Quiz about Sondheim 101
Quiz about Sondheim 101

Sondheim 101 Trivia Quiz


Here's a little fun about Stephen Sondheim's musicals. Hope you have fun with these. They are not too hard.

A multiple-choice quiz by malizma. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Composers and Lyricists
  8. »
  9. Stephen Sondheim

Author
malizma
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,996
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1647
Last 3 plays: Guest 78 (5/10), Guest 52 (6/10), Guest 82 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 'Being Alive' comes from what Sondheim musical? Hint

Merrily We Roll Along
Company
West Side Story
Saturday Night

2. Who sings 'Agony' in "Into The Woods"? Hint

Cinderella and Snow White
Cindrella's Prince and Rapunzel's Prince
The Narrator
The Witch

3. Who played Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street in the stage musical "Sweeney Todd"? Hint

Tom Bosley
Len Cariou
Angela Lansbury
Christopher Walken

4. What was the name of Dot's daughter in "Sunday In The Park with George"? Hint

Porsche
Josephine
Marie
Elise

5. What is the name of the ill-fated heroine in the musical "Passion"? Hint

Charlotte
Fosca
Madeline
Clara

6. With whom did Stephen Sondheim study? Hint

Richard Rodgers
Noel Coward
Cy Coleman
Oscar Hammerstein

7. Who played Amy in the original Broadway production of "Company"? Hint

Madeline Kahn
Beth Howland
Angela Lansbury
Barbara Barrie

8. Who replaced Bernadette Peters as the witch in the Broadway production of 'Into The Woods'? Hint

Rebecca Luker
Glenn Close
Phylicia Rashâd
Eartha Kitt

9. Who directed both 'Sunday In The Park With George' and 'Into The Woods'? Hint

Stephen Sondheim
James Lapine
Graziella Danielle
George Furth

10. Which Star Trek Officer co-starred in 'Sunday In The Park with George'? Hint

Brent Spiner
Patrick Stewart
Gates McFadden
Leonard Nimoy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Being Alive' comes from what Sondheim musical?

Answer: Company

2. Who sings 'Agony' in "Into The Woods"?

Answer: Cindrella's Prince and Rapunzel's Prince

These princes are trying to catch up with their princesses of choice.
3. Who played Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street in the stage musical "Sweeney Todd"?

Answer: Len Cariou

Len Cariou won a Tony Award for his portrayal of Sweeney Todd.
4. What was the name of Dot's daughter in "Sunday In The Park with George"?

Answer: Marie

Dot gets this name from an early reading book as she educated herself to read.
5. What is the name of the ill-fated heroine in the musical "Passion"?

Answer: Fosca

Fosca was the ill-fated heroine with her ghostly appearance and frightful weak spells.
6. With whom did Stephen Sondheim study?

Answer: Oscar Hammerstein

Oscar Hammerstein was best known as a lyricist but actually was a skilled composer.
7. Who played Amy in the original Broadway production of "Company"?

Answer: Beth Howland

Beth Howland is probably best known for her role of Vera on the TV series "Alice." However, she made 'Crazy Amy' come to life and get cold feet in "Company" first.
8. Who replaced Bernadette Peters as the witch in the Broadway production of 'Into The Woods'?

Answer: Phylicia Rashâd

This lady was best known as playing Bill Cosby's wife in both the 'The Cosby Show' and 'Cosby' and in real life is married to football great Ahmad Rashâd.
9. Who directed both 'Sunday In The Park With George' and 'Into The Woods'?

Answer: James Lapine

James Lapine won a Tony for "Into The Woods" but was disappointed when "Sunday In The Park..." failed to garner the best musical honors.
10. Which Star Trek Officer co-starred in 'Sunday In The Park with George'?

Answer: Brent Spiner

Brent Spiner showed his singing talents in one of the "Star Trek" movies by singing a selection from "Pirate of Penzance" with Patrick Stewart.
Source: Author malizma

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 06 2023 : Guest 78: 5/10
Jan 27 2023 : Guest 52: 6/10
Jan 20 2023 : Guest 82: 3/10
Jan 03 2023 : Guest 94: 8/10
Dec 27 2022 : Guest 82: 9/10
Dec 20 2022 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us