Quiz about No Time for Sargents
Quiz about No Time for Sargents

No Time for Sargents Trivia Quiz


"Sergeant" is a word that is commonly spelt wrong. In a poll by OnePoll.com of 5000 people in the UK they listed the 10 most commonly misspelt words in the UK. All you have to do is pick out the word that is spelt correctly. UK spelling applies.

A multiple-choice quiz by pmarney. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. English
  8. »
  9. Spelling Bee

Author
pmarney
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
362,179
Updated
Aug 07 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1177
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 15 (10/10), demurechicky (10/10), Guest 45 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This word was number 10 in the survey and means "not needed or essential". What is the correct spelling of this word? Hint

Uneccesary
Unneccessary
Unneccesary
Unnecessary

2. This word was number 9 in the survey and means "agreement in the judgment or opinion reached by a group". What is the correct spelling of this word? Hint

Concensas
Concensus
Concenses
Consensus

3. This word was number 8 in the survey and means "preconceived opinion that is not based on reason". What is the correct spelling of this word? Hint

Predjudice
Prejudice
Predudice
Predujice

4. This word was number 7 in the survey and means "a thick viscous substance secreted by the mucous membranes of the respiratory passages". What is the correct spelling of this word? Hint

Plegm
Phlem
Phlegm
Phelgm

5. This word was number 6 in the survey and means "a cabbage of a variety bearing heads of green or purplish flower buds". What is the correct spelling of this word? Hint

Broccoli
Brocoli
Brocolli
Broccolli

6. This word was number 5 in the survey and means "a system of government in which most of the important decisions are made by state officials rather than by elected representatives". What is the correct spelling of this word? Hint

Bureacracy
Beuracracy
Beauracracy
Bureaucracy

7. This word was number 4 in the survey and means "a plan for attaining a particular goal". What is the correct spelling of this word? Hint

Manover
Manourvre
Manouver
Manoeuvre

8. This word was number 3 in the survey and means "accuse of or charge with a serious crime". What is the correct spelling of this word? Hint

Indict
Indite
Indicte
Endict

9. This word was number 2 in the survey and means "Grossly irreverent toward what is or is held to be sacred". What is the correct spelling of this word? Hint

Sacreligious
Scarligious
Sacriligious
Sacrilegious

10. This word was number 1 in the survey and means "without doubt". What is the correct spelling of this word? Hint

Definantly
Definately
Definitely
Definatly


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This word was number 10 in the survey and means "not needed or essential". What is the correct spelling of this word?

Answer: Unnecessary

"Unecessary" as a common misspelling of "unnecessary" is used by 13% of people whilst the option "unneccessary" is used by 12%.
2. This word was number 9 in the survey and means "agreement in the judgment or opinion reached by a group". What is the correct spelling of this word?

Answer: Consensus

"Concensus" is the most common misspelling of "consensus". This spelling is used by 64% who spell the word incorrectly.
3. This word was number 8 in the survey and means "preconceived opinion that is not based on reason". What is the correct spelling of this word?

Answer: Prejudice

The biggest percentage of people spelling "prejudice" wrong spell it as "predjudice". This is 33% of people who spell the word incorrectly.
4. This word was number 7 in the survey and means "a thick viscous substance secreted by the mucous membranes of the respiratory passages". What is the correct spelling of this word?

Answer: Phlegm

The most common misspelling of "phlegm" is "phlem", with a huge 86% spelling it this way.
5. This word was number 6 in the survey and means "a cabbage of a variety bearing heads of green or purplish flower buds". What is the correct spelling of this word?

Answer: Broccoli

"Brocolli" is the way most people spell "broccoli" wrong. Almost half of the people misspelling "broccoli" use that spelling, 44% in total.
6. This word was number 5 in the survey and means "a system of government in which most of the important decisions are made by state officials rather than by elected representatives". What is the correct spelling of this word?

Answer: Bureaucracy

Almost a quarter of all people that spell "bureaucracy" wrongly use the option "bureacracy". It is easy to see why 24% of these people spell it in this way.
7. This word was number 4 in the survey and means "a plan for attaining a particular goal". What is the correct spelling of this word?

Answer: Manoeuvre

Sources say almost 100% of the people who misspell "manoeuvre" spell it as "manouver".
8. This word was number 3 in the survey and means "accuse of or charge with a serious crime". What is the correct spelling of this word?

Answer: Indict

"Indicte" is the most common misspelling of "indict". Again, some sources say this misspelling is used by nearly 100% of people who spell the word wrong.
9. This word was number 2 in the survey and means "Grossly irreverent toward what is or is held to be sacred". What is the correct spelling of this word?

Answer: Sacrilegious

Apparently 65% of people who misspell "sacrilegious" use the spelling "sacreligious". People were confused over whether it has an 'E' or 'I' in the middle. The problem could also be confusing because violation of something religious seems, logically, as though it ought to contain the word "religious", not "rilegious".
10. This word was number 1 in the survey and means "without doubt". What is the correct spelling of this word?

Answer: Definitely

"Definitely" is the most commonly misspelt word in the English language in the UK. The most common error was to mix up the second I with an A.
Source: Author pmarney

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : Guest 15: 10/10
Jan 21 2023 : demurechicky: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 45: 7/10
Jan 05 2023 : cyndi50: 6/10
Jan 01 2023 : Guest 172: 8/10
Dec 21 2022 : Guest 174: 7/10
Dec 04 2022 : ladyp1214: 9/10
Dec 04 2022 : Guest 98: 6/10
Nov 27 2022 : Guest 43: 9/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us