Quiz about More Words That Make Me Stop and Think
Quiz about More Words That Make Me Stop and Think

More Words That Make Me Stop and Think.. Quiz


Before I Put Them Down in Ink. Here are more words that a lot of us have to stop to think about before writing them. Choose the correct one to write. (US English spellings.)

A multiple-choice quiz by habitsowner. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. English
  8. »
  9. Spelling Bee

Author
habitsowner
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
344,671
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1939
Last 3 plays: Guest 15 (7/10), cyndi50 (8/10), Guest 172 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Since the last quiz stopped with a "J", we'll begin this one with a "K". What is a name for a place where a child often goes to school before starting first grade? Hint

kindergarten
kindegarden
kindergarden
kindegarten

2. Our "L" word is a place a scientist often works. Can you tell me what it is? Hint

labratory
laboratory
laborratory
labboratory

3. Hmmm...for "M" let's find a word for something very small. Hint

minniature
miniture
miniature
minature

4. Our "N" word is used when something absolutely HAS to be used or worked with or is required. What is it? Hint

necessarry
neccessary
necessary
neccesary

5. Now with our "O" word, we come to one that I really have to sit and think about at times. It means happening from time to time or now and again. Please tell me what it is. Hint

occassional
occasionel
ocassionel
occasional

6. Our "P" word is one that is used all the time, and yet makes almost everyone hesitate now and again. It means to continue on trying to finish what you are doing, like a project, against all odds. Hint

perservere
perseveer
perserveer
persevere

7. Aha, "Q". Some would say this is what my mother-in-law is...just kidding, of course. It means whining or being fretful all the time. Go ahead, pick out the correct spelling. Hint

querolous
querulous
querulus
querolus

8. Now to "R". This is another one that really makes me, at least, hesitate before writing it. It's what one does when one tells someone else to try a restaurant or store that they really like. Hint

reccommend
recammend
reccomend
recommend

9. "S" is what we are when we do something very, very well. Pick out the correctly spelled "S" word for me, please. Hint

successfull
successful
succesful
sucessful

10. And, finally, we're at "T". That knotty word when we are "giving" an asset in a legal manner to another is known as what? Hint

transferring
transfiering
transfering
transfirring


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Since the last quiz stopped with a "J", we'll begin this one with a "K". What is a name for a place where a child often goes to school before starting first grade?

Answer: kindergarten

This word comes from the German and, according to Webster, was first used about 1852. It means "child" and "garden", which is most likely why we are often confused about its spelling.
2. Our "L" word is a place a scientist often works. Can you tell me what it is?

Answer: laboratory

The word comes from the Latin "laboratorium", and then later to "labor". As "laboratory" it was used first in 1605. I'm sure that's often how what the people who work there think it is, too!
3. Hmmm...for "M" let's find a word for something very small.

Answer: miniature

Don't we all love the "miniature" towns at Christmas time, on the mantle or near the hearth? Its first known use in English was in 1586.
4. Our "N" word is used when something absolutely HAS to be used or worked with or is required. What is it?

Answer: necessary

It was first used in the 14th century, and is probably from the Latin "necessarius" trough the Middle English "necessarie". And it is absolutely necessary that we spell it correctly.
5. Now with our "O" word, we come to one that I really have to sit and think about at times. It means happening from time to time or now and again. Please tell me what it is.

Answer: occasional

This word was first seen about 1631. Although it's a very useful word, I think I can understand why it took so many years to come into use. In fact, sometimes it looks wrong when it's right!
6. Our "P" word is one that is used all the time, and yet makes almost everyone hesitate now and again. It means to continue on trying to finish what you are doing, like a project, against all odds.

Answer: persevere

From Latin, to Anglo-French, to Middle English it seems to have been first used as is in the 14th century.
7. Aha, "Q". Some would say this is what my mother-in-law is...just kidding, of course. It means whining or being fretful all the time. Go ahead, pick out the correct spelling.

Answer: querulous

From the Latin, "querulus", to Middle English and first seen used in the 15th century. (No, my mother-in-law is not THAT old!)
8. Now to "R". This is another one that really makes me, at least, hesitate before writing it. It's what one does when one tells someone else to try a restaurant or store that they really like.

Answer: recommend

Tough word at times. Might almost as well be using the original Latin from which it comes, meaning to "commend". From there it went to Anglo-French, and finally to Middle English where we first heard of it in the 14th century.
9. "S" is what we are when we do something very, very well. Pick out the correctly spelled "S" word for me, please.

Answer: successful

The word was first used in 1568. I wonder why it came into use so late for there certainly had to be a use for it before then.
10. And, finally, we're at "T". That knotty word when we are "giving" an asset in a legal manner to another is known as what?

Answer: transferring

As many of our other words, this comes originally from Latin to Anglo-French to Middle English, in the form of "transferren". It was first seen used in the 14th century.
Source: Author habitsowner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : Guest 15: 7/10
Jan 05 2023 : cyndi50: 8/10
Jan 01 2023 : Guest 172: 9/10
Dec 30 2022 : Dsukh: 7/10
Dec 21 2022 : Guest 174: 6/10
Dec 11 2022 : Guest 99: 9/10
Dec 04 2022 : Guest 98: 7/10
Nov 30 2022 : Guest 206: 10/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us