Roll Along
Sweeney Todd
Follies

7. In which show would you hear someone sing "And there's every indication that they're planning to stay"? Hint

Company
Pacific Overtures
A Little Night Music
Into the Woods

8. Which show includes a song with the line "She'll grow older by the hour"? Hint

Sunday in the Park with George
Sweeney Todd
Follies
A Little Night Music

9. In which show would you hear "The choice may have been mistaken"? Hint

Sunday in the Park with George
Assassins
Follies
A Little Night Music

10. In which show would you hear the line "He has lots of hills to climb"? Hint

Sunday in the Park with George
A Funny Thing Happened on the Way to the Forum
Assassins
Anyone Can Whistle


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which show would you hear the line "Whatever you can do with them, she's done"?

Answer: Follies

This is from the song "The Story of Lucy and Jessie", which is Phyllis' number in the Follies sequence at the end of the show. For the 1987 London revival, it was replaced with "Ah, but Underneath!", performed by Diana Rigg.
2. Which show includes the line "This is the world I meant"?

Answer: Into the Woods

From the beginning of the Witch's "Lament" for her adopted daughter Rapunzel, where she bitterly regrets the fact that she couldn't keep Rapunzel safe in her tower.
3. In which show does a character sing "Too busy to know that they're fools"?

Answer: Company

From the wonderful "The Ladies Who Lunch", where the acerbic Joanne, armed with her vodka stingers, reflects on the different ways of being a married woman. This line refers to "the girls who play wife".
4. Which show has a song with the line "Where others would hurry I stroll"?

Answer: A Funny Thing Happened on the Way to the Forum

From "I'm Calm", which is Hysterium's attempt to calm himself down after Pseudolus persuades him to dress up as a girl and play dead. It doesn't work!
5. In which show would you hear "I was just acting for someone up there"?

Answer: Assassins

Charlie Guiteau's defence for killing President Garfield, from "The Ballad of Guiteau". "But God was acquitted and Charlie committed".
6. Which show has the line "We'll do wonders, won't we"?

Answer: Sweeney Todd

Sweeney sings to his razors and Mrs Lovett sings to Sweeney in the disturbing duet "My Friends".
7. In which show would you hear someone sing "And there's every indication that they're planning to stay"?

Answer: Pacific Overtures

From "Chrysanthemum Tea", one of my favourite Sondheim numbers. "They" are of course the American ships who have arrived to cause havoc in an isolated Japan.
8. Which show includes a song with the line "She'll grow older by the hour"?

Answer: A Little Night Music

"And be hopelessly shattered by Saturday night". The Countess convinces her young friend Anne Egerman to go head to head with the woman she suspects is her husband's mistress, in the song "A Weekend in the Country".
9. In which show would you hear "The choice may have been mistaken"?

Answer: Sunday in the Park with George

"The choosing was not". From "Move On". I'm a fan of Jenna Russell's interpretation of Dot from the 2006 London production.
10. In which show would you hear the line "He has lots of hills to climb"?

Answer: Anyone Can Whistle

"And a hero doesn't come till the nick of time". From "There Won't be Trumpets", which was cut from the original production but included on the cast recording.
Source: Author spod

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 05 2023 : Guest 123: 9/10
Jan 27 2023 : Guest 52: 5/10
Jan 20 2023 : Guest 82: 3/10
Dec 27 2022 : Guest 82: 8/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us