FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tonys for Tony
Quiz about Tonys for Tony

Tonys for Tony Trivia Quiz


In honor of the Tony Awards I have made this quiz about people named Tony who have either been nominated for or won the Tony Award. Three people are repeated as I only had 12, but they're for different shows.

A multiple-choice quiz by ilona_ritter. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Theatre
  8. »
  9. Tony Awards

Author
ilona_ritter
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
210,240
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
569
Last 3 plays: PurpleComet (13/15), Guest 98 (6/15), Guest 111 (0/15).
- -
Question 1 of 15
1. This person didn't actually win or get nominated, but the Tony Awards are named after her. What is her name? Hint


Question 2 of 15
2. Tony Azito was in four shows, but only nominated for a Tony for one of them. Which show was it? Hint


Question 3 of 15
3. In 1961 Tony Duquette won a Tony Award. What did he win it for? Hint


Question 4 of 15
4. In 1994 this Tony won for Best Play, for his play "Angels in America: Perestroika". Which Tony is he? Hint


Question 5 of 15
5. Which Tony was nominated for an award in 1983 for Best Actor in a Play? Hint


Question 6 of 15
6. Tony Randall has never won a Tony, but has been nominated many times. How many times was he nominated? Hint


Question 7 of 15
7. Tony Roberts was nominated in 1968 but didn't win. The show was "How Now, Dow Jones". What category was he nominated for? Hint


Question 8 of 15
8. In 2004, Tony Kushner was nominated with Jeanine Tesori for best score for "Caroline, or Change." However, they didn't win, Robert Lopez and Jeff Marx won. What show was the winning show that year for best score? Hint


Question 9 of 15
9. Did Tony Shalhoub win the Tony Award in 1992?


Question 10 of 15
10. In 1985 Anthony Fisher won the Tony for Best Musical. What was the musical?

Answer: (Two Words)
Question 11 of 15
11. Which Tony won the 1984 Tony Award for Best Scenic Design? Hint


Question 12 of 15
12. Tony Tanner was nominated twice in 1982 for the same musical in different categories. What was the musical? Hint


Question 13 of 15
13. Tony Roberts was nominated again for a Tony Award in 1969 and again he did not win. For what show was he nominated? Hint


Question 14 of 15
14. Of the 16 awards that Tony Walton was nominated for how many did he actually win? Hint


Question 15 of 15
15. What was the very first year Tony Walton was nominated for a Tony? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : PurpleComet: 13/15
Apr 07 2024 : Guest 98: 6/15
Apr 06 2024 : Guest 111: 0/15
Apr 06 2024 : Hannah500: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This person didn't actually win or get nominated, but the Tony Awards are named after her. What is her name?

Answer: Antoinette Perry

Antoinette Perry was born June 27, 1888 in Denver Colorodo. She was a producer, performer and director in theatre. She died June 28, 1946 in New York City. The Tony Awards started the year after her death in 1947.
2. Tony Azito was in four shows, but only nominated for a Tony for one of them. Which show was it?

Answer: Pirates of Penzance

Tony Azito was nominated for the Tony in 1981 for Best Featured Actor in a Musical for his portrayal of The Sergeant of Police in "Pirates of Penzance." The winner for that category that year however was Hinton Battle for "Sophisticated Ladies".
3. In 1961 Tony Duquette won a Tony Award. What did he win it for?

Answer: Best Costume Design

The show he won it for was "Camelot" which also won four other awards that year, as well as being nominated for another.
4. In 1994 this Tony won for Best Play, for his play "Angels in America: Perestroika". Which Tony is he?

Answer: Kushner

Tony Kushner also won the Tony for Best Play in 1993 with "Angels in America: Millennium Approaches".
5. Which Tony was nominated for an award in 1983 for Best Actor in a Play?

Answer: Tony Lo Bianco

Tony Lo Bianco played Eddie in "A View from the Bridge".
6. Tony Randall has never won a Tony, but has been nominated many times. How many times was he nominated?

Answer: 5

He was nominated in 1958, 1993, 1994, 1996 and 1997.
7. Tony Roberts was nominated in 1968 but didn't win. The show was "How Now, Dow Jones". What category was he nominated for?

Answer: Best Actor in a Musical

The Tony for best actor in a musical went to Robert Goulet for "The Happy Time" that year.
8. In 2004, Tony Kushner was nominated with Jeanine Tesori for best score for "Caroline, or Change." However, they didn't win, Robert Lopez and Jeff Marx won. What show was the winning show that year for best score?

Answer: Avenue Q

Tony Kushner was also nominated for Best Book of a Musical in 2004. That award went to Jeff Whitty for "Avenue Q".
9. Did Tony Shalhoub win the Tony Award in 1992?

Answer: No

Tony Shalhoub was nominated in 1992 for Best Featured Actor in a play. The winner that year was Larry Fishburne for "Two Trains Running".
10. In 1985 Anthony Fisher won the Tony for Best Musical. What was the musical?

Answer: Big River

Big River won 7 of the 8 Tonys it was nominated for. It also won the Theatre World Award.
11. Which Tony won the 1984 Tony Award for Best Scenic Design?

Answer: Tony Straiges

Tony Straiges won for "Sunday in the Park with George".
12. Tony Tanner was nominated twice in 1982 for the same musical in different categories. What was the musical?

Answer: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Tanner was nominated for Best Director of a Musical, but the winner was Tommy Tune for "Nine". He was also nominated for Best Choreographer but the winner was Michael Bennett and Michael Peters for "Dreamgirls".
13. Tony Roberts was nominated again for a Tony Award in 1969 and again he did not win. For what show was he nominated?

Answer: Play It Again, Sam

The winner for Best Featured Actor in a play for 1969 was Al Pacino for "Does a Tiger Wear a Necktie?".
14. Of the 16 awards that Tony Walton was nominated for how many did he actually win?

Answer: 3

Walton won for Best Scenic Design in 1974 ("Pippin"), 1986 ("The House of Blue Leaves") and 1992 ("Guys and Dolls").
15. What was the very first year Tony Walton was nominated for a Tony?

Answer: 1967

Walton was nominated for Best Costume Design for "The Apple Tree" in 1967. The winner of the award was Patricia Zipprodt for "Cabaret".
Source: Author ilona_ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us