FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Tony Awards
Quiz about The Tony Awards

The Tony Awards Trivia Quiz


Every year the Tony Awards showcase achievements in the Broadway arts. Test your knowledge on this great awards show!

A multiple-choice quiz by luckystar_30. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Theatre
  8. »
  9. Tony Awards

Author
luckystar_30
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
285,300
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
522
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), Guest 111 (0/10), Guest 98 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the actual name of the Tony awards? Hint


Question 2 of 10
2. What year did the Tony Awards start? Hint


Question 3 of 10
3. What 2001 musical garnered 15 nominations?
Hint


Question 4 of 10
4. Actresses in the role of Mama Rose in "Gypsy" have been nominated for the Best Actress Tony several times. Who actually won?


Hint


Question 5 of 10
5. What show opened on May 9th, 1994 and closed January 7th, 1995 making it the musical with the shortest run to win Best Musical? Hint


Question 6 of 10
6. Who won Best Actress in a musical in 2004? Hint


Question 7 of 10
7. This person has won a Tony, Oscar, Grammy, and an Emmy Award. Hint


Question 8 of 10
8. How much were tickets to the first Tony ceremony? Hint


Question 9 of 10
9. What does the actual Tony award do? Hint


Question 10 of 10
10. London has an award for theatre in the West End that is similar to the Tony awards. What is it called? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 06 2024 : Guest 111: 0/10
Apr 03 2024 : Guest 98: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the actual name of the Tony awards?

Answer: The Antoinette Perry Awards for Excellence in Theatre

Antoinette Perry was an actress and a director. She also co-founded the American Theatre Wing.
2. What year did the Tony Awards start?

Answer: 1947

The first Tony Awards were in the Grand Ballroom at the Waldorf Astoria hotel. They were on Easter Sunday, April 6, 1947.
3. What 2001 musical garnered 15 nominations?

Answer: The Producers

It won 12, one of which was Best Musical.
4. Actresses in the role of Mama Rose in "Gypsy" have been nominated for the Best Actress Tony several times. Who actually won?

Answer: Angela Lansbury

Tyne Daly also won for Mama Rose in 1990.
5. What show opened on May 9th, 1994 and closed January 7th, 1995 making it the musical with the shortest run to win Best Musical?

Answer: Passion

Passion ran for 280 performances.
6. Who won Best Actress in a musical in 2004?

Answer: Idina Menzel

She won for "Wicked".
7. This person has won a Tony, Oscar, Grammy, and an Emmy Award.

Answer: Audrey Hepburn

She is not the only person to have won all three. Other performers include Helen Hayes, John Gielgud, and Rita Moreno.
8. How much were tickets to the first Tony ceremony?

Answer: $7.00

The show is still open to the public.
9. What does the actual Tony award do?

Answer: spins

The Tony Award is a disk made of silver and has the drama masks on one side and a picture of Antoinette Perry on the other. It is on a little black pedestal and actually spins.
10. London has an award for theatre in the West End that is similar to the Tony awards. What is it called?

Answer: The Olivier Award

Its full name is the Laurence Olivier Award and is a small bust of the actor.
Source: Author luckystar_30

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us